Droga Susła

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Good Will Hunting »

200 pipsów / miesiąc 8)
Wolałbym umrzeć niż przegrać.

Nie pisz do mnie PW ponieważ mam bana. Pisz na skypie.

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

Good Will Hunting pisze:200 pipsów / miesiąc Cool
Chyba żartujesz? Rozumiem ,że to Twój wynik na graniu samym LT?
Dziwi mnie to ,bo to nie jest wcale trudne ,trochę obycia z rynkiem i każdy da radę ,a tym bardziej Ty.

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Nie, nie. To nie jest żaden mój wynik, tzn. jakby się uparł to tyle zrobiłem w ostatnie 3 dni które byłem na rynku. Chodzi mi bardziej o to że nie trzeba wcale robić masy pipsów żeby dobrze zarabiać. Rzucasz 10 lotów, robisz 200 pipsów i jesteś gościem. Tomek potwierdzi :wink:

Cadermo

To ,że wrzucasz 10 lotów i jesteś królem to każdy wie :wink: Tyle ,że nie każdy na forum ma wyłożyć na 10 lotów :wink:

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

No to najpierw zaczynasz od 1000 zł i 0.1 lota, a potem zwiększasz stawkę. Jak kilkaset razy pod rząd zrobisz te 200 pipsów i więcej / m-c to nawet 10 lotów nie sprawi że będziesz się denerwował swoim tradem. 3-4 lata i serio, 200 pipsów miesięcznie może wystarczyć by być bogatym człowiekiem :wink: . 100 tys. na koncie i przy niskim stopie / dużym ograniu można śmiało próbować.

Zresztą 5-6 lotów przy zrobionych zaledwie 200 pipsach to już kupa forsy. Zajebisty ten forex :lol:

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

Jak dla mnie - super! Dziękuję ;-)
Chciałbym tylko uściślić moje rozumienie. Piszesz:
Nasza linia trendu to przeciwprostokątna trójkąta prostokątnego. Jest ona tym lepsza im mniejszy jest kąt pomiędzy przeciwprostokątną, a przyprostokątną oznaczoną na rysunku jako "x".
Na tym rysunku kąt x ma jakieś 30°; rozumiem więc, że wolisz grać przy łagodnym trendzie niż przy gwałtownych spadkach?

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: brother »

Odnośnie LT radzę obserwować USDCAD tam jak zadziała to jest przeważnie porządne odbicie w ciągu kilku, kilkunastu sekund na 20 30 pips. Obserwuję tą parę od początku swojej gry czyli jakieś 6 miesięcy , jeśli nie ma reakcji cena lubi robić konsolę, albo przechodzi i to "widać". Tu pojawia się problem dla grających z palca, można nie zdążyć złapać tego 3 odbicia.
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/

Cadermo

Wirus pisze: wolisz grać przy łagodnym trendzie niż przy gwałtownych spadkach?
Ja sobie pozwolę dać Ci odp. Linie trendu sprawdzają się najlepiej na łagodnych spadkach /wzrostach , nie na ruchach kiedy cena leci jak krew z nosa :) Im mniejszy kąt nachylenia danej LT tym lepiej.

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Jest dokładnie tak jak napisał ridera. Im mniejszy kąt tym lepiej.

Brother, ja chętnie bym patrzył na więcej par walutowych niż EUR/USD jednak nie mam ku temu możliwości. Od października żyję w rozjazdach między dwoma miastami oddalonymi od siebie o ponad 200 km i nie bardzo mam fizyczną możliwość zorganizowania sobie stanowiska pracy takiego o jakim bym marzył. Co mam na myśli, nie bardzo mogę podpiąć sobie kilka monitorów i mieć jednocześnie podgląd na kilka par ponieważ nie wyobrażam sobie podróży z całym tym stelarzem. Zgodnie z Twoją radą będę jednak patrzył na inne pary i może uda się coś wymyślić :wink:

Jednocześnie zachęcam wszystkich, którzy grają w oparciu o LT na innych parach niż EUR/USD o wrzucanie swoich setupów. Mogą być bardzo ciekawe.

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Co powiecie na to żebym otworzył jakieś konto tylko na potrzeby LT, wpłacił pieniądze, podpiął myfxbook i podał hasło do podglądu w MT4 żeby każdy mógł śledzić trade'y? Byłoby ktoś zainteresowany takim czymś?

ODPOWIEDZ