Na razie TP opuściłem do około 94170, cofnie to cofnie najwyżej będzie BE, ale popłynąć na fali chcę spróbować jak najdalej Wink
Jest BE, jakbym nie opuścił TP, to bym miał około 800 pips na+, ale nie miałbym szansy popłynąć dalej.
Pozdrawiam
ChciwośćNiecierpliwośćBrak rozsądkuSzybie realizacje zyskuDuże stratyBrak:reakcji;planu;reguł;MM;sprawdzaniaR/R;ustawiania SL;znajomości siebie;wypoczynku;obiektywizmu,Zmiana systemu na żywoOvertradingOverleverageTF5minReakcja na bodźce zewnętrzne.
Cześć
Za:
Weekly opór,
Piękny PB na H4 i PB na daily,
Dywergencja,
SL na BE,
Przeciw:
Trend
Tym razem nie popłynę na fali za długo albo będę kombinował, depozyt na wykończeniu.
Pozdrawiam
Edit:
Wzięło TP , wyszedłem wróciłem i nie pokombinowałem bo po transakcji już było.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
ChciwośćNiecierpliwośćBrak rozsądkuSzybie realizacje zyskuDuże stratyBrak:reakcji;planu;reguł;MM;sprawdzaniaR/R;ustawiania SL;znajomości siebie;wypoczynku;obiektywizmu,Zmiana systemu na żywoOvertradingOverleverageTF5minReakcja na bodźce zewnętrzne.
Zwróć tylko uwagę, że RR nie jest szczególnie korzystne - ja chyba się nie zdecyduję na ten trade. Zwłaszcza że to jednak kontrtrend, ryzykowna sprawa... Engulfingów generalnie za to dziś dostatek - vide AUD/NZD i bardzo imo interesujący EUR/AUD.
Johnny - też dokładnie tak weszłem , tylko że jeszcze trzymam
Ciągle spada widzę. Gratuluję.
Najgorzej jest zawsze przewidzieć gdzie ustawić TP . Czy przestawiać SL pod każdą świece H4 czy jeszcze inaczej - forex tak naprawde jest nieprzewidywalny. Czesto czekając na realizacje TP cena nagle zawraca i wybija mi BE lub SL