Wolne gadki (nie gatki) o woodie -uwagi ,pytania ,etc.

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cugan »

Wirus pisze:Dzięki za piękne wytłumaczenie. Jako bonus - formacja kota z ogonkiem
A to już jest formacja procy down :lol:
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.

Awatar użytkownika
leszczu
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: leszczu »

cugan pisze:
Wirus pisze:Dzięki za piękne wytłumaczenie. Jako bonus - formacja kota z ogonkiem
A to już jest formacja procy down :lol:

Przecież to jest najzwyklejsze ZLR short?

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

leszczu pisze:Przecież to jest najzwyklejsze ZLR short?
Zasadniczo masz rację ale może być albo jest - bo nie znamy szerszej perspektywy.Ważne że skutek ten sam :!:

http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... &start=300

Obrazek
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

Wkleję, co napisałem w innym wątku:
http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... 702#395702
może komuś się przyda.
Wirus pisze: Moje wrażenie jest takie, że Woodie CCI jest bardzo skutecznym i czytelnym wskaźnikiem. Trzeba tylko stosować się do podanych zasad, choćby gwoździe z nieba leciały ;-) To może być problematyczne i u mnie właśnie jest.

Daje bardzo dużo sygnałów, jednak czasem tak skomplikowanych, że trzeba mieć bardzo dobrze opanowany ten system, żeby je rozumieć. Słabsza znajomość może powodować błędne odczyty, a co za tym idzie - straty. Nie odpowiada mi też jego kolorystyka, dostaję oczopląsu ;-) Jeśli chodzi o konsolę, to przyjąłem założenie, że wtedy nie gram.

Tak więc mam dylemat - nauczyć się go i być jak Cugan ;-) czy też dać sobie spokój i szukać czegoś, co mi bardziej odpowiada. Chciałem założyć sobie mikrokonto, właśnie celem nauki, chociażby Woodiego, ale - jak opisywałem w innym wątku - nie da się...

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

cugan pisze:Zniknął watek
woodie's cci system - niewiarygodnie obszerny zbiór zasad
z działu Forex - systemy i strategie
To znaczy jest pod linkiem
http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... sc&start=0
Woodie's cci system to system dla wtajemniczonych zatem ścieżka dostępu do niego musi być tajemna :lol:

maryha22
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: maryha22 »

cugan mam pytanie bys pokazal kilka swoich stupów?? a w szczegolnosci te dluzsze zlr jak to wyglada ze tak dlugo je trzymasz prosze??
"W swoim życiu musisz tylko kilka rzeczy zrobić dobrze, pod warunkiem, że nie robisz zbyt wielu rzeczy źle." Warren Buffett

maryha22
Stały bywalec
Stały bywalec

witam sledzi ktos jeszcze watek jak tak to moze zaczniemy wrzucac setupy i sie czegos razem a do tego szybciej nauczymy?? moze cugan sie wypowie rowniez albo cos pomoze jako mistrz woodiego

Dodano po 41 minutach:

ksiazkowy famir ale z tego co widze co dalej sie dzieje za szybko wyszedlem ale jeszcze nad tym pracuje. zobaczylem haka w okolicach 200 i sie wystraszylem

Dodano po 22 minutach:

a tu zlr niewiem co zrobilem nie tak zlr wszystko sie zgadza do zaistnienia formacji
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Provodyr
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Provodyr »

Maryha jak ogólnie wrażenia z tym systemem? Zauważyłem że daje fajne sygnały ale dobrze choć w małym stopniu wspomóc się AT żeby wyznaczyć pewne miejsca gdzie lepiej nie wchodzić.

maryha22
Stały bywalec
Stały bywalec

mi sie bardzo podoba duzo jest sygnalow wejscia i wyjscia oraz duza skutecznosc jak cugan to opisawyl w strategiach i nietylko "on".
jeszcze i tak wszystko dopasowuje sobie bo do konca jeszcze nie znam jego mozliwosci. z kolega dandos2 prubujemy go kazdy po swojemu oswoic. At tez sie rowniez przyda wyznaczyc ale roznie to bywa czasami zadziala at a czasmi nie. poszukuje ludzi zeby ozywic ten wontek bo cos cugan nas opuscil. razem mozna sie szybciej nauczyc na wlasnych i cudzych bledach

Awatar użytkownika
Provodyr
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Provodyr »

Jasne, ja się piszę, wrzucajmy swoje setupy, ewentualne przemyślenia itd. Dobrze można się podszkolić w wejściach przy manualnym testowaniu strategii.
tutaj kilka info o tym:
http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... hp?t=11420

teraz dłuższy weekend więc można sobie potrenować wejścia/wyjścia na tym systemie

ODPOWIEDZ