Wolne gadki (nie gatki) o woodie -uwagi ,pytania ,etc.

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
leszczu
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: leszczu »

Po pierwsze to leszczu a nie leszcze :wink:
Po drugie nie wiem nawet co to jest ten ślizg na ostatnim barze
Po trzecie nie gram Woodim
Po czwarte trzeba poprosić admina o potwierdzenie rejestracji

maryha22
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: maryha22 »

sorry leszczu niewiem skad mnie sie wziely te leszcze
"W swoim życiu musisz tylko kilka rzeczy zrobić dobrze, pod warunkiem, że nie robisz zbyt wielu rzeczy źle." Warren Buffett

hektos
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: hektos »

Chyba jestem leszczem jeśli chodzi o te rzeczy bo nie wiem jak sie skontaktować z adminem nie mogę znaleźć żadnego maila linka z kontaktem. JAK?

Dodano po 1 minutach:

Czemu nie grasz woodim? Jaki jest twój system? Oparty na jakimś głównym PA czy inny?>

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cugan »

... pisze: Powstała formacja Ghosta. CZI i SI pokazują zmianę trendu jednak formacja nie sprawdza się. Choć trzeba się z tym liczyć iż jest przeciw trendowa. Według ciebie są jakieś przesłanki że dana formacja może się nie udać? Byłbym wdzięczny za odpowiedz.
Odpowiedz
cugan pisze:ZASADY (wyjęte z opisu polish_cci - jako ściągawka)
1) Nie używamy wykresu ceny do definiowania trendu.
2) Nie używamy średnich do definiowania trendu.
3) Nie używamy wykresów o większym czasie (np z M5 na M30) do definiowania trendu.
4) Używamy tylko CCI.
5) Transakcje powinny brane tylko z trendem.
6) Należy unikać formacji zmiany trendu i skupić się tylko na formacjach z trendem.
Pierwsza najważniejsza zasada grac zgodnie z tendencja trendową :!:
Warunkiem udania tej formacji byłoby wyczerpanie tendencji tak jak to widać na godz 16 15.kiedy nastąpiło przebicie MA od dołu
Trzeba sobie zdawać sprawę że Ghost jest formacją przeciw trendową i jej skuteczność zależy od wyczerpania tendencji trendowej.
W odniesieniu do Twojego przypadku wykres był stanowczo zbyt daleko od MA aby nastąpiło złamanie tendencji i zadziałanie formacji
Widać ze tendencja była wyraźnie spadkowa, wykres jest pod MA i się od niego odbija
cugan pisze:The Ghost Trade jest wzorem odwrócenia tendencji, które wskazuje na zmianę warty między bykami i niedźwiedziami.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.

kamil255

Nieprzeczytany post autor: kamil255 »

Dziękuje bardzo. Teraz już wiem na co dodatkowo zwracać uwagę :).

Awatar użytkownika
DigitalSmoke
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: DigitalSmoke »

Kamil 255, mógłbyś napisać jak ustawić TF 3M? Zauważyłem że, daje pewniejsze sygnały od TF 5M, który jest standardowo w MT4.

maryha22
Stały bywalec
Stały bywalec

tf3

poszukaj w watku o "woodim niewiarygodnie obszerny zbior" tam gdzies jest jak to zrobic i gdzie wkleic
"W swoim życiu musisz tylko kilka rzeczy zrobić dobrze, pod warunkiem, że nie robisz zbyt wielu rzeczy źle." Warren Buffett

kamil255

Nieprzeczytany post autor: kamil255 »

Proszę bardzo.

Awatar użytkownika
DigitalSmoke
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: DigitalSmoke »

Ok dzięki. Ten skrypt jest standardowo dostępny pod MT4, ale mi nie działał. Wystartował jak powalczyłem w opcjach.

Dodano po 16 godzinach 53 minutach:

Tutaj ciekawa formacja z dzisiaj. Piana z kufla z piwem? Co o tym myślicie?

maryha22
Stały bywalec
Stały bywalec

piana z kuflem

moje sukestie masz w pliku. a co powylaczales w opcjach ze zaczol ci dzialac ja na tf5 sie mecze bo mi tez niechce dzilac. zapomnialem dopisac na rysunku jeszcze masz slizg na ostanim barze tak kumulacja potwierdza ruch up

ODPOWIEDZ