[USDJPY]
W sumie to wrzucę to co wrzuciłem kiedyś na czasówkach...
Interwencje BOJ i banków centralnych - działają...
ale zawsze z opóźnionym zapłonem...
tak było chociażby w 95roku po trzęsieniu ziemi w Kobe.
Polecam porównać sobie z tym co było w Fukusimie i sytuacje na USDJPY...
Gospodarka Japońska poniosła "straty" niemal wielkości rocznego PKB Polski... Kolejny kataklizm uderzył z Japońskie fabryki (powódź - Tajlandia)
Interwencje BOJ i banków centralnych - działają...
ale zawsze z opóźnionym zapłonem...
tak było chociażby w 95roku po trzęsieniu ziemi w Kobe.
Polecam porównać sobie z tym co było w Fukusimie i sytuacje na USDJPY...
Gospodarka Japońska poniosła "straty" niemal wielkości rocznego PKB Polski... Kolejny kataklizm uderzył z Japońskie fabryki (powódź - Tajlandia)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Quo Vadis? Już wiesz ?
"Rynek nagradza cierpliwych"
↱↴↱↴ więc siedź na dupie i czekaj↱↴↱↴↴↴
"Rynek nagradza cierpliwych"
↱↴↱↴ więc siedź na dupie i czekaj↱↴↱↴↴↴
77,45 poziom wsparcia na interwale H1. Układ świecowy H1, D sugeruje wztosty.
Kłóci się to z moją teorią dotyczącą eurodolara, usd/pln, ale to pokazuje wykres.
Dodano po 9 minutach:
interwał H4 sugeruje powstanie 3 dużej fali
Kłóci się to z moją teorią dotyczącą eurodolara, usd/pln, ale to pokazuje wykres.
Dodano po 9 minutach:
interwał H4 sugeruje powstanie 3 dużej fali
Bardzo wąsko się nam zrobiło na D1, od góry długoterminowa linia trendu spadkowego od 2007 r., od dołu linia łączaca minimum wszechczasów 75,57 z dnia interwencji BOJ 31.10 i dołek 77,13 z 08.12 - w efekcie ładny trójkąt
Dodatkowo EMA200 na 77,90
Czyżby czekała nas niedługo zmiana trendu na jenie ? Czy BOJ celowo sie zbroi i zwiększa srodki (ostatnio o 375 mld $) na interwencje walutowe, by spróbować trwale zmienić trend i osłabić znacznie jena ?
Przebicie 80 jenow za dolara moze doprowadzic do testow oporow w okolicy 84.
Pytanie, czy mu się uda, i czy my pomozemy ?
Ja jestem za (od pazdziernika buduje piramide na L)

Trzeba zauważyć, że w marcu br. wystarczyło 15 sesji, by jen osłabił sie z 78 na 85, wiec nie ma nic niemozliwego, a obecna paromiesieczna kiszonka moze byc budowaniem bazy do poteznego wybicia

Dodatkowo EMA200 na 77,90

Czyżby czekała nas niedługo zmiana trendu na jenie ? Czy BOJ celowo sie zbroi i zwiększa srodki (ostatnio o 375 mld $) na interwencje walutowe, by spróbować trwale zmienić trend i osłabić znacznie jena ?
Przebicie 80 jenow za dolara moze doprowadzic do testow oporow w okolicy 84.
Pytanie, czy mu się uda, i czy my pomozemy ?

Ja jestem za (od pazdziernika buduje piramide na L)

Trzeba zauważyć, że w marcu br. wystarczyło 15 sesji, by jen osłabił sie z 78 na 85, wiec nie ma nic niemozliwego, a obecna paromiesieczna kiszonka moze byc budowaniem bazy do poteznego wybicia

Jedziemy w coraz węższym klinie. Wyjście górą powinno zdarzyć się w przeciągu max 2 miesięcy. Innego scenariusza nie zakładam.
Zastanawiam się, czy już teraz kupować, czy też poczekać jeszcze do zejścia ceny do jakichś 76,25-76,50. Pożyjemy, zobaczymy.
Zastanawiam się, czy już teraz kupować, czy też poczekać jeszcze do zejścia ceny do jakichś 76,25-76,50. Pożyjemy, zobaczymy.
skoro tak silne umocnienie sie dolara na pozostalych parach nie wywarlo wplywu na oslabienie sie yena to nie nastawial bym sie na zmiane trendu bez kolejnej interwencji... Tak jak gdzies wczesniej podalem linka ,,firmy sa gotowe na 70 yenow za dolara,, i poki co wszystko zmierza w tym kierunku. juz 3 razy w tym roku lapalem dolek na tej parze i za kazdym razem pojawial sie nowy... predzej czy pozniej...
pierwszy zakup planuje na 75, pozniej dokupywanie i interwencja
.... poki co male Esy, wieksze Longi ale kombo zostawiam na nizsze poziomy 
pierwszy zakup planuje na 75, pozniej dokupywanie i interwencja

Firmy poniosły wielkie straty w zeszłym roku z powodu rekordowo mocnego jena, i mysle ze nikt w Japonii nie chce dalszych rekordów, stad tak mocna była samodzielna intrewencja BOJ na poziomie 75,60 - Azumi po prostu się wku#&*overall pisze:,,firmy sa gotowe na 70 yenow za dolara

interwencja modny temat
chłopaki, mam wrażenie ze nie tylko jak wypatruję tej interwencji BOJ...
ale niestety fakty są takie że o interwencji dużo się mówi,spekuluje, a rezultaty którymi BOJ mógłby się popisać są mizerne, równie sprawnie poradziłby sobie bank centralny Burkina Faso gdyby działał na swoim franku ...
ileż to było poziomów wsparcia, które to były nie do przebicia, ile spodziewanych interwencji ... a jen i tak swoje, wbrew wszystkiemu
a poza tym w działaniach BOJ nie widać żadnej konsekwencji, determinacji, tak jakby robił to od niechcenia, pod wpływem opinii publicznej ...
ale niestety fakty są takie że o interwencji dużo się mówi,spekuluje, a rezultaty którymi BOJ mógłby się popisać są mizerne, równie sprawnie poradziłby sobie bank centralny Burkina Faso gdyby działał na swoim franku ...
ileż to było poziomów wsparcia, które to były nie do przebicia, ile spodziewanych interwencji ... a jen i tak swoje, wbrew wszystkiemu
a poza tym w działaniach BOJ nie widać żadnej konsekwencji, determinacji, tak jakby robił to od niechcenia, pod wpływem opinii publicznej ...
Life is brutal and full of zasackas.
Wystarczy popatrzyc gdzie był kurs w 2004-2005 r., kiedy srodki na interwencje były zblizone do tych obecnie. Wtedy dołek był na 101, teraz był na 75,60 prawie 25 jenów nizej
To ukazuje jak mocny jest jen aktualnie, ponizej dołka z 1995 r (80). Wtedy 5-cio letni trend spadkowy został przełamany i w 1998 r płacono 146 jenow za dolara
Gdy obecnie udałoby sie przełamac trwale nieubłagana linie trendu, jest szansa w ciagu 2óch lat wrocic do poziomu 100 
Proponuje wziac wykres miesieczny , troche zmniejszyc i wszystko widać - ta para naprawde jest do gry długoterminowej

Proponuje wziac wykres miesieczny , troche zmniejszyc i wszystko widać - ta para naprawde jest do gry długoterminowej