[USDJPY]

Czyli co się już wydarzyło, co się dzieje obecnie oraz jaka będzie najbliższa i dalsza przyszłość na rynku Forex.
overall

Nieprzeczytany post autor: overall »

colt113 pisze:ja tam licze ze pójdzie do góry mam longa jeszcze z 76.720 :mrgreen: :mrgreen: i SL na 75:640 8) od tej tranzakcji zalezy czy będzie mi potrzebny nowy depozyt :P
to chyba juz po twoim SL, skurkowance jak na razie tylko grożą interwencją a rekord bije rekord

:)

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

overall pisze:skurkowance jak na razie tylko grożą interwencją a rekord bije rekord
Grozili, grozili i w końcu swoje zrobili :). Od szczytu cofnęło już ponad 100 pips. Myślę, że do stabilizacji ma jeszcze zapas kolejnych 100...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

dudek34
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: dudek34 »

colt113 pisze:ja tam licze ze pójdzie do góry mam longa jeszcze z 76.720 :mrgreen: :mrgreen: i SL na 75:640 8) od tej tranzakcji zalezy czy będzie mi potrzebny nowy depozyt :P
colt jeżeli miałeś stopp lossa na 75:640 to naprawdę współczuję :(.

Awatar użytkownika
colt113
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: colt113 »

No trudno pierwszy depozyt poszedł w eter, wytrzymał miesiąc :lol: Ale nie powiem zebym sie niczego nie nauczył, zobaczymy ile wytrzyma następny 8) Ogólnie nie moge narzekać wydaje mi sie ze od 10 sierpnia była to idealna para dla poczatkującego, wybaczała wiele błedów(az do wczoraj :mrgreen: ) trzeba jej tylko było dac trochę czasu.
A tak w temacie to myślicie ze coś jeszcze będzie sie działo czy teraz już cena bedzie oscylowała w okolicach 78.000 ??

Awatar użytkownika
archi2day
Stały bywalec
Stały bywalec

tak w ogóle

Nieprzeczytany post autor: archi2day »

nie miałbym większych nadziei na wzrosty,
siedzę w szorach od lata 2009 i przez te 2 lata jedyne co mogłem zaobserwować, to że o jenie dużo się gada że mocny, a mało się robi,
jeżeli nie powróci ostatnich minimów to w najlepszym wypadku będzie się bujał gdzieś w okolicach interwencji ... jaka była siła poprzednich interwencji to wszystkim zainteresowanym wiadomo :-/
Life is brutal and full of zasackas.

Awatar użytkownika
murdock
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: tak w ogóle

Nieprzeczytany post autor: murdock »

archi2day pisze:nie miałbym większych nadziei na wzrosty,
siedzę w szorach od lata 2009 i przez te 2 lata jedyne co mogłem zaobserwować, to że o jenie dużo się gada że mocny, a mało się robi,
jeżeli nie powróci ostatnich minimów to w najlepszym wypadku będzie się bujał gdzieś w okolicach interwencji ... jaka była siła poprzednich interwencji to wszystkim zainteresowanym wiadomo :-/
No mnie by wyjątek od tej reguły mocno zadowolił :)

Piotr_P
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Piotr_P »

colt113 pisze: A tak w temacie to myślicie ze coś jeszcze będzie sie działo czy teraz już cena bedzie oscylowała w okolicach 78.000 ??

http://www.forexfactory.com/showthread. ... &page=1937

"(...)The Japanese government basically has control in the United States and Japan 78.00 near the line, the market has gradually accepted the bottom line."

Zrodlo tego infa o podlodze na 78 jenow za dolara jest tu, jak ktos rozumie krzaczki
:D http://forex.cnfol.com/111103/134,1382, ... 1,00.shtml

Wiec rynek zaakceptowal poziom 78 , zobaczymy jak dlugo, jak na razie podczas 5 dni po interwencji nie zostal przelamany nizej jak 77,900.

Co do interwencji: 8)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Z mojej strony:

Oslabienie euro w stosunku do dolara spowoduje w najblizszym czasie dalsze umocnienie dolara do jena do conajmniej 79,500, tam gdzie byl szczyt poniedzialkowej interwencji BoJ.
Na przebicie na stale tej linii w tym roku nie liczę, ewentualnie test 80,00 i powrot na 79,00.

Obrazek

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

Początkowo miał być poziom 79.20 ale nie dali rady.

afromarian
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: afromarian »

Witam,

Analiza długoterminowa. Wyraźnie widać grę pod analizę techniczną.

W tamtym roku pisałem, że kurs zejdzie do poziomu 77.00 (czyli 261.8 Fibo z silnego ruchu z 5-6 maja 2010 roku):

- http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... ht=#263636

Kiedy się tak stało w marcu tego roku, nie było wyraźnego sygnału ze strony wskaźnika, dlatego ustaliłem docelowy kurs o 100-150 pips niżej, czyli 75.50-76.00:

- http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... ht=#290696

Tak też się stało - tydzień temu kurs zaliczył 75.65.

Co stanie się teraz?

Długoterminowy dołek mamy już za sobą. Należy więc myśleć prowzrostowo. Na świecach miesięcznych pojawił się ładny Outside bar. Ponowne zejście kursu do poziomu 77.40 +/- 10 pips będzie dobrą okazją do zakupu (załączony obrazek)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
archi2day
Stały bywalec
Stały bywalec

strata Panasonica

Nieprzeczytany post autor: archi2day »

a może w japonii jest więcej firm takich jak panasonic, które mają miliardy usd strat ...

http://biznes.onet.pl/55-mld-dolarow-st ... news-detal

i może wpadli na pomysł że tak dalej być nie może ???
Life is brutal and full of zasackas.

ODPOWIEDZ