luki791 pisze:mike_05 pisze:cieszę się, pisząc z Podlasia akurat, że coś ruszyło na wątku niemnienj jak da` n n na E wmelegildzie,l jedna osoba była tylko zonterstesowan i ściągneła pliki z zapodanego Ea.
Z tego wnioserk, że wszyscy juŻ mają swoje r welacyjnwe systemy i nic dalej nie jest potrzwebne
\\sorry, [pisze a jakimś poijebaNYM komputerze.

Lepiej napisz jaka wódka tak poniewiera

Teraz na to trafiłem - kartacze i kindziuki nie wystarczą żeby ten komputer tak po...

Lepiej powiedz jak daleko od żród... err granicy jesteś ;-)
Dodano po 1 godzinach 35 minutach:
personov pisze:Słuszna uwaga. Pomyśl jak to zrobić.
Wiele osób nie zna Cię z tej strony, bo w dziale programowana nie udzielasz się w ogóle, ale ja Cię znam i wiem, że z kodem EA potrafisz zrobić cuda

Mam jeszcze taką propozycję co do numeracji wersji:
Przykład v 3.2.1
3 - ta główna pozycja przed pierwszą kropką oznacza nową cechę mającą wpływ na zmianę wydajności w stosunku do poprzedniej wersji. Np. zwiększa zysk z 100% do 200% w wyniku dodania nowego warunku. Lub zmniejsza DD z 50% do 5% ;-)
2 - ta pozycja po pierwszej kropce oznacza istotną zmianę która choć nie dodaje nowej funkcjonalności to jednak w znaczny sposób zmienia kod. To może być optymalizacja lub usuwanie istotnych błędów. Szczególnie błędów które miały negatywny wpływ na wydajność EA.
1 - ta pozycja po drugiej kropce jest dla zaznaczenia zmian kosmetycznych: usunięcie mało istotnych błędów lub uporządkowanie kodu bez wpływu na jego wydajność. To może być np. lepsze raportowanie. Np. pokaże się jakieś podsumowanie na ekranie czy jakiś blok kodu stanie się bardziej przejrzysty.
Ale nie zmieniaj teraz zasadniczego numeru wersji - od 3.0 zazwyczaj zaczyna się prawdziwa kariera kodu

Ostatnio zmieniony 27 gru 2011, 09:53 przez
259, łącznie zmieniany 1 raz.
Jakże często ludzie mają już gotową opinię zanim zdążą pojąć istotę rzeczy.
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)