Własne EA, czyli poszukiwanie Złotego Grala

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.

Czy wierzysz w istnienie EA, które regularnie zarabia ?

Tak
246
50%
Nie
100
20%
Tak, ale trzeba je nieustannie modyfikować
146
30%

Liczba głosów: 492

259
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: 259 »

Aaaaghr... po co ja włączałem ten cholerny komputer! Jeszcze Święta się nie zakończyły, a już jestem wezwany do tablicy. ;-) I co gorsza wątek biegnie już wartko...

Proszę, błagam: daj mi przynajmniej ze dwa dni... nie jestem już tak młody, mózg mi sztywnieje od tych zer i jedynek :-D

A'propos zesztywniałego mózgu - tłumaczenie z pewnego bardzo popularnego blogu FX (niektórzy pewnie już to znają) z moimi komentarzami oddającymi (mniej, więcej) sens jak to odbierałem czytając na żywo - czyli czytam to sobie na bieżąco i myślę sobie o tym co aktualnie czytam:

Autor na blogu: "Kilka dni temu poszedłem wypić parę drinków.." - Ja: "o co mu chodzi? To miało być o FX... no dobra, dealerzy bankowi większość dnia trolują na ciężko płatnych terminalach Reuters i Bloomberg o piciu, o meczach i... (wykropkowane - cenzura politycznej poprawności!) Taka ich praca chcą czy nie - jak kto wejdzie między wrony itd. Albo się 'fraternizujesz' albo nie nie masz co tam szukać = koniec kariery."
Autor: "Wiedząc, że nieco przesadziłem (z tymi drinkami), postanowiłem zrobić coś czego nigdy wcześniej nie robiłem - pojechać do domu autobusem" - Ja: "Naprawdę? Ależ masz koleś pecha! Tylko po co mi zawracasz tym głowę?"
Autor: "Dojechałem do domu bezpiecznie co jest o tyle zaskakujące, że nigdy wcześniej nie prowadziłem autobusu i nie mam nawet pojęcia skąd w ogóle wytrzasnąłem ten autobus!" - Ja: "Aaaaghr, to był kawał i to jaki!" - i tutaj właśnie mój mózg raczył się nieco odsztywnić ;-)

Dodano po 3 godzinach 5 minutach:

Pierwsza moja uwaga jest taka, że ten kod liczy TP/SL bezpośrednio przez Point co oznacza, że TP=10 wyjdzie 10 pips na brokerze 4-o cyfrowym albo 1 pip na 5-o cyfrowym.
Co nie jest to może żadnym problemem o ile się o tym pamięta.
Ew. można dorobić standaryzację do 4 cyfr (lub 2 dla jena):

- dodać zmienną globalną double myPoint
- w init() wstawić:

myPoint = Point;
if (Digits == 3 || Digits == 5) myPoint *= 10;

- i wymienić w całym tekście Point na myPoint.

Poza tym chętnie zrobiłbym optymalizację kodu żeby nie liczył w kółko tego samego co tik ;-)
Ostatnio zmieniony 26 gru 2011, 20:43 przez 259, łącznie zmieniany 2 razy.
Jakże często ludzie mają już gotową opinię zanim zdążą pojąć istotę rzeczy.
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)

Awatar użytkownika
personov
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: personov »

Można wszystko robić, przerabiać, kombinować. Jednak myślę, że lepiej byłoby na początek dodać jakieś warunki wejść dla BUY i SELL ( w kodzie jest błąd mojego opisu - w miejscu wstawienia warunków dla SELL wpisalem, że to dla BUY ).
Jeśli rezultaty będą dobre to warto dalej sie tym zająć.
Oczywiście jeśli masz czas i chęci to możesz to przerobić na swój sposób , a wersję zmodernizowaną umieść w temacie ;)
Solą życia jest kasa.

Awatar użytkownika
mike_05
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: mike_05 »

cieszę się, pisząc z Podlasia akurat, że coś ruszyło na wątku niemniej jak dałem na Elemelegildzie, jedna osoba była tylko zainteresowana i ściągnęła pliki z zapodanego Ea.
Z tego wniosek, że wszyscy już mają swoje re rewelacyjne systemy i nic dalej nie jest potrzebne

\\sorry, [pisze a jakimś poijebaNYM komputerze.

edit:
uuuuuu!
ale mną musiało miotać :oops:
Ostatnio zmieniony 27 gru 2011, 10:57 przez mike_05, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeżeli chcesz odnieść sukces, naucz się cenić ludzi.

luki791

Nieprzeczytany post autor: luki791 »

mike_05 pisze:cieszę się, pisząc z Podlasia akurat, że coś ruszyło na wątku niemnienj jak da` n n na E wmelegildzie,l jedna osoba była tylko zonterstesowan i ściągneła pliki z zapodanego Ea.
Z tego wnioserk, że wszyscy juŻ mają swoje r welacyjnwe systemy i nic dalej nie jest potrzwebne

:P :P Lepiej napisz jaka wódka tak poniewiera :D

259
Maniak
Maniak

mike_05 pisze:cieszę się, pisząc z Podlasia akurat, że coś ruszyło na wątku niemnienj jak da` n n na E wmelegildzie,l jedna osoba była tylko zonterstesowan i ściągneła pliki z zapodanego Ea.
Z tego wnioserk, że wszyscy juŻ mają swoje r welacyjnwe systemy i nic dalej nie jest potrzwebne

Może dlatego że Święta? Ja w tym zamieszaniu w ogóle to przeoczyłem...
Ostatnio zmieniony 26 gru 2011, 18:28 przez 259, łącznie zmieniany 1 raz.
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)

Awatar użytkownika
personov
Pasjonat
Pasjonat

Wersja martygnału z "globalizacją" pointa ( według zaleceń 259).
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Solą życia jest kasa.

259
Maniak
Maniak

Poczekaj chwilę, zrobiłem już całkiem sporo optymalizacji ale potrzebuję jeszcze chwilkę...

Dla SELL siatkę liczysz też od Bid?

Jak ustawi się DS=50 pip na kabelku, reszta fabrycznie to zrobił z $10 000 80% zysku od 1 Stycznia 2010 do 30 Września 2011 z jednym tylko szkaradnym otarciem się o MC ;-)
Ostatnio zmieniony 26 gru 2011, 19:20 przez 259, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
personov
Pasjonat
Pasjonat

Ja testowalem na Edku z TP/SL 40. WArunki moga to zmienic na lepszą skuteczność. Mam nadzieję.
Siatka dla SELL ? TP i SL obliczane są od ceny otwarcia SELL czyli Bid. Ale Tobie pewnie chodzi o zapamiętywanie ceny ? np.

Kod: Zaznacz cały

&&Bid<cenaS)
Można zmienić na Ask, ale to ne ma większego znaczenia, bo to tylko różnica spreadu.
Solą życia jest kasa.

Awatar użytkownika
kubuś puchatek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kubuś puchatek »

Dzięki wielkie Mike_05 za wstawkę z Turbo Profitem. Wczoraj zassałem i testuję. Co prawda zmienność dziś na rynku jak fala w studni, ale to w końcu Święta. Jeszcze zapytam, jakie masz opinie na jego temat, czy długo go testowałeś? Pozdrawiam.[quote][/quote]

259
Maniak
Maniak

personov pisze:Można wszystko robić, przerabiać, kombinować. Jednak myślę, że lepiej byłoby na początek dodać jakieś warunki wejść dla BUY i SELL
Łatwiej zoptymalizować kod niż wymyślić.. Graala :-D

Ale myślę, że mam parę pomysłów. Tyle że najpierw muszę przetestować czy naprawdę wniosą coś do tego. Pomysły są proste, gorzej z testowaniem - czas.

Update: po włączeniu autowolumenu mamy 147%, zresztą ustawienia i warunki testu widać na obrazku. Jak na Generic EA to wyprzedziłeś z 99% komercji :-D
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ