Zarabianie na forex pod ścisłą kontrolą MyFxBook-konto real

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Janus
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Janus »

sgorn pisze:
Też myślę o IB. Jak ich oceniasz? Czytałem że to niezbyt przyjazna platforma do grania (w sensie, że skomplikowana). Czy nie ma problemu z łączem w ciągu dnia? Czy wykupiłes może u nich serwis informacyjny Reuters? Sorry, że trochę nie na temat ale chciałbym sie dowiedzieć od doświadczonego gracza.
witaj , powiem Ci ze to kwestia przestawienia sie. tak jak np Jforex czy Currenex, poinstalowalem te platformy i sobie pykalem ale na poczatku bylo troche dziwnie.:) IB do ogarniecia, poza tym mozesz robi podglad na MT4 u innego broka a tam deydowac co i jak. nie mam reutersa. nie zauwazylem problemow z łacznascia.
sebastian
Dzięki za szybką odpowiedź, tak własnie myślę, żeby wykorzystywać MT4 do analizy ale grać na ECN i to bezpiecznym finansowo. Jeszcze jedno pytanko: zakładałeś rachunek w IB w USA czy w innym kraju? chodzi mi o dostarczenie im dokumentów do założenia rachunku, gdzie jest łatwiej?

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: sgorn »

prosze :) nie wiem co szybsze ale ja rejestrowalem sie poprzez ProTrack application.
http://www.interactivebrokers.com/en/p. ... entity=llc
pzdr
Wicks reject areas and bodies explore them-MightyOne
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.

Nowisz
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Nowisz »

W celach dydaktycznych zachęcam do zamieszczania screenów z wejściami bo nie ukrywam że niewygodnie analizuje się wejścia na podstawie myforexbook:).

I dwa pytania:

Jak długo testowałeś system?
Czy masz jakieś dodatkowe warunki wejścia,czy grasz każde momo M 15/30 jak leci?

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

W celach dydaktycznych zachęcam do zamieszczania screenów z wejściami bo nie ukrywam że niewygodnie analizuje się wejścia na podstawie myforexbook:).
i wez tu dogodz wszystkim ;) spoko, dzis poza rynkiem nie bylo okazji.
Nowisz pisze:Jak długo testowałeś system?
niedlugo, ok 2 miesiecy, z tego powodu ze jest to pochodna metody ktora gram real na innym koncie. moze to zle moze dobre, nie wiem, mysle ze nie przekrocze 50 % DD na tym koncie takze testuje obecnie na dobre ;) oczywiscie nie zamierzam zejsc do 500 zl a chcialbym isc do gory.
Nowisz pisze:Czy masz jakieś dodatkowe warunki wejścia,czy grasz każde momo M 15/30 jak leci?
sprawdzam czy momo15 pokrywa sie z momo30, potem szukam momo5 ktore ma sluzyc mi do wejsc, tylko tyle.
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

witam, dzis 2 x SL jak na screenach. podsumowujac, 5 z rzedu SL. gdybym przestawial SL na BE to mialbym zaliczone tylko 2 x SL. taka obserwacja. lecimy dalej. jak stan konta dojdzie do DD 15 % zaczne przestawiac na BE a TP ciagle taki sam. pzdr
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

gfx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: gfx »

sgorn pisze:witam, dzis 2 x SL jak na screenach. podsumowujac, 5 z rzedu SL. gdybym przestawial SL na BE to mialbym zaliczone tylko 2 x SL. taka obserwacja. lecimy dalej. jak stan konta dojdzie do DD 15 % zaczne przestawiac na BE a TP ciagle taki sam. pzdr
Jeśli boisz się stracić, to znaczy, że boisz się zarabiać.
Ograniczanie zysków. Co jeśli cena zawróci z twojego BE i uderzy później w TP, a ty zostaniesz z niczym? Na BE przestaw się przy 80% twojego TP.

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

polaczeq pisze:Na BE przestaw się przy 80% twojego TP.
sluszna uwaga
polaczeq pisze:Jeśli boisz się stracić, to znaczy, że boisz się zarabiać.
nie, nie boje sie strat. ;) na innym koncie real mam taka taktyke ze jak rosnie mi DD to albo :
ograniczam risk
przestawiam na BE(spada ilosc SL ale i tez tych TP)
zmniejszam TP(wiaze sie ze wzrostem skutecznosci)
te metody zazwyczaj mi daja rezulat taki ze ograniczam DD, tyle ze woniej odrabiam straty.
A Ty jakie masz metody gry jak widzisz ze DD zaczyna rosnac i dochodzi do sporych poziomow? dla mnie max dopuszczalny DD to 20-25 %

gfx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: gfx »

Rynek nie patrzy na twoje zamiary. Co go obchodzi, że masz BE i coś idzie nie tak? Może akurat trafisz na serię wystopowań na BE. Taki biznes, że straty trzeba brać na klatę.
1-2% depo na transakcję i przestawiam na BE+koszty przy 80-90% celu.

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

Ja stosuję BE od kiedy gram PA ,dla mnie to takie zabezpieczenie psychiczne :) Tak już się wyuczyłem i jest gitarka :) Mimo tego ,że prawie BE nie łapię to wolę je zostawić :) Co do SL najlepiej żeby było jak najmniejsze się da ,ja przykładowo stosuję RR rzędu 1:6 co również dobrze wpływa na moje emocje . Trzeba trochę popracować nad MM ,żeby były z tego jakieś zyski :) Pozdrawiam

Dodam ,że swoje MM dopasowałem pod swoją taktykę gry ,co nie było zbyt łatwe .U mnie BE jest na poziomie około 40 % TP.

Nowisz
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Nowisz »

Co do samych pozycji nie można mieć większych zastrzeżeń.Najważniejsze to trzymać się ustalonych zasad i po paru miesiącach można wyciągać jakieś wnioski. No chyba że wcześniej przyjdzie MC :wink:

ODPOWIEDZ