Zarabianie na forex pod ścisłą kontrolą MyFxBook-konto real

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Post autor: Wirus »

Dzięki. Ciągle zapominam o mikrolotach ;-)

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: sgorn »

Stforex pisze:Czy przed ustawieniem BE grałeś z 7-8 punktowym SL?
SL ustawiam 1 pips ponizej/powyzej lokalnego ekstremum. teraz ustawilem na BE ale od poniedzialku w ramach tego eksperymentu nie ustawiam na BE. chyba ze doswiadcze DD min 25 % to zaczne ;)
Stforex pisze:Z analizy Twojego MM wynika, że na kolejnych stopniach możesz zwiększać pozycję, ale możesz też zwiększać SL/TP, żeby zachować RR. Jesteś zdecydowany używać tylko jednej z tych opcji?
dobrze kombinujesz ;) tak jestem zdecydowany uzywac tylko jednej opcji gdyz rozszerzanie SL spowoduje ze spadnie mi RR a zalezy mi na lapaniu sporych ruchow.wiem ze rzadko beda wpadac ale wlasnie o to chodzi
Stforex pisze:Mogę spytać, u którego ECN'a grasz?
mam konto w interactive brokers a o dukasie tez mysle, tam napewno zaloze, pogadaj z raposo, kopalnia wiedzy jesli chodzi o dukasa ;)
Wicks reject areas and bodies explore them-MightyOne
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

tak to wyglada mniej wiecej jesli chodzi o kreslenie na wykresie
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

Stforex pisze:Dlaczego analityk, który potrafi przewidzieć ruchy na rynku finansowym, woli być analitykiem niż milionerem?
dobre pytanie masz w stopce STFOREX ;)

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: Stforex »

Dzięki za rzeczowe odpowiedzi!

Raposo męczę od czasu do czasu i pewnie na tym się nie skończy ;)
sgorn pisze:tak to wyglada mniej wiecej jesli chodzi o kreslenie na wykresie
Bardzo mi się podoba :). Masz jakiś sposób na ocenę wytrzymałości poziomu? Czy na zasadzie "raczej"? - Raczej przebije/ Raczej odbije. ;)
sgorn pisze:
Stforex pisze:Dlaczego analityk, który potrafi przewidzieć ruchy na rynku finansowym, woli być analitykiem niż milionerem?
dobre pytanie masz w stopce STFOREX ;)
Dziękuję :). Tylko pytam, bo jestem nieobyty w świecie finansjery :wink:

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

Stforex pisze:Masz jakiś sposób na ocenę wytrzymałości poziomu? Czy na zasadzie "raczej"? - Raczej przebije/ Raczej odbije. Wink
zalozenie jest jedno , ze cena odbije. jak cena przebije to kasuje ten poziom i dalej szukam poziomu na odbicie ;) z moich obserwacji wynika ze kazdy poziom wykreslony jest równie wazny wiec zawsze bacznie obserwuje te miejsca. Jedynym wyjatkiem od reguly jest sytuacja kiedy poziom jest po prostu "stary" ,czyli dawno wykreslony. zbyt odleglych poziomow nie gram. jak dokonuje oceny? wizualnie, 2-3 dni wstecz i wtedy go kasuje ;) dobry system musi byc jak najmniej uznaniowy by moc nim grac w pelni "bezuczuciowo". wtedy po serii stop lossow nie ma niedomowien ze cos moglem zrobic lepiej itd itd. stop loss ma byc wynikiem scislych zalozen do Wejcia w transakcje. Gram w godzinach 8-16. nie jestem zwolennikiem przerywania gry po serii strat. nawet jak wpadnie mi 10 SL w ciagu godziny to gram dalej ,jak automat.

Awatar użytkownika
exodus24
Gaduła
Gaduła

Post autor: exodus24 »

Witam
Super pomysl, popieram. Bede tu czestym gosciem. Tez Inwestuje ta metoda ale ostatnio po kilku sukcesach jestem ponizej poczatkowego depo, dzieki twojemu dziennikowi mysle, ze uda mi sie wyeliminowac bledy, ktore popelniam i zawrowcic na polnoc.

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

witam, dzis wpadla mi jedna transakcja, RR 3. byly dzis łaćznie 4 sygnaly w tym 2 SL ale z racji tego ze nie bylem przy kompie tylko jedna.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

exodus24 pisze:Witam
Super pomysl, popieram. Bede tu czestym gosciem. Tez Inwestuje ta metoda ale ostatnio po kilku sukcesach jestem ponizej poczatkowego depo, dzieki twojemu dziennikowi mysle, ze uda mi sie wyeliminowac bledy, ktore popelniam i zawrowcic na polnoc.
witaj, dzieki za słowa otuchy ;) mam nadzieje ze cos pomoge swimi wypocinami ;)

P.S.
w myfxbook ciagle mam uprawnienia do handlu nie zweryfikowane, co jest zle?
chodzi o to bym podczas skladania zlecenia w Comments podal authorisation key?

wng
Gaduła
Gaduła

Post autor: wng »

ODPOWIEDZ