VinciPro - jazda po bandzie na 10 sekundach

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

Ticket no i broka.

mack
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mack »

Sorry za OT, bo z zaciekawieniem czytam dyskusje tutaj i wnioskuje, ze choćby to konto demo było to przedstawiane wcześniej statementy jednak ciężko uznać za fałszywe, zgoda? Pytanie: w czym numer zlecenia z MT4 ma pomóc? Czy można go w jakikolwiek sposób sprawdzić czy coś odkryć? Próbowałem googlować, ale bez skutku. Czy chodzi być może o to, że znając brokera ma on jakiś charakterystyczny początek numeru który rozróżnia konta real od demo??

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Good Will Hunting »

Numer zlecenia na koncie demo jest znacznie dłuższy tj. posiada znacznie większą ilość cyfr niż w przypadku konta real. O pozostałych różnicach nic mi nie wiadomo ale tylko ta wystarczy żeby określić jaki to rodzaj konta.
Wolałbym umrzeć niż przegrać.

Nie pisz do mnie PW ponieważ mam bana. Pisz na skypie.

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: brother »

Good Will Hunting pisze:Numer zlecenia na koncie demo jest znacznie dłuższy tj. posiada znacznie większą ilość cyfr niż w przypadku konta real. O pozostałych różnicach nic mi nie wiadomo ale tylko ta wystarczy żeby określić jaki to rodzaj konta.
Z ciekawości porównałem demo i real ja mam to samo po 7 cyfr i tu i tu.

mack
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mack »

A to ciekawe, bo nie u mnie zdaje sie jest tyle samo cyfr. Zresztą sam oceń z którego konta wyciąg.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Demo, ale coś czuje że zbyt odbiegamy od tematu. Myślę że Cyb kiedy przeczyta dyskusje to nie omieszka wyjaśnić na czym polega różnica o której ja najwyraźniej nie wiem. Jakkolwiek nie ma sensu śmiecić, poczekajmy trochę i niech Vinci się wypowie, myślę że to bardziej interesuje odwiedzających ten temat niż zabawa "Zgadnij jakie to konto".

Damfry pisze:
Good Will Hunting pisze:demo
Tak się wetnę.... skoro chłop twierdzi, że ma tyle samo cyfr, nie podając nawet nazwę broka (chyba, że przeoczyłem) skąd wiesz jaki to rodzaj konta?
Strzelałem. Naprawdę niewielki odsetek ludzi tutaj z liczbą postów nieprzekraczających setki gra lotami wyższymi niż 0,50. Oczywiście mogę się mylić ale znacznie bardziej prawdopodobne jest, że mam rację.
Ostatnio zmieniony 23 gru 2011, 01:56 przez Good Will Hunting, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Damfry
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Damfry »

Good Will Hunting pisze:demo
Tak się wetnę.... skoro chłop twierdzi, że ma tyle samo cyfr, nie podając nawet nazwę broka (chyba, że przeoczyłem) skąd wiesz jaki to rodzaj konta?

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Tak się zastanawiam, bo trochę się tutaj "flejm" zrobił.

Skoro kolega VP zarabia na szkoleniach i reklamuję się tym dziennikiem, to chyba w jego żywotnym interesie jest, aby wszystko było maksymalnie przejrzyste i klarowne. Skoro tak nie jest, to znaczy, że któraś z tez jest fałszywa. Tak na mój prosty rozumek :)

Wielkie sumy na koncie? A co to za problem zrobić konto pokazowe i wpłacić 100 czy 1000 zł żeby stuknąć parę pipsów dziennie?

Mam też takie wrażenie, że im bardzie VP kluczy, tym mocniej go dociskacie. Nie chcę oceniać żadnej strony, ale wydaje mi się, że trochę za bardzo na niego naskakujecie.

Ostatnio VP wrzucił "statement" w którym nie było wszystkich transakcji pokazanych na screenach. Czyli że może korzystać z dwóch kont. Sam korzystam z czterech gdzie dwa są demonstracyjne i używam ich do różnych testów. To chyba nic złego.

Mnie również interesuje finał tej poruszającej historii, ale nie jako potencjalnego klienta na szkolenie, a dlatego, że tą całą zadymą wytworzyliście u mnie sztuczne zainteresowanie :) . To chyba mówi co nieco o naturze tej dyskusji?

Pozdrawiam serdecznie
M.

VinciPro
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: VinciPro »

Good Will Hunting pisze:
Good Will Hunting, daruj sobie prawnicze wywody, historia była ustawiona na dzień dzisiejszy, bo jaki jest sens podawania statementu z tygodnia czy iluś tam dni w podsumowaniu dziennym? Przypominam, że to wciąż mój dziennik więc nie życzę sobie tu Twoich wypocin, z miejsca dziękuję
Wybacz mi kolego moje prawnicze wypociny....
Dobrze, więc pisz śmiało, skoro uważasz się za usera, którego posty wszyscy czytają z zaciekawieniem, nie ma problemu. Pominąwszy trade'y w których się myliłem, co zdarza się bardzo rzadko i zazwyczaj kończy małą stratą, każdy trade był zgodny z systemem. System max znasz bardzo dobrze, wcale nie przeczę, jednakże zwróć uwagę na to, że on również ewoluował i nie będzie wiecznie taki sam, taki, jakiego się uczyłeś. Później przy okazji napiszę o rzeczach, o których oboje wiemy, że to jest prawda i wielce się zdziwisz.

Pisz sobie tu śmiało, ale nie rób z tego dziennika rozprawy sądowej, gdzie za prawdę uznaję się w końcu jedną z wersji zeznań - nie wymyślaj swojej, wygodnej dla siebie wersji wydarzeń, bo nie wiem czy to widzisz, ale jest ona wręcz paradoksalna i niemożliwa - łapiesz się co raz to cieńszych gałęzi.

A co do trzeciego punkty Twojego wywodu, tak się złożyło, że w przeciwieństwie do Ciebie znam obsługę MT4 i po wybraniu pewnego okresu czasu, pokazywane są wszystkie dokonane w nim operacje. Forum widzi i forum wie, że zaczyna brakować powoli Ci argumentów. Czemu nie pokazałem wpłat/wypłat? Może dlatego, że dokonywałem ich parę miesięcy temu?

Chciałbym też dodać, że nie prowadzę żadnych szkoleń, moja rola kończy się na byciu tłumaczem między Zicmarem, a anglojęzycznymi klientami, więc wasze wywody są niczym nieuzasadnione.

Logiczną rzeczą jest, że szkolenie rozpocząłem od otwarcia rachunku demo i tam trenowałem. Niebawem będę miał otwarte konto w Dukascopy, a teraz zwyczajnie trenuję swoją psychikę do gry na koncie realnym, co jak widać paru osobom zdecydowanie przeszkadza. Myślę, że te wyjaśnienia są wystarczające, nie mam zamiaru wdawać się w żadne kłótnie itd. Gdy statementy będą pochodziły z realnego konta w Dukascopy, dam znać.

Na rozwianie waszych wątpliwości macie tu ticker tamtej transakcji, MT4 u Admiral Markets, kto nie wierzy niech sobie sprawdzi.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Uniwersytet Spekulacji - szkolenia GPW i FX

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Na wstępie pragnę stwierdzić, że bardzo się cieszę widząc Twój pierwszy naprawdę trzymający się, przepraszam za wyrażenie - kupy post, od dłuższego czasu. Gratuluję.

Nie uważam się za usera, którego posty wszyscy czytają. Uważam, że nie piszę ani szczególnie mądrych rzeczy, ani szczególnie wartościowych. Zresztą takie rzeczy na tym forum pisze może pięć osób. Nie ważne. Przede wszystkim kolego żeby tamte trade'y były zgodne z systemem to zasady systemu musiałyby się naprawdę bardzo ale to bardzo zmienić od czasu kiedy ja odbywałem szkolenie. Mówię o tym ponieważ z pewną nostalgią wspominam czasy kiedy Zbyszek denerwował się że nie uciekałem z pozycji mając na swojej drodze średnie z wyższych TF-ów, których cena ewidentnie nie mogła przebić. Szczerze wątpię że teraz system ewoluował i teraz gra się już kiedy na wstępie na drodze potencjalnego ruchu stoją średnie.

Trochę żałuje, że to komercyjny system i pewnie tylko użytkownicy, którzy odbyli szkolenie będą mogli cokolwiek wywnioskować z tej dyskusji. Nic, nie ważne. Powiedz mi lepiej kolego w którym miejscu wymyśliłem tu swoją wersję wydarzeń. Jak sugerujesz tutaj:
nie wymyślaj swojej, wygodnej dla siebie wersji wydarzeń, bo nie wiem czy to widzisz, ale jest ona wręcz paradoksalna i niemożliwa - łapiesz się co raz to cieńszych gałęzi
Okej, a teraz najlepsze.
A co do trzeciego punkty Twojego wywodu, tak się złożyło, że w przeciwieństwie do Ciebie znam obsługę MT4 i po wybraniu pewnego okresu czasu, pokazywane są wszystkie dokonane w nim operacje. Forum widzi i forum wie, że zaczyna brakować powoli Ci argumentów. Czemu nie pokazałem wpłat/wypłat? Może dlatego, że dokonywałem ich parę miesięcy temu?
Pomijam już pierwsze zdania, które brzmią naprawdę kuriozalnie. Szczerze mówiąc to nie robi mi żadnej różnicy czy i w jaki sposób potrafię pokazać historię moich zagrań ale masz rację - jeśli ty potrafisz to masz w tym elemencie nade mną przewagę. Gratuluję.

Chciałbym się natomiast skupić nad ostatnią częścią wypowiedzi kolegi Vinciego. Części, którą pozwoliłem sobie pogrubić jako moją ulubioną i jako tą w której Vinci pierwszy raz od kilkuset znaków w tym poście się pogubił (naprawdę doceniam, że wcześniejsza część posta była dość składna).

Vinci, czy aby na pewno dokonywałeś wpłat i wypłat kilka miesięcy temu?

Pozwolisz że przypomnę wszystkim Twój post z 14 grudnia 2011. Niespełna sprzed dwóch tygodni. Oto on:
Powiem szczerze, że przed szkoleniem u Zbyszka nie wiedziałem zbyt wiele o rynku. Moje wejścia były wejściami w większości przypadkowymi. Na podstawie mojej wiedzy o PA nie potrafiłem określić w jakim kierunku się porusza rynek. Dopiero średnie Zicmara pozwoliły mi określić właściwy trend na rynku. Pozwoliły mi określić zakończenie korekt, moment wejścia, natomiast grałem cały czas na rachunku demo. Po dwóch tygodniach mojej nauki chciałem koniecznie wejść w rachunek real, natomiast Zbyszek stwierdził, że nie jestem do tego przygotowany i nie pozwolił mi na podjęcie takiej decyzji. Na chwilę obecną zgodnie z uzgodnieniami ze Zbyszkiem podjęliśmy decyzję, że otwieram rachunek real i inwestuję własnymi pieniędzmi. Co do wyników na rachunku demo. Świadomie podjąłem decyzję, że mój kapitał początkowy to 1000 usd, bardzo zbliżony do moich możliwości finansowych i wszelkie moje decyzje inwestycyjne były ściśle związane z tą kwotą i podejmowałem je w ten sposób, jakby to był rachunek realny. Zdaję sobie sprawę, że po osiągnięciu pewnego profitu powinienem grać przy użyciu procenta składanego. Gdybym chciał to wykorzystać z pewnością osiągnąłbym znacznie większe wyniki, natomiast dla mnie była to cały czas nauka. Tak jak piszę, czuję się w tym momencie przygotowany do tego, żeby podjąć wyzwanie na rachunku real.

Złożyłem już papiery, nie omieszkam poinformować o tym fakcie wszystkich zainteresowanych.

Nigdy nie traktowałem rachunku demo jako coś, co mi pozwala na dowolną interpretację systemu. Traktowałem zawsze demo jak rachunek realny.
Ku przestrodze innych – nie dawajcie się podpuszczać oszołomom, którzy was mamią jednodniowymi trade’ami po kilkaset pipsów – ja już to przerabiałem, jak pisałem wczoraj, jest to nierealne, żeby na dłuższą metę osiągnąć takie zyski, natomiast liczy się system, który daje osiągnąć stałą, skuteczną stopę zwrotu dzień w dzień. Uważam, że mam taki system, natomiast jeśli ktoś chce wierzyć, niech wierzy, jeśli nie – to nie.
Wszyscy zainteresowani mogą go przeczytać TUTAJ. Ja w moim poście ważniejsze rzeczy pogrubiłem.

Wynika z niego jasno Vinci że wpłaty i wypłaty na Twoje konto real mogły wpłynąć najwcześniej dwa tygodnie temu (po 14.12). Nie kilka miesięcy jak twierdzisz, a dwa tygodnie temu. Jeśli chcesz się z tego tłumaczyć to proszę bardzo, jeśli nie to spoko, zrozumiem kiedy postawisz mnie w roli prokuratora i spróbujesz uniknąć mojego pytania. Bo niby co masz odpowiedzieć? Możesz powiedzieć tylko kiedy kłamałeś, czy teraz, czy dwa tygodnie temu :wink:
Chciałbym też dodać, że nie prowadzę żadnych szkoleń, moja rola kończy się na byciu tłumaczem między Zicmarem, a anglojęzycznymi klientami, więc wasze wywody są niczym nieuzasadnione.
Rozumiem, że robisz to pro bono? Bo jeśli nie to owszem - prowadzisz szkolenia. Lub inaczej, zarabiasz na szkoleniach.

ODPOWIEDZ