VinciPro - jazda po bandzie na 10 sekundach

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Shadi »

Wydaje mi się że co poniektórych tutaj zabija stres pourazowy po zabiciu karpia :(

W zasadzie w systemie MAX (wątek ) pisane było w koło to samo... i tutaj historia się powtarza.

Zamiast tyle się spinać to nie lepiej swoje ukochane po udzie potrzymać ?:)
No nic co kto woli w sumie :)

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Good Will Hunting »

Nie żebym nie chciał Cię przeprosić, bo jeśli się myliłem to przeprosiny naturalnie Ci się należą jednak w dalszym ciągu chciałbym zobaczyć screena na którym widać 1) numer konta (jak u mnie) oraz numer zlecenia który wcześniej pokazywałeś na screenie:

o tutaj - http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... p?id=51425

oraz że wpłaty bądź wypłaty nie są równe zeru, w innym wypadku wcale nie mogę być pewnym że to jest Twoje konto. Także trzy warunki - numer konta u góry, numer TEJ POWYŻSZEJ TRANSAKCJI w pełni widoczny na historii i cokolwiek w rubryce wpłata bądź wypłata. Jeśli to będzie to masz moje słowo - przeprosze. Innymi screenami nie ma sensu zaśmiecać wątku i do momentu w którym nic nowego mnie tu nie zainteresuje, z mojej strony to koniec off topa.
Ostatnio zmieniony 23 gru 2011, 12:42 przez Good Will Hunting, łącznie zmieniany 1 raz.
Wolałbym umrzeć niż przegrać.

Nie pisz do mnie PW ponieważ mam bana. Pisz na skypie.

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

E chyba wam zrobię prezent na święta i zamknę ten bałagan. Może odejdziecie od komputerów...
Idę z dzieckiem na spacer, jak wrócę to zobaczę czy byliście grzeczni ! :D

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Tekron »

Aby prowadzić dziennik należy :
Udostępnić numer konta i hasło do podglądu.
Na koniec miesiąca pokazywać jak wygląda od strony finansowej.
Następnie pokazać wyciągi z banku i rozpisać na co pieniądze zostały przeznaczone. Oryginały wyciągów należy skopiować i z potwierdzeniem notariusza wysłać każdemu odwiedzającemu dziennik.
Jeśli brałeś udział w jakimś szkoleniu musisz przedstawić dyplom ukończenia go oraz zestawienia jak wpłynął procentowo na Twoją grę.
Jeśli chcesz polecić jakąś książkę, stronę, szkolenie etc. musisz udokumentować jej skuteczność inaczej jesteś w pełni odpowiedzialny za debilstwo korzystających, którzy najwyraźniej samodzielnie przestali podejmować decyzje i ich mózg działa na zasadzie - czytaj z monitora = wykonuj.
Najważniejsze nie jest to, że ktoś gra kapitałem 1mln złotych i 1punktem zarabia kogoś miesięczne zagrania, a inny kosi 400pkt tygodniowo. Ważne jest ile kto pieniędzy zarobił. Teraz chyba nastolatki potrafią się posługiwać Photoshopem, Corelem itd, zrobienie sztucznego statementu, albo wrzucanie tylko zyskownych trade na chart z historii, lub robienie EA z wycinaniem "bad tick data" "błędy na wykresie" wymaga kilku sekund. Może lepiej nie dyskutować o pieniądzach tylko popatrzeć jak ktoś gra, jeśli nie potrafi wytłumaczyć lub jeśli nie potrafi się zrozumieć to się w temat nie wchodzi. Nie jesteście skarbówką żeby rozliczać ludzi z pieniędzy czy działalności. A w dzienniku każdy ma prawo pisać nawet że jest z Marsa, zlecenia robi na drutach, zarabia miliardy i może Cie nauczyć patrzeć przez ściany jeśli mu zapłacisz 500zł. Ale dopiero jak zapłacisz 500zł będąc debilem masz prawo nazwać taką osobę oszustem. Poproszę bana lub ostrzeżenie, jeszcze nie miałem.
Obrazek

VinciPro
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: VinciPro »

Good Will Hunting pisze:Nie żebym nie chciał Cię przeprosić, bo jeśli się myliłem to przeprosiny naturalnie Ci się należą jednak w dalszym ciągu chciałbym zobaczyć screena na którym widać 1) numer konta (jak u mnie) oraz numer zlecenia który wcześniej pokazywałeś na screenie
Numer konta i transakcja z wczoraj, w poprzednich screenach już pokazywałem Ci wypłaty i nie mam zamiaru po raz kolejny tego robić. Nie przeprosisz teraz, to uznam Cię za człowieka bez honoru. Do zobaczenia wieczorem, na podsumowaniu dzienny,

Żegnam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Uniwersytet Spekulacji - szkolenia GPW i FX

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Widzisz, tak jak Ci napisałem - przeproszę Cię jeśli zostaną spełnione trzy warunki. Niestety w świetle zaistniałej sytuacji przeprosić Cie nie mogę ponieważ nie spełniłeś warunków do owych przeprosin. Moje oczekiwania były jasne: chcę widzieć na jednym screenie numer konta, numer transakcji która była pokazywana wcześniej (dałem do niej nawet linka) oraz jedną z rubryk wpłaty bądź wypłaty której stan nie jest równy zeru. Warunków tych nie spełniłeś więc czemu miałbym Cię przepraszać? Pokazałeś trzy screeny na których były rzeczy o które prosiłem jednak nigdy nie pokazałeś ich wszystkich razem. To dziwne, zwłaszcza że pokazanie na jednym screenie czegoś co jest już znane wszystkim po trzech ostatnich raczej nie powinno stanowić dla Ciebie problemu. Wystarczyło tylko przesunąć rubrykę z numerem transakcji tak aby był widoczny w całości oraz niezamazywać pierwszej cyfry w rubryce wpłaty bądź wypłaty. Ty tego nie zrobiłeś. Czemu? Myślę że już każdy powinien sobie odpowiedzieć sam.

Kończąc przepraszam Cię za to że Cie nie przeprosiłem jednak nie miałem do tego wystarczającego powodu. Więcej. Przez całą tą sytuację ze screenami utwierdziłem się tylko w przekonaniu że coś tu śmierdzi. Mam nadzieję ze nie tylko ja.

Tymczasem, żeby Cyb nie zamknął Ci tematu, zawieszam moją aktywność w tym temacie do momentu w którym nie pojawi się coś ciekawego.

Awatar użytkownika
T-REX
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: T-REX »

Good Will Hunting pisze:
Tymczasem, żeby Cyb nie zamknął Ci tematu, zawieszam moją aktywność w tym temacie do momentu w którym nie pojawi się coś ciekawego.
Mówisz i masz GWH: Miałem najszczerszą chęć zasypania Cię cytatami z Twojego zamkniętego dziennika pt:Good Will Hunting [System MAX] Ale okazał się on tak wysprzątany, że czytającemu brew nie drgnie, a tyle było tam emocji związanych z Tobą i systemem Zicmara. To co zostało po tych dyskusjach wywołuje jedynie odruch ziewania :
http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... sc&start=2

Ale ja - stary, jeszcze co nieco pamiętam...
Pisałeś tam o swoich niesamowitych i niewiarygodnych trade'ach systemem. MAX.
-10 minut i 12 pipsów, napisałbym więcej ale muszę zanieść lekarstwa babci co mieszka w Stumilowym lesie...
- tak mniej więcej wyglądały twoje tłumaczenia gdy ktoś pytał o statmenty, Wiecznie zagoniony, nie miałeś czasu na odpowiedzi i trzeba było Ci wierzyć na słowo, nie umiałeś podpiąć myfxbook itp. w obecnej formie na 6 stronach dziennika JEST 1 (JEDEN) czysty (bez żadnych średnich) wykres !!! Było ich chyba więcej ale pousuwałeś oskarżany o matactwa i manipulacje wykresami. Sytuacja z wejściem niesystemowym też wydaje mi się jakaś znajoma... deja wu?
Handlowałeś praktycznie bez strat jak jakaś kosiarka do pipsów co wzbudzało zazdrość i niedowierzanie tak jak teraz w tym journalu ale nigdy, przenigdy nie pokazałeś statmentu, myfxbook itp. Pamiętam, że napisałem Ci wtedy coś o tym, iż Twoja lojalność wobec Zicmara nie daje szans rzetelne i przejrzyste prowadzenie journala. Pisałem to z podziwem dla Ciebie. Teraz, w tym dzienniku robisz to samo co ówcześni Twoi przeciwnicy. Ciekawym jaka tego przyczyna? Wszyscy rozpisują się na temat komercyjnych powiązań między Zicmarem a Vinci, domniemuję iż Ty miałeś być tym debeściakiem, pupilkiem guru i pierwszym szkolącym? Rozstaliście się a teraz gul skoczył?
A może w "matactwach " Vinci'ego widzisz swoje własne z tamtego dziennika bo oskarżenia były prawdziwe? Napisz proszę: czy podkręcałeś statystyki i uważasz że w tym dzienniku jest to samo? Miałeś wtedy konto real czy demo? Do tego co tam jest obecnie w ogóle nie potrzeba konta... Skoro teraz jesteś taki transparentny to czy mógłbyś pokazać statystyki z tamtego okresu? Niesamowite jest dla mnie, że facet co tygodniami przez kilkanaście stron wije się w krzyżowym ogniu pytań plącze zeznania, myli fakty, nagle ten facet staje się wyrocznią, sędzią i prokuratorem w jednym a prawo do tego, do jakiejś wiarygodności dają mu dwa trade'y po kilkaset pipsów. Rzucasz w kogoś kamieniem za to co wcześniej sam robiłeś i tłumaczysz się "bo tamto to historia i inny dziennik"? Wkurza Cię gdy Twoje OFFTOPY lądują w koszu podczas gdy sam spędzałeś czas na raportowaniu postów? Piszesz w swoim nowym dzienniku że nie będziesz pakował się w punkty zapalne typu "System Max" itp. Ale co najmniej raz dziennie musisz komuś wskoczyć na klatę, i jeszcze "martwisz się" aby MOD nie zamknął dziennika Twojej konkurencji? Konsekwencja w działaniu? Chyba w skurwysyństwie....

No i temat zamknięty, Vinci - Wesołych Świąt chłopaku, nie myśl teraz o kreskach tylko o karpiku GWH !!! Całusy dla wszystkich którzy nie złapali wilka przed świętami, nikt nie powiedział że Wigilia musi być super dla każdego, akurat cholera trafiło na mnie. :cry:
Prawdziwa głupota zawsze pokona sztuczną inteligencję

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.
T-REX pisze:Mówisz i masz GWH: Miałem najszczerszą chęć zasypania Cię cytatami z Twojego zamkniętego dziennika pt:Good Will Hunting [System MAX] Ale okazał się on tak wysprzątany, że czytającemu brew nie drgnie, a tyle było tam emocji związanych z Tobą i systemem Zicmara. To co zostało po tych dyskusjach wywołuje jedynie odruch ziewania :
http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... sc&start=2

Ale ja - stary, jeszcze co nieco pamiętam...
Pisałeś tam o swoich niesamowitych i niewiarygodnych trade'ach systemem. MAX.
-10 minut i 12 pipsów, napisałbym więcej ale muszę zanieść lekarstwa babci co mieszka w Stumilowym lesie...
- tak mniej więcej wyglądały twoje tłumaczenia gdy ktoś pytał o statmenty, Wiecznie zagoniony, nie miałeś czasu na odpowiedzi i trzeba było Ci wierzyć na słowo, nie umiałeś podpiąć myfxbook itp. w obecnej formie na 6 stronach dziennika JEST 1 (JEDEN) czysty (bez żadnych średnich) wykres !!! Było ich chyba więcej ale pousuwałeś oskarżany o matactwa i manipulacje wykresami. Sytuacja z wejściem niesystemowym też wydaje mi się jakaś znajoma... deja wu?
Handlowałeś praktycznie bez strat jak jakaś kosiarka do pipsów co wzbudzało zazdrość i niedowierzanie tak jak teraz w tym journalu ale nigdy, przenigdy nie pokazałeś statmentu, myfxbook itp. Pamiętam, że napisałem Ci wtedy coś o tym, iż Twoja lojalność wobec Zicmara nie daje szans rzetelne i przejrzyste prowadzenie journala. Pisałem to z podziwem dla Ciebie. Teraz, w tym dzienniku robisz to samo co ówcześni Twoi przeciwnicy. Ciekawym jaka tego przyczyna? Wszyscy rozpisują się na temat komercyjnych powiązań między Zicmarem a Vinci, domniemuję iż Ty miałeś być tym debeściakiem, pupilkiem guru i pierwszym szkolącym? Rozstaliście się a teraz gul skoczył?
A może w "matactwach " Vinci'ego widzisz swoje własne z tamtego dziennika bo oskarżenia były prawdziwe? Napisz proszę: czy podkręcałeś statystyki i uważasz że w tym dzienniku jest to samo? Miałeś wtedy konto real czy demo? Do tego co tam jest obecnie w ogóle nie potrzeba konta... Skoro teraz jesteś taki transparentny to czy mógłbyś pokazać statystyki z tamtego okresu? Niesamowite jest dla mnie, że facet co tygodniami przez kilkanaście stron wije się w krzyżowym ogniu pytań plącze zeznania, myli fakty, nagle ten facet staje się wyrocznią, sędzią i prokuratorem w jednym a prawo do tego, do jakiejś wiarygodności dają mu dwa trade'y po kilkaset pipsów. Rzucasz w kogoś kamieniem za to co wcześniej sam robiłeś i tłumaczysz się "bo tamto to historia i inny dziennik"? Wkurza Cię gdy Twoje OFFTOPY lądują w koszu podczas gdy sam spędzałeś czas na raportowaniu postów? Piszesz w swoim nowym dzienniku że nie będziesz pakował się w punkty zapalne typu "System Max" itp. Ale co najmniej raz dziennie musisz komuś wskoczyć na klatę, i jeszcze "martwisz się" aby MOD nie zamknął dziennika Twojej konkurencji? Konsekwencja w działaniu? Chyba w skurwysyństwie....
10/10 :D

Idelanie to napisałeś T-REX. Sam też chciałem przypomnieć GWH o jego niedawnych poczynaniach, ale lepiej bym tego w słowa nie ujął.

Nie żeby dziennik Vinciego mi się podobał, ale zastanawia mnie Good Will Hunting co takiego się zmieniło? Przecież jeszcze niedawno Twój dziennik wyglądał tak samo jak Vinciego! Jeszcze raz zacytuje:
Rzucasz w kogoś kamieniem za to co wcześniej sam robiłeś i tłumaczysz się "bo tamto to historia i inny dziennik"? Wkurza Cię gdy Twoje OFFTOPY lądują w koszu podczas gdy sam spędzałeś czas na raportowaniu postów? Piszesz w swoim nowym dzienniku że nie będziesz pakował się w punkty zapalne typu "System Max" itp. Ale co najmniej raz dziennie musisz komuś wskoczyć na klatę, i jeszcze "martwisz się" aby MOD nie zamknął dziennika Twojej konkurencji? Konsekwencja w działaniu? Chyba w skurwysyństwie....
Pozdrawiam
Karol Marchewka

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

Panowie ! Wniosek jest tylko jeden w takim razie :) Skoro GWH przejrzał na oczy i wie już ,że system MAX nie przynosi profitów w dłuższym czasie ,to Vinci również to w końcu zobaczy i przestanie siebie sam oszukiwać :) Vinci życzę CI ,żebyś kiedyś został wielkim pipsem 8)

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: NIE WIERZĘ ! Za co pochwała dla T-rexa? Wkład na forum ? Rozumiem :lol: :lol: :lol: Braci się nie traci Vinci ! Słusznie ! 8) Śmiech na sali :shock:
Ostatnio zmieniony 23 gru 2011, 19:37 przez Cadermo, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Nie ma mnie teraz w domu więc nie będę się silił na dłuższe posty. Zresztą w domu tak samo bym się na nie nie silił więc krótko:

1) grałem systemem max jednak od dawna już nim nie gram

2) uważam ten system za mocno przeciętny, bardzo uznaniowy i dający sporo fałszywek, jak każdy trend follower ma on swoje lepsze okresy - kiedy kosi się pipsy jak maszyna ale suma summarum nie jest lepszy od "darmówek" typu price action

kiedyś jak zarobiłem parę groszy uważałem że to najlepsze rozwiązanie jakie tylko może być, teraz zarabiam w znacznie większych sumach niż wtedy, a optymizm i zachwyt z czasem opadły, byłem leszczem z syndromem boga i tyle

3) pamiętam co niedawno sam pisałem, wbrew temu co "odkryliście" wcale nie dostałem amnezji jednak - jak już wiele razy mówiłem - w kontekście tego dziennika nie ma to żadnego znaczenia, a sprowadzanie dyskusji na tory "GWH, a pamiętasz jak sam.." jest bezcelowe, jak to mówią - co było, a nie jest, nie piszę się w rejestr

Dwie palące kwestie, które przeoczyłem, dziennik w którym miałem zamiar zrobić 20 000% nie był to dziennik gdzie tradeowałem za pomocą systemu MAX co tam wielokrotnie podkreślałem. Rachunek był rachunkiem rzeczywistym jednak już nieistniejącym bo po zrealizowaniu celu wypłaciłem z niego jakieś 19,5 tysiąca a reszta poszła na zabawę, która zakończyła się niestety marginem.

To pierwsza. Druga to pieniądze ze szkoleń których rzekomo miałoby mi być szkoda. Zbyszek bierze za szkolenie 1000 zł, Vinci jeśli cokolwiek z tego dostaje to jest to maksymalnie połowa w co zresztą wątpię. Ale przyjmijmy że ma 500 zł. 500 zł to dla mnie kwestia zrobienia jakichś 15 pipsów. Także zastanów się kolego T-REX czy chciałoby mi się "użerać" z ludźmi za pół tysiąca przez kilka dni w tygodniu :lol:

ODPOWIEDZ