Własne EA, czyli poszukiwanie Złotego Grala
Panowie nie róbcie śmietnika, wątek z życzeniami chyba juz jest...
I nie chodzi o żadnego ducha świąt to po prostu śmieci, a denerwuje(za mocne słowo) mnie to dla tego, że sledzę "pare" forów i róznych tematów, i gdy po raz n-ty wchodzę w interesujący mnie wątek a widzę kolejne życzenia, to szlag mnie trafia bo tracę ostatecznie na to kupę czasu, więc tak to śmieci....
Proszę moderatorów o wywalenie po za tymi śmiećmi także mojego posta oczywiście
taaa, faktycznie wklejanie wszędzie (nie mówie o konkretnych osobach) życzeń to prawdziwy duch świąt....jak by tak większośc poczuła to dopiero była by masakra.. po to są różne tematy, aby były w miarę tematyczne.mike_05 pisze:No nie wszyscy jak widzę czują Bożonarodzeniowego Ducha Świąt niczym Scrouge Ebenezer.
I nie chodzi o żadnego ducha świąt to po prostu śmieci, a denerwuje(za mocne słowo) mnie to dla tego, że sledzę "pare" forów i róznych tematów, i gdy po raz n-ty wchodzę w interesujący mnie wątek a widzę kolejne życzenia, to szlag mnie trafia bo tracę ostatecznie na to kupę czasu, więc tak to śmieci....
Proszę moderatorów o wywalenie po za tymi śmiećmi także mojego posta oczywiście

Ostatnio zmieniony 22 gru 2011, 15:58 przez LowcaG, łącznie zmieniany 1 raz.
Wiesz, że wkurzony Święty Mikołaj może nawet rózgę wrzucić?personov pisze:Ale linka prezentowego mogłeś zostawić. Prezenty zabrałeś ?
Może da się ubłagać o linkę - ten wykres siły poszczególnych walut jest naprawdę dobry. Mam coś takiego, zrobiłem sobie sam ale działa tylko w MQL i nie zawsze dobrze. Kudy mu do live chart www...
Wciąż mam tę linkę ale nie będę wyskakiwał przed orkiestrę ;-)
Jakże często ludzie mają już gotową opinię zanim zdążą pojąć istotę rzeczy.
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)
Do Gwiazdki jeszcze kilkadziesiąt godzin a prezenty sypią się z nieba...skco pisze:Daj link do działu "Ciekawe linki i reklamy" a tutaj wklej link do utworzonego tam tematu.
Legalny sposób na wklejanie linków na forum.
A odemnie jeszcze wskaźnik do liczenia relatywnej siły walut.

Nie wnikałem w kod - mogę wiedzieć jak liczone są wagi i ew. resety rynku?
Ja zrobiłem coś takiego jak na obrazku ale to nie ma żadnych właściwie wag i musiałem dorobić reset co doba bo inaczej krzywe były od siebie tak oddalone, że w zasadzie były to poziome paski tu i ówdzie. I to tylko jak zmniejszyło się skalę do minimum (nie wrzucę tutaj tego wskaźnika bo to nadal faza eksperymentu i często kończy się wywaleniem terminala).
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Właściwie nie ma żadnych wag.
W skrócie to porównywane i sumowane są średnie ruchome.
Kod: Zaznacz cały
arrJPY[i] = 0;
if(USD)
arrJPY[i] += USDJPY_Slow / USDJPY_Fast - 1;
if(EUR)
arrJPY[i] += (EURUSD_Slow*USDJPY_Slow) /
(EURUSD_Fast*USDJPY_Fast) - 1;
if(GBP)
arrJPY[i] += (GBPUSD_Slow*USDJPY_Slow) /
(GBPUSD_Fast*USDJPY_Fast) - 1;
if(AUD)
arrJPY[i] += (AUDUSD_Slow*USDJPY_Slow) /
(AUDUSD_Fast*USDJPY_Fast) - 1;
if(NZD)
arrJPY[i] += (NZDUSD_Slow*USDJPY_Slow) /
(NZDUSD_Fast*USDJPY_Fast) - 1;
if(CAD)
arrJPY[i] += (USDJPY_Slow/USDCAD_Slow) /
(USDJPY_Fast/USDCAD_Fast) - 1;
if(CHF)
arrJPY[i] += (USDJPY_Slow/USDCHF_Slow) /
(USDJPY_Fast/USDCHF_Fast) - 1;
A na to nie wpadłem - ja biorę tylko Close, dzielę pary JPY przez 100, odwracam jak trzeba (EURUSD, USDCHF…) i to wszystko... miło zobaczyć podobną strukturkę tabelekskco pisze:Właściwie nie ma żadnych wag.
[/code]

Gdyby tylko MQL miał struct{} i prawdziwy pointer… MQL4, nie 5.