Nie znamy całego kodu, ale najprościej odnajdź w kodzie OrderSend().
W nawiasie szósta wartość po przecinku w nawiasie to wartość StopLoss. Dla pozycji BUY będzie to "Ask-0.03", dla SELL "Bid+0.03".
raczej nie takpersonov pisze:Dla pozycji BUY będzie to "Ask-0.03", dla SELL "Bid+0.03".
Kod: Zaznacz cały
Bid - 300 * Point;
Ask +300 * Point
Marcin30 pisze:Nie wiem czy to pytania dla tego działu...??? Mam wbudowaną strategie w BossaFX MACD Sample, ustawiłem już wszystkie parametry ale chce dodać jeszcze do strategii Stop Loss 300 pips. Jak to wprowadzić????
Aby uogólnić symbole to faktycznie 300*Point, bo nie wszystkie pary kwotowane są 4 miejsca po przecinku. Ale ceny Bid i Ask napewno podalem prawidłowo.Pierz Andrzej pisze:raczej nie takpersonov pisze:Dla pozycji BUY będzie to "Ask-0.03", dla SELL "Bid+0.03".tylko tak:
dla Buydla sellKod: Zaznacz cały
Bid - 300 * Point;
pozdrawiamKod: Zaznacz cały
Ask +300 * Point
Andrzej Pierz
W start() dodaj tablicę :siersciuch pisze:jak pobrać ostanie punkty z wskaźnika ZIG ZAG?
double Zig[5];
int h=0;
for(int g=0; g < 1000; g++) {
Zig[h] = iCustom(Symbol(),Period(),"ZigZag",14,5,3, 0, g);
if(Zig[h] != 0) {
h++; }
if(h > 4) {
break;
}}
Tak.Pierz Andrzej pisze:zlecenia Buy otwierasz po cenie Ask , zamykasz po cenie Bid .personov pisze:Ale ceny Bid i Ask napewno podalem prawidłowo.
zlecenie Sell otwierasz po cenie Bid , zamykasz po cenie Ask.
pozdrawiam
Andrzej Pierz
Aha własnie tego mi brakowało, czyli przez ICustom moge pobrać wartość danej świecy z każdego wskaźnika który jest \experts\indicators ??personov pisze:W start() dodaj tablicę :siersciuch pisze:jak pobrać ostanie punkty z wskaźnika ZIG ZAG?Teraz masz 5 ostatnich Zigów ; Zig[0], Zig[1].....Kod: Zaznacz cały
double Zig[5]; int h=0; for(int g=0; g < 1000; g++) { Zig[h] = iCustom(Symbol(),Period(),"ZigZag",14,5,3, 0, g); if(Zig[h] != 0) { h++; } if(h > 4) { break; }}