Wszystkie pytania dozwolone początkujących programistów
jak zapisac to w postaci kodu
Witam, jak moge zapisać następujące twierdzenie w postaci kodu:
jesli zlecenie oczekujace zostanie zrealizowane, wtedy otworz pozycje oczekujaca 20pips wyzej
i kolejne:
jesli TP zostanie zrealizowany to anuluj zlecenie oczekujące
jesli zlecenie oczekujace zostanie zrealizowane, wtedy otworz pozycje oczekujaca 20pips wyzej
i kolejne:
jesli TP zostanie zrealizowany to anuluj zlecenie oczekujące
no niestety, nie da sie tego zrobic w prosty sposob.
1. musisz znalezc i zidentyfikowac to dokladnie interesujace cie zlecenie - najlepiej przez magic. Zapuszczasz petle szukajaca zlecenia o okreslonej wartosci magic number.
2. sprawdzasz jakiego rodzaju jest to zlecenie przy pomocy: Ordertype() i juz wiesz czy ono jeszcze sie jeszcze pendinguje czy juz nabiera wartosci....
3. jesli to zlecenie jest juz aktywne, to wtedy ustawiasz nowa pozycje oczekujaca w okreslonym miejscu z nowym unikalnym magic number.
4. jesli zlecenie #1 pojawi sie na liscie pozycji historycznych, to sprawdzasz, czy zakonczylo sie zyskiem i jesli tak, to anulujesz pendinga....
1. musisz znalezc i zidentyfikowac to dokladnie interesujace cie zlecenie - najlepiej przez magic. Zapuszczasz petle szukajaca zlecenia o okreslonej wartosci magic number.
2. sprawdzasz jakiego rodzaju jest to zlecenie przy pomocy: Ordertype() i juz wiesz czy ono jeszcze sie jeszcze pendinguje czy juz nabiera wartosci....
3. jesli to zlecenie jest juz aktywne, to wtedy ustawiasz nowa pozycje oczekujaca w okreslonym miejscu z nowym unikalnym magic number.
4. jesli zlecenie #1 pojawi sie na liscie pozycji historycznych, to sprawdzasz, czy zakonczylo sie zyskiem i jesli tak, to anulujesz pendinga....
Andrzej widzę, że zmieniłeś trochę. Najpierw napisaleś :Pierz Andrzej pisze:moze takie cos bedzie dobre
Kod: Zaznacz cały
extern int Tick = 5;
double tick[];
void init()
{
ArrayResize(tick,Tick+1);
}
void start()
{
double bid = Bid;
for (int i = Tick;i > 0;i--) tick[i] = tick[i-1];
tick[0] = bid;
}
extern int Tick = 5;
double tick[];
void init()
{
ArrayResize(tick,Tick+1);
}
void start()
{
array();
Comment(" trzy ticki wstecz "+DoubleToStr(tick[3],Digits));
}
void array()
{
double bid = Bid;
for (int i = Tick;i > 0;i--) tick[i] = tick[i-1];// przepisanie tickow do tylu
tick[0] = bid;// aktualna cena
}
W drugiej wersji wszystko OK tylko w Comments() nie chce pokazać tick[3], bo wychodzi błąd z nawiasem "[" .
W pierwszej wersji wychodzą błędy w pętli
for
Niestety nie wiem jak rozwiązać ten problem.
Solą życia jest kasa.
- Pierz Andrzej
- Przyjaciel Forum
- SceptycznyProgramista
- Stały bywalec
- Pierz Andrzej
- Przyjaciel Forum
- Pierz Andrzej
- Przyjaciel Forum
mozliwereptile pisze:Udostepniaja..lista jest w temacie o mt5calkowicei na MT5 to chyba sie nikt nie przezucil bo z tego co mi wiadowmo to do reala brokerzy jeszcze nie udostepniaja MT5 .

pozdrawiam
Andrzej Pierz
z poważaniem
Andrzej Pierz
FOREX-SERVICE
Andrzej Pierz
FOREX-SERVICE
Pierz Andrzej pisze:mozliwereptile pisze:Udostepniaja..lista jest w temacie o mt5calkowicei na MT5 to chyba sie nikt nie przezucil bo z tego co mi wiadowmo to do reala brokerzy jeszcze nie udostepniaja MT5 .... nie lubie mt5 wiec zbytnio sie w niego nie angazuje
.....
pozdrawiam
Andrzej Pierz
Można wiedzieć czemu ? Miałem w najbliższym czasie zainteresować się MT5 ale chciałbym wpierw usłyszeć parę opinii. Opinia eksperta przyda się osobom które wahają się pomiędzy dwoma tymi platformami. Interesuje mnie tylko i wyłącznie punkt widzenia programisty, nie użytkownika samej platformy.
fx-forum