Zarabianie na forex pod ścisłą kontrolą MyFxBook-konto real

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Nowisz
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Nowisz »

A jak taki trading wygląda od strony technicznej. Mam tu na myśli rekwotowania, opóźnienia czy stosunek spreadu do całości transakcji.

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: sgorn »

Nowisz pisze:A jak taki trading wygląda od strony technicznej. Mam tu na myśli rekwotowania, opóźnienia czy stosunek spreadu do całości transakcji.
juz odpowiadam. to konto to moje trzecie,takie eksperymentalne. AM standard. wieksza kase trzymam u ECNa. mialem konto w admiralu Pro ale powiem szczerze rozczarowali mnie..wycofalem stamtad srodki. grajac ta metoda jakas super egzekucja nie musi byc. z palca wchodze. spread 1 pips all the time. poza tym mysle ze przy tym koncie 1000 zl nikt mi zycia nie bedzie utrudniac, poki co ;) rekwotow brak ;)

generalnie jesli chodzi o wieksza kase i granie wiekszymi kwaotami to AM odpada, sa lepsi brokerzy
Wicks reject areas and bodies explore them-MightyOne
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

malsehen pisze:
sgorn pisze:i taki MM zastosuje tyle ze stosowanie "wyzszych poziomow" bedzie dopiero po osiagnieciu konkretnego % a nie pipsow . poziomy w kierunku : 1%-2%-4%-8%-16%....
Można by coś więcej o tym temacie ?
pewnie. chodzi o to by przed grą zalozyc sobie pewne cele. ja zalozylem sobie nastepujace cele:
niech S to stawka i skoro zakladam ze kazdy trade to RR = min 2 to pomijajac procent skladany zysk bedzie 2S. 5 takich transakcji to zysk rzedu 5x2S czyli 10 S. czyli pierwszy poziom zaliczony, wchodze na poziom gdzie ryzykuje 2 razy tyle czy 2S/trade. tym ryzykiem moge stracic max 2.5 trade by wyjsc na 0. jak wygram 5 transakcji z RR=2 to zarobie 5x(2Sx2) czyli 20S. wchodze na kolejny poziom czyli gram z ryzykiem 4S...itd
w praktyce u mnie to wyglada to tak ze jak wchodze na wyzszy poziom i strace to cofam sie o poziom nizej i gram automatycznie mniejsza stawka czyli jak gralem za 1 % i po 5 transakcjach osiagnalem drugi poziom czyli 2% i strace , to automatycznie cofam sie to poziomu 1 %. screen pokazuje jak to wyglada gdy zaczynam grac 1000 zl
obliczenia uwzgledniaja procent skladany. oczywiscie to bylo zalozenie wyjsciowe czyli transakcje z RR =2 a w tej metodzie RR bedzie rozny wiec patrzac na % depo bede decydowal w ktorym momencie wchodze na wyzszy poziom.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

wng
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: wng »

czyli wynika z tego ze bedziesz stosowal progresje, co moge poradzić to to ze jak bedziesz na najwyzszym poziomie a zakladam ze tak i jesli dojdzie do stratnej transakcji to zejdz na poziom pierwszy a nie o poziom bo wtedy przy kilku nastepnych blednych transakcjach mozna szybko sie wzyerowac..

łatwiej będzie z I poziomu ponowić drogę na IV poziom niż spaść z IV i na III mieć np kolejną stratną pozycje bo wtedy już dochodzą nerwy..

osobiście pracuje nad czymś podobnym ale z góry zaznaczone mam że jeżeli stratna to wracamy na początek.

pozdrawiam wng

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Szkoda, że pozycje utajnione :o

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

Stforex pisze:Szkoda, że pozycje utajnione :o
prosze bardzo ;) poprawione

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

Chyba nie bardzo umiem czytać te statystyki... jak 17 pips EURUSD może dać 23 zł?

gfx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: gfx »

17 pips x 0,04 lota (40 cent / pips) = 6,8 USD
6,8 USD x 3,39 (USD/PLN) ~ 23 PLN

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

sgorn pisze:
Stforex pisze:Szkoda, że pozycje utajnione :o
prosze bardzo ;) poprawione
Dziękuję bardzo.

Ogólnie bardzo przyjemna lektura :).

Czy przed ustawieniem BE grałeś z 7-8 punktowym SL? Tak by mi wychodziło z obliczeń. Z analizy Twojego MM wynika, że na kolejnych stopniach możesz zwiększać pozycję, ale możesz też zwiększać SL/TP, żeby zachować RR. Jesteś zdecydowany używać tylko jednej z tych opcji? Czy może obu wedle uznania?

Mogę spytać, u którego ECN'a grasz? Sam się rozglądam i myślałem o Dukascopy, ale chętnie zasięgnę opinii bardziej doświadczonego gracza.

Z góry dziękuję za wyjaśnienia!
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 16 gru 2011, 22:00 przez Stforex, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ