Zarabianie na forex pod ścisłą kontrolą MyFxBook-konto real
juz odpowiadam. to konto to moje trzecie,takie eksperymentalne. AM standard. wieksza kase trzymam u ECNa. mialem konto w admiralu Pro ale powiem szczerze rozczarowali mnie..wycofalem stamtad srodki. grajac ta metoda jakas super egzekucja nie musi byc. z palca wchodze. spread 1 pips all the time. poza tym mysle ze przy tym koncie 1000 zl nikt mi zycia nie bedzie utrudniac, poki coNowisz pisze:A jak taki trading wygląda od strony technicznej. Mam tu na myśli rekwotowania, opóźnienia czy stosunek spreadu do całości transakcji.

generalnie jesli chodzi o wieksza kase i granie wiekszymi kwaotami to AM odpada, sa lepsi brokerzy
Wicks reject areas and bodies explore them-MightyOne
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.
pewnie. chodzi o to by przed grą zalozyc sobie pewne cele. ja zalozylem sobie nastepujace cele:malsehen pisze:Można by coś więcej o tym temacie ?sgorn pisze:i taki MM zastosuje tyle ze stosowanie "wyzszych poziomow" bedzie dopiero po osiagnieciu konkretnego % a nie pipsow . poziomy w kierunku : 1%-2%-4%-8%-16%....
niech S to stawka i skoro zakladam ze kazdy trade to RR = min 2 to pomijajac procent skladany zysk bedzie 2S. 5 takich transakcji to zysk rzedu 5x2S czyli 10 S. czyli pierwszy poziom zaliczony, wchodze na poziom gdzie ryzykuje 2 razy tyle czy 2S/trade. tym ryzykiem moge stracic max 2.5 trade by wyjsc na 0. jak wygram 5 transakcji z RR=2 to zarobie 5x(2Sx2) czyli 20S. wchodze na kolejny poziom czyli gram z ryzykiem 4S...itd
w praktyce u mnie to wyglada to tak ze jak wchodze na wyzszy poziom i strace to cofam sie o poziom nizej i gram automatycznie mniejsza stawka czyli jak gralem za 1 % i po 5 transakcjach osiagnalem drugi poziom czyli 2% i strace , to automatycznie cofam sie to poziomu 1 %. screen pokazuje jak to wyglada gdy zaczynam grac 1000 zl
obliczenia uwzgledniaja procent skladany. oczywiscie to bylo zalozenie wyjsciowe czyli transakcje z RR =2 a w tej metodzie RR bedzie rozny wiec patrzac na % depo bede decydowal w ktorym momencie wchodze na wyzszy poziom.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Wicks reject areas and bodies explore them-MightyOne
czyli wynika z tego ze bedziesz stosowal progresje, co moge poradzić to to ze jak bedziesz na najwyzszym poziomie a zakladam ze tak i jesli dojdzie do stratnej transakcji to zejdz na poziom pierwszy a nie o poziom bo wtedy przy kilku nastepnych blednych transakcjach mozna szybko sie wzyerowac..
łatwiej będzie z I poziomu ponowić drogę na IV poziom niż spaść z IV i na III mieć np kolejną stratną pozycje bo wtedy już dochodzą nerwy..
osobiście pracuje nad czymś podobnym ale z góry zaznaczone mam że jeżeli stratna to wracamy na początek.
pozdrawiam wng
łatwiej będzie z I poziomu ponowić drogę na IV poziom niż spaść z IV i na III mieć np kolejną stratną pozycje bo wtedy już dochodzą nerwy..
osobiście pracuje nad czymś podobnym ale z góry zaznaczone mam że jeżeli stratna to wracamy na początek.
pozdrawiam wng
Chyba nie bardzo umiem czytać te statystyki... jak 17 pips EURUSD może dać 23 zł?
Świece japońskie: http://forex-nawigator.biz/forum/swiece ... ml#p527248
Filmy: youtube.com/user/WirusFX
Forum: http://forex-nawigator.biz/forum/linki- ... ml#p520592
Filmy: youtube.com/user/WirusFX
Forum: http://forex-nawigator.biz/forum/linki- ... ml#p520592
Dziękuję bardzo.sgorn pisze:prosze bardzoStforex pisze:Szkoda, że pozycje utajnionepoprawione
Ogólnie bardzo przyjemna lektura

Czy przed ustawieniem BE grałeś z 7-8 punktowym SL? Tak by mi wychodziło z obliczeń. Z analizy Twojego MM wynika, że na kolejnych stopniach możesz zwiększać pozycję, ale możesz też zwiększać SL/TP, żeby zachować RR. Jesteś zdecydowany używać tylko jednej z tych opcji? Czy może obu wedle uznania?
Mogę spytać, u którego ECN'a grasz? Sam się rozglądam i myślałem o Dukascopy, ale chętnie zasięgnę opinii bardziej doświadczonego gracza.
Z góry dziękuję za wyjaśnienia!
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 16 gru 2011, 22:00 przez Stforex, łącznie zmieniany 1 raz.