Zarabianie na forex pod ścisłą kontrolą MyFxBook-konto real

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

Zarabianie na forex pod ścisłą kontrolą MyFxBook-konto real

Nieprzeczytany post autor: sgorn »

Witam wszystkich,
zakladam journal by pokazac ze grajac systematycznie mozna zarobic pare zlotych(badz stracic), grajac prosta strategia, opisywana for free na wielu forach. moja przygoda z forex ewoluowala do formy czystego wykresu i paru kresek. Od dluzszego czasu jestem oddany grze według Zero line i MOMO. Nie pytajcie mnie co to jest i jak to wyznaczac. wszystko jest doskonale opisane na tym forum i forum uzytkownika pawelklos.
Ja tu tylko implementuje pewne zasady. Gram w oparciu o MOMO z 15M , tam szukam MOMO z 5M i patrzac jak cena zachowuje sie w tym obszarze wchodze. ale po co to wszystko? no wlasnie. po to by pocwiczyc i pokazac ze trzeba byc sumiennym i konsekwentym. Trzeba dzialac "bez uczuc" jak typowy automat, "ludzki EA" ;) system to 20 % a reszta to MM i psychika. konto real, 1000 zl start, dopuszczalny DD 40-50 % . Mój MM zaklada progresje stawki jak depo idzie do gory i regresje stawki jak depo idzie w dol( antymartingale) . Zeby nie wygladalo to na zabawe to inwestuje startujac od 1 %, raz postawiony SL nie przestawiam na BE. Jest krótko i na temat: albo SL albo TP. TP to miejsce gdzie cena moze dojsc i trafic na mocny opor( MOMO). Interesuja mnie tylko transakcje z RR pow 2. powyzsze warunki gry sugeruja ze bede mial niska skutecznosc i spory DD. Dlatego konsekwencja i psychika bedzie tu kluczem do sukcesu. Wszystko odbywac sie bedzie pod scisłą kontrola MyFxBooka,rzetelnie udokumentowane :)
Jesli DD spadnie ponizej 25 % zaczne ograniczac ryzyko poprzez przestawianie na BE, tylko wtedy.
pozniej wkleje link do myfxbooka. co mnie nie interesuje:
-kompletnie nie zwracam uwagi na wynik pipsowy (nie pytajcie ile pisow dziennie robie)
-nie zwracam uwagi na czarne serie ktore beda sie trafiac
-sugestie innych uzytkownikow forum gdzie powinien byc SL lub TP

co mnie interesuje:
-tylko wykres z miejscami przeze mnie nakreslonymi
-wartosc % depo jaki ryzykuje
- wrtosc % jaka moge zarobic w danej transakcji( ocena RR)
-nie gram 15 min przed i po danych
-mila atmosfera w moim watku

Jak zarobie 100 % konta pod kontrola myfxbooka pomysle o sprzedazy systemu za 70 tys euro**

** pierwsze 10 osob dostanie znizke 20 %

Z ta sprzedaza systemu to oczywiscie zart ;)

Pod koniec kazdego dnia, kiedy bede gral wkleje screen z wejsciami.

pozdrawiam
Sebastian
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 16 gru 2011, 11:39 przez sgorn, łącznie zmieniany 1 raz.
Wicks reject areas and bodies explore them-MightyOne
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Fajny wstęp, dobre podejście!
Czekam niecierpliwie na dalsze wpisy!

Powodzenia !!!

pawelklos
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pawelklos »

Cześć Sebastian,

Będę obserwował Twój dziennik, jakiś czas temu rozmawialiśmy na temat MM itd.

A możliwości zero line są nam znane 8)

Awatar użytkownika
nubi1980
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: nubi1980 »

Świetny pomysł- czekam na dalsze "relacje".
Trzymam kciuki, żeby szło dobrze :D
"Zawsze rób tak, by było dobrze- bo jak sobie pościelesz, tak się wyśpisz" H. P.

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

pawelklos pisze: jakiś czas temu rozmawialiśmy na temat MM itd.
dokladnie, i taki MM zastosuje :) tyle ze stosowanie "wyzszych poziomow" bedzie dopiero po osiagnieciu konkretnego % a nie pipsow . poziomy w kierunku : 1%-2%-4%-8%-16%....

Stforex pisze:Powodzenia !!!
nubi1980 pisze:Trzymam kciuki, żeby szło dobrze Very Happy
dzieki chłopaki ;)
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.

Awatar użytkownika
quapi
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: quapi »

Będę kibicował. Moje metody :)!
Powodzenia!
The irresistible force met the immovable object

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

quapi pisze:Będę kibicował. Moje metody :)!
Powodzenia!
dzieki kolego ;)

z dzis jedna transakcja, RR= 2.3, long.

zasada wejsc, patrze jak zachowuje sie swieczka 5M na wykreslonej linii wykreslonej w danej strefie. super jak wyrysuje sie ładny wick, jak nie to czekam jak nastepna swieczka sie zachowa,jej reakcje. odbicie od linii to wejscie. zakrycie linii co za tym idzie zamkniecie swieczki ponad/pod(w zaleznosci czy kupno czy sprzedaz) oznacza zanegowanie linii. kasuje ja i juz wiecej do niej nie wracam.
jednej rzeczy nie dodalem, jak mam problem z wyznaczeniem MOMO 15M ,waham sie czy to to czy nie, posilkuje sie TF 30 M, w zasadzie istotne MOMO's z 15M pokrywaja sie z MOMO's 30 M a te w 60M....itd.. Jest to oczywista oczywistosc . im wiecej MOMO's potwierdza dane wybicie tym, mocniejsze i ciekawsze wybicie.jak MOMO 15M potwierdzone jest w MOMO 30M to juz niezbedne minimum dla mnie jest spelnione.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Nowisz
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Nowisz »

Będę częstym gościem w tym wątku ponieważ od dobrych paru miesięcy kombinuje właśnie z takim podejściem.Powodzenie życzę.

I jeszcze pytanie

Grasz z trendem krótko lub długo okresowym?

malsehen
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: malsehen »

sgorn pisze:i taki MM zastosuje tyle ze stosowanie "wyzszych poziomow" bedzie dopiero po osiagnieciu konkretnego % a nie pipsow . poziomy w kierunku : 1%-2%-4%-8%-16%....
Można by coś więcej o tym temacie ?

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

Nowisz pisze:Grasz z trendem krótko lub długo okresowym?
nie znam definicji trendu w tej metodzie ;) dla mnie jest wazne MOMO,kierunek musi byc zachowany 30M--15M--5M . jest wybicie, czyli reakcja inwestorow w danym obszarze, to gram to miejsce. zamykam w miejscach gdzie cena wchodzi w obszary gdzie wczesniej cos"sie dzialo" ;)

jak by patrzec na taka definicje:

http://pl.wikipedia.org/wiki/Tendencja_rozwojowa

to wychodzi ze MOMO 30 M/15M to
trend rosnący (wzrost wartości zmiennej w czasie)
trend malejący (spadek wartości zmiennej w czasie)
;)

ODPOWIEDZ