Wszystkie pytania dozwolone początkujących programistów

O jezykach programowania w platformach i nie tylko.
Awatar użytkownika
Pierz Andrzej
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Pierz Andrzej »

ode mnie duzo opinii nie uslyszysz ....
bralem udzial w konkursie na MT5 ( to jakis IB Dukasa byl ) i ciagle zwiechy mnie zniechecily do tej platformy .....
czesto gesto tez zamykajac Longa okazywalo sie ze zostaje z otwartym Shortem ....
bo zamykalomi drugi raz longa ktory juz byl zamkniety a platforma dalej go widziala ;)

pozdrawiam
Andrzej Pierz
z poważaniem
Andrzej Pierz
FOREX-SERVICE

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

MkubuxK pisze:Interesuje mnie tylko i wyłącznie punkt widzenia programisty, nie użytkownika samej platformy.
Tester ma zwiechy, błędy itd.. sam mql5 wygląda lepiej od mql4 i wiecej mozna zrobic.

Dodano po 37 sekundach:

Pierz Andrzej pewnie piszesz o FTT i ich mostku.. :wink: to inna bajka.
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Awatar użytkownika
mikolaj2
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mikolaj2 »

Co oznacza błąd "OrderModify error 1" - mam wrażenie, że kod się wykonuje (podczas back testów) i jest wszystko ok, ale pomimo tego w dzienniku otrzymuję ten błąd - czy macie jakieś pomysły jak rozwiązać ten problem?

Awatar użytkownika
Tig3r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Tig3r »

mikolaj2 pisze:Co oznacza błąd "OrderModify error 1" - mam wrażenie, że kod się wykonuje (podczas back testów) i jest wszystko o
Próbujesz modyfikować zlecenie i używasz takich samych parametrów jak już zlecenie ma.
Musisz przed modyfikacją sprawdzać czy choć jeden parametr jest inny (SL,TP etc).
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..

Awatar użytkownika
bartek1916
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: bartek1916 »

Witam,
mam dwa pytania:

1. EA dziala tylko przy wlaczonej platformie. Co jednak w przypadku korzystania z VPS i jezeli na platformie nastapi brak polaczenia co czasami sie zdarza? czy EA nadal bedzie pracowal po ponownym polaczeniu?

2. czy na jednej parze walutowej mozna uruchomic dwa EA? np. jeden automat odpowiedzialny jest za otwieranie pozycji natomiast podpiac drugi, ktory automatycznie zarzadzalby pozycja?

nie moglem znalezc podobnego pytania wczesniej

MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MkubuxK »

bartek1916 pisze:Witam,
mam dwa pytania:

1. EA dziala tylko przy wlaczonej platformie. Co jednak w przypadku korzystania z VPS i jezeli na platformie nastapi brak polaczenia co czasami sie zdarza? czy EA nadal bedzie pracowal po ponownym polaczeniu?

2. czy na jednej parze walutowej mozna uruchomic dwa EA? np. jeden automat odpowiedzialny jest za otwieranie pozycji natomiast podpiac drugi, ktory automatycznie zarzadzalby pozycja?

nie moglem znalezc podobnego pytania wczesniej
2. Oczywiście można.
fx-forum

Awatar użytkownika
Tig3r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

bartek1916 pisze:1. EA dziala tylko przy wlaczonej platformie. Co jednak w przypadku korzystania z VPS i jezeli na platformie nastapi brak polaczenia co czasami sie zdarza? czy EA nadal bedzie pracowal po ponownym polaczeniu?
TAK, jeśli MT4 się połączy ponownie do serwera to będzie dalej działał (czasami są problemy i nie chce łączyć się z automatu)

bartek1916 pisze:2. czy na jednej parze walutowej mozna uruchomic dwa EA? np. jeden automat odpowiedzialny jest za otwieranie pozycji natomiast podpiac drugi, ktory automatycznie zarzadzalby pozycja?
Jak najbardziej o ile EA są tak zaprogramowane

Awatar użytkownika
bartek1916
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: bartek1916 »

Tig3r pisze:Jak najbardziej o ile EA są tak zaprogramowane
dzieki za odpowiedz. moglbys rozwinac swoja wypowiedz. tzn ze niektore EA moga miec jakies "blokady" co do wykorzystania drugiego automatu? czy trzeba to ustawic jakos w MT4?

w samym testerze to juz chyba nie ma takiej mozliwosci bo tam wybiera sie tylko jedno EA do testow w historii?

Awatar użytkownika
Tig3r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

bartek1916 pisze:moglbys rozwinac swoja wypowiedz
Tzn że EA jedno EA ma być zaprogramowanie tylko do składania transakcji a drugie tylko do jej "obsługi" Oba muszą obsługiwać ten sam MAGIC transakcji.

Awatar użytkownika
Marcin30
Pasjonat
Pasjonat

MQL4 - Stop Loss

Nieprzeczytany post autor: Marcin30 »

Nie wiem czy to pytania dla tego działu...??? Mam wbudowaną strategie w BossaFX MACD Sample, ustawiłem już wszystkie parametry ale chce dodać jeszcze do strategii Stop Loss 300 pips. Jak to wprowadzić????

ODPOWIEDZ