Forex - pytania od początkującego

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Izydor23
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Izydor23 »

Witam,
Mam takie złożone pytanie dotyczące forex'a a mianowicie:

1. Poszukuję platformy, na którą mogę wpłacać środki w polskich złotych poprzez moneybookers (konto w MB mam w PLN) żeby unikać przewalutowania. Następnie z platformy Forex chciałbym wypłacać cały założony depozyt (bez konieczności inwestowania czy "obrotu" na konto bankowe (najlepiej w PLN). Czy ktoś może mi polecić jakiegoś Forexa?

2. Banc de Binary oferuje zwrot wszystkich ewentualnych kosztów prowizji pobieranych przez banki czy inne instytucje finansowe ale niestety konto w BdB jest albo w USD albo w EUR - czy zna ktoś podobnego brookera, który oferuje konto w PLN i nie pobiera opłat (lub je refunduje)?

Jeżeli chodzi o pieniądze to nie ma w moim przypadku ograniczeń ale poszukuję Foraxa, który nie będzie zdzierał ode mnie żadnych prowizji ani nie będzie mi limitował kiedy i ile mogę wpłacić / wypłacić pieniędzy.

Bardzo proszę o pomoc, będę wdzięczny.

Pozdrawiam.

akra51
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: akra51 »

Na kilku parach mam zalaczony bardzo podobny system.Chcialem wylaczyc na 1 parze poprzez "wlacz strategie" i okazuje sie ze wylacza wszystkie strategie,czy tak powinno byc?.
pzdr.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

akra51 pisze:Na kilku parach mam zalaczony bardzo podobny system.Chcialem wylaczyc na 1 parze poprzez "wlacz strategie" i okazuje sie ze wylacza wszystkie strategie,czy tak powinno byc?.
Tak to właśnie działa. Jeśli chcesz wyłączyć jedną strategię na jednym wykresie to musisz wejść w jej opcje (klik na buźkę) i tam odznaczyć jej uruchomienie - wtedy buźka będzie smutna ;).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

akra51
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: akra51 »

Dzieki Raposo za szybka odpowiedz.O tej opcji akurat wiedzialem,lecz powyzsze mnie ciekawiło.
pzdr

Cesarz
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Cesarz »

Izydor23 pisze:Witam,
Mam takie złożone pytanie dotyczące forex'a a mianowicie:

1. Poszukuję platformy, na którą mogę wpłacać środki w polskich złotych poprzez moneybookers (konto w MB mam w PLN) żeby unikać przewalutowania. Następnie z platformy Forex chciałbym wypłacać cały założony depozyt (bez konieczności inwestowania czy "obrotu" na konto bankowe (najlepiej w PLN). Czy ktoś może mi polecić jakiegoś Forexa?

2. Banc de Binary oferuje zwrot wszystkich ewentualnych kosztów prowizji pobieranych przez banki czy inne instytucje finansowe ale niestety konto w BdB jest albo w USD albo w EUR - czy zna ktoś podobnego brookera, który oferuje konto w PLN i nie pobiera opłat (lub je refunduje)?

Jeżeli chodzi o pieniądze to nie ma w moim przypadku ograniczeń ale poszukuję Foraxa, który nie będzie zdzierał ode mnie żadnych prowizji ani nie będzie mi limitował kiedy i ile mogę wpłacić / wypłacić pieniędzy.

Bardzo proszę o pomoc, będę wdzięczny.

Pozdrawiam.

Jak chcesz prać brudne pieniądze lepiej kup kilka automatów do gier, wrzuć w nie ten hajs, a następnie odprowadź podatek i wyciągnij to co wrzuciłeś. :wink:
A tak na poważnie, raczej nikt Ci tutaj nie napisze gdzie to zrobić, bo z tego co wiem jeśli to zrobi w tym dziale dostanie ostrzeżenie/bana. W każdym razie masz ode mnie wiadomość z informacją której szukałeś.

Awatar użytkownika
pawel2907
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pawel2907 »

Yenn pisze: 4. Najważniejsze, teraz masz jeszcze szansę oszczędzić sobie rozczarowań. Zapomnij o forexie i niegdy nie wracaj. Na ponad 90% nigdy nie zarobisz, taka jest statystyka.

daj spokoj, skoro sie nie przekona to nigdy nie bedzie wiuedzial. Moze bedzie jednym z tych. Tak samo jak idąc na basen daj spokój bo 90 % nigdy nie wystartuje na olimpiadzie

nie chodzi przeciez o trzepanie ilus milionow miesiecznie ale jesli popracuje nad psychiką to szanse rosną
Miej nadzieję na najlepsze, ale zawsze bądź gotów na najgorsze.

ODPOWIEDZ