Założyłem konto demo na FXCLEARING. Sądzicie że to dobry wybór ?
A co do wykresów, problem rozwiązany.
Forex - pytania od początkującego
Mają dobry marketing.MrDead pisze:Nie używam tego forexpros. Co myślicie o XTB albo Plus500?
Opinie masz tutaj:
Plus 500
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... 968#110968
XTB
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... 60&start=0
Moim zdaniem skoncentruj się na Pro - Tederze..Nie używam tego forexpros. Co myślicie o XTB albo Plus500?
Większość największych poważnych banków na świecie jest pod niego podpięta..
Najwieksze i poważne banki na świecie mają sprawdzonr dostępy do rynku, a pro tradera wykorzystują do handlu.Dodatkowo masz instrukcję po polsku w Alior Banku..
Myślę że docelowo to jest ten kierunek.
Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
Witam ponownie po kilku dniach. Inwestuje już wirtualne pieniądze na koncie demo. Nawet nieźle mi to idzie ale narazie sprawdzam strategie, głównie polecane przez was PA. Mam pytanie do was: czy skupiacie się na jednej parze walutowej i ją dokładnie analizujecie i w nią inwestujecie? Czy obserwujecie kilka par ?
Ok, dzięki za odpowiedź. Mam teraz inne pytanie i chyba bardziej skąplikowane.
Czytając kilka ebooków i wiele postów, doszedłem do wniosku iż giełdą rządzą prawa podażu i popytu (mam nadzieję że mam rację). Głównie to pewnie firmy obracające milionami kierują trendem, ale w tym momencie rodzi się w mojej głowie ważne pytanie, "w jakim stopniu zwykły iwestor wpływa na rynek?"
Chodzi mi tu o moment gdy tredn szybko rośnie (kilkadziesiąt pipsów) i za chwile spada o połowe. Czy to jest spowodowane tym iż większość ludzi napalonych, widząc trend nachylony pod kątem 80 stopni
zaczyna szybko inwestować, co skutkuje spadkiem wartości waluty ? Czy może jest na to jakieś inne wytłumaczenie ?
Czytając kilka ebooków i wiele postów, doszedłem do wniosku iż giełdą rządzą prawa podażu i popytu (mam nadzieję że mam rację). Głównie to pewnie firmy obracające milionami kierują trendem, ale w tym momencie rodzi się w mojej głowie ważne pytanie, "w jakim stopniu zwykły iwestor wpływa na rynek?"
Chodzi mi tu o moment gdy tredn szybko rośnie (kilkadziesiąt pipsów) i za chwile spada o połowe. Czy to jest spowodowane tym iż większość ludzi napalonych, widząc trend nachylony pod kątem 80 stopni

W żadne, duże instytucje w bardzo nikłym i banki centralne w stopniu odczuwalnym.MrDead pisze:"w jakim stopniu zwykły iwestor wpływa na rynek?"
Odpowiedz sam sobie:MrDead pisze:Czy to jest spowodowane tym iż większość ludzi napalonych, widząc trend nachylony pod kątem 80 stopni Smile zaczyna szybko inwestować, co skutkuje spadkiem wartości waluty ? Czy może jest na to jakieś inne wytłumaczenie ?
Nie ma jasnych reguł - łatwych pieniędzy.. A cenę ustala popyt i podażMrDead pisze:giełdą rządzą prawa podażu i popytu
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..