Droga Susła

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Good Will Hunting »

Obrazek

Trzyma nas to szare na dole. Jeżeli je przebijemy to już przynajmniej do dzisiejszego "open" nie powinno być większych niespodzianek.
Wolałbym umrzeć niż przegrać.

Nie pisz do mnie PW ponieważ mam bana. Pisz na skypie.

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Obrazek

Czyżby przeszli? Profit w tej chwili to już ponad 100 pipsów. Jeśli rzeczywiście dalej będą ciągnąć w dół to mam w zanadrzu jeszcze przynajmniej 200 pipsów do zrobienia do pierwotnego targetu chociaż jak już wcześniej mówiłem trochę obawiam się zachowania ceny w okolicy dzisiejszego "open". Niewykluczone że zdejmę wtedy pozycje ręcznie.

Teraz testują znów ten poziom, który nas trzymał. Jeśli mamy spadać to dobrze by było żeby za 10 minut okazało się że go obronili.

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Obrazek

Zdaje się że obronili, powinniśmy lecieć, a przynajmniej dać jakieś potwierdzenie spadków w postaci chociażby nowego low.

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Obrazek

Cóż może nie być tak łatwo jak mogłoby się jeszcze chwilę tematu wydawać. Kiedyś muszę się zmobilizować, usiąść i napisać coś o cierpliwości, wierze w siebie, a ściślej w swoje analizy i o trzymaniu się zasad. W takich sytuacjach jak te które dzisiaj przedstawiłem - kiedy mamy już sporą stratę / niezły profit wspomniane rzeczy / cechy charakteru wydają się być kluczowymi. Jeśli trade pójdzie po mojej myśli - będę super zadowolony ponieważ osiągnę ekstra profit, który będzie niejako wypadkową mojej pracy, pewności i cierpliwości. Jeśli się nie uda? Cóż nie będę żałował ponieważ przez cały czas trzymałem się zasad. To bardzo ważne ponieważ łatwiej jest zmienić nieskuteczne zasady niż nieskuteczne nawyki, nastawienie czy charakter.

Od razu pragnę powiedzieć, że kolejne trade-y nie będą już opisywane w tak szczegółowy sposób i okraszane tak dużą liczbą screenów. Dzisiejszy "live trading" (jak u p. Urbańskiego :lol: ) ma za zadanie przybliżyć element ciągłej analizy sytuacji na rynku, której nie wyklucza prezentowany przeze mnie system. Mało gram - dużo analizuje.

Rzecz jasna można dokonać analizy, otworzyć zlecenie, zamknąć platformę i iść zając się czymś innym. Sam nie raz tak robię :wink:

manygridi
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: manygridi »

Kurde ostatnio wymyśliłem niezależnie bardzo podobny sposób gry.......
wydaje się że bardzo dużo sensu ma granie wg założeń:

-granie siatką z trendem nadrzędnym
-granie bez SL
-granie z TP
-MC wliczone w MM

przy tych założeniach wszystkie ruchy pod wycinanie stopów/zaciągi/szpile działają na naszą korzyść
, na razie testuje na demo i shorce edka -jak zacząłem to grać to akurat tak sie złożyło że odrazu wywaliło w górę po interwencji banków centralnych wywaliło mnie na 50% straty (na equiti) ale wyszedłem z tego dość gęstego gówna z dużym plusem więc jestem bardzo dobrej myśli
chcę dobrnąć do 200% zysku i zacząć na real

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Przepraszam kolego, że nie odpiszę na razie ale jeszcze kilka słów do pozycji. Do Twojego posta na pewno się jeszcze odniosę.

Obrazek

Co mnie martwi to to jak blisko "Open" już jesteśmy. Dalszy ruch w dół wiąże się zarówno z obróceniem świeczki D1 na spadkową (przebicie open) jak i z przejściem wczorajszych minimów (yl). Z doświadczenia wiem że rzadko kiedy odbywa się to całkowicie bezboleśnie.

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Obrazek

Jeśli mamy spadać to nie powinniśmy przejść tego zgrupowania średnich.

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

Po takim spadku przydało by sie pochwalić milionami pipsow :) trafiłeś z tym w 10 :p

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Patrzę co się dzieje i ciągle myślę o Twoich pozycjach :twisted:

malsehen
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: malsehen »

Jaką wartość w stosunku do początkowej wielkości pozycji mają pozycje oczekujące ? Ciekawy sposób o tyle, że nie wycina nas na SL.

ODPOWIEDZ