Cóż może nie być tak łatwo jak mogłoby się jeszcze chwilę tematu wydawać. Kiedyś muszę się zmobilizować, usiąść i napisać coś o cierpliwości, wierze w siebie, a ściślej w swoje analizy i o trzymaniu się zasad. W takich sytuacjach jak te które dzisiaj przedstawiłem - kiedy mamy już sporą stratę / niezły profit wspomniane rzeczy / cechy charakteru wydają się być kluczowymi. Jeśli trade pójdzie po mojej myśli - będę super zadowolony ponieważ osiągnę ekstra profit, który będzie niejako wypadkową mojej pracy, pewności i cierpliwości. Jeśli się nie uda? Cóż nie będę żałował ponieważ przez cały czas trzymałem się zasad. To bardzo ważne ponieważ łatwiej jest zmienić nieskuteczne zasady niż nieskuteczne nawyki, nastawienie czy charakter.
Od razu pragnę powiedzieć, że kolejne trade-y nie będą już opisywane w tak szczegółowy sposób i okraszane tak dużą liczbą screenów. Dzisiejszy "live trading" (jak u p. Urbańskiego

) ma za zadanie przybliżyć element ciągłej analizy sytuacji na rynku, której nie wyklucza prezentowany przeze mnie system. Mało gram - dużo analizuje.
Rzecz jasna można dokonać analizy, otworzyć zlecenie, zamknąć platformę i iść zając się czymś innym. Sam nie raz tak robię