FxPro (ECN) - wątek II

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
9
56%
Poza paroma minusami są ok
5
31%
Przeciętny
0
Brak głosów
Mają wiele wad
0
Brak głosów
Stanowczo odradzam
2
13%

Liczba głosów: 16

Awatar użytkownika
longmanus
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: longmanus »

Nie, NIE działa w dalszym ciągu /15.40/- stabilne łącze kablowe 10/1 ze stałym ip, chodzi jak burza właśnie sprawdzałem, strona fxpro.pl, strona fxpro.com, nawet pod innymi przeglądarkami próbowałem... - platforma chodzi, direct nie , nie klikam odśwież jak wariat - czekam i daję jej czas, NIE działa... kliknąłem już ze 150 razy...

Obrazek

P.s. - jak ktoś to czyta a ma chwilę wolną, prosił bym o próbę zalogowania się - nie jestem pieniaczem, ale bardzo też nie lubię kiedy ktoś mi wpiera dziecko w brzuch :p - właśnie kliknąłem, ojej nie działa....

Awatar użytkownika
bbq
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: bbq »

longmanus pisze:Nie, NIE działa w dalszym ciągu
Troche mnie tym wystraszyłeś, u mnie chodzi chociaż trochę dluzej się laduje
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Mi również chodzi i zalogowałem się nawet szybko (poniżej minuty z wpisywaniem hasła).

Dodano po 1 minutach:

Dlatego nie rozumie skąd ta panika... I jeśli wciąż masz problemy, nawet na różnych przeglądarkach to polecam kontakt z działem księgowości (accounting). U mnie wszystko chodzi.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
longmanus
Bywalec
Bywalec

Szczerze, nie jest moim celem denerwowanie kogoś czy wywoływanie paniki - jeśli Wam działa puśćcie w myślach wiąchę pod moim adresem - nie obrażę się ;-), i przepraszam jeśli komuś zagrałem na nerwach - mnie dalej nie działa...

Obrazek

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

longmanus pisze:mnie dalej nie działa...
A mnie dalej działa... :)
Więc to na pewno nie broker nie daje Ci dostępu do Twoich pieniędzy... Rozumiem zdenerwowanie, rozumiem, że coś może być nie tak ale zanim się zacznie rzucać oskarżenia lub nazywać kogoś niepoważnym warto sprawę zbadać. Wiem, że jeszcze idealnie nie jest i strona może wolniej się ładować ale firma wciąż nad tym pracuje.
Sprawdź czy strona została dodana do zaufanych, czy nie blokuje jej żaden firewall lub antywirus. Możesz spróbować na chwilę wyłączyć tego typu programy lub zobaczyć czy na innym komputerze z tego samego łącza strona się uruchomi - jeśli nie to winy trzeba szukać gdzieś dalej (inne ustawienia systemowe, sieci, dostawcy internetu).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
longmanus
Bywalec
Bywalec

Zjadłem zęby na komputerach :-), gdybym wiedział a raczej umiał być tak dobry w fx jak jestem w "skrzynkach" byłbym bardzo bogaty... lol, czatuję właśnie z panną Katarzyną z supportu bo dalej nie mogę się zalogować - wiem że nie odpowiada wam taki stan ale może byś założył że nie jestem idiotą ?, a jeśli mamy bawić się w złośliwości to nie "mi" tylko "mnie" i nie "rozumie" tylko "rozumiem" :p ;D

Awatar użytkownika
RoLudlum
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: RoLudlum »

Nie chodzi, mi (EDIT: mnie :P ) też ciężko się dzisiaj zalogować, wczoraj dopiero wieczorem się udało ale dzisiaj chyba postawili nowy serwer bo stronka startowa apacza mi się wyświetliła.

Mam pytanie o ctradera, rozumiem że na ECNie handlować można jedynie 20 parami czy FxPro udostępnia dodatkowo przynajmniej datafeed na najważniejsze indexy, towary lub przynajmniej supportuje je z innego źródła?
"Unia Europejska uznała apokalipsę 21.12.2012 za niezgodną z dyrektywą Parlamentu Europejskiego."
Deklaracja Niepodległości USA - 1337słów.
Dyrektywa UE o przewozie cukierków karmelkowych 25911 słów

Awatar użytkownika
Jekert
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Jekert »

Tak trochę w innym temacie... Serwery działają całkiem nieźle dziś. Trochę kombinowałem z ustawieniami, a na koniec jeszcze zainstalowałem MT4 na nowo. Okazuje się, że wtedy ustanawia połączenie wyraźnie szybciej. Jednym słowem można spróbować usunąć całą historię. Nie wiem jednak dlaczego.
Ostatnio zmieniony 09 gru 2011, 16:51 przez Jekert, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nikogo idiotą nie nazwałem ani tego nie sugerowałem. Jeśli poczułeś się w jakikolwiek sposób urażony to przepraszam ale ewidentnie widać, że to nie problem wynikający z samej strony brokera skoro większość klientów może się zalogować.
Chodzi o to by znaleźć przyczynę, a następnie rozwiązanie zamiast po sobie "jechać". Jeśli moje wskazówki nie pomogły to trzeba szukać dalej, bo możemy się spierać i wysyłać sobie znów screeny jak to Tobie nie działa i jak to mi (mnie) działa.
Wszystko wskazuje na to, że problem jest gdzieś po drodze między przesyłem danych pomiędzy Waszym dostawcą internetu, a serwerami FxPro. Sam korzystam z UPC i jest OK.
RoLudlum pisze:m pytanie o ctradera, rozumiem że na ECNie handlować można jedynie 20 parami czy FxPro udostępnia dodatkowo przynajmniej datafeed na najważniejsze indexy, towary lub przynajmniej supportuje je z innego źródła?
Na rachunkach ECN dostępne są tylko pary walutowe. Stopniowo oferta będzie rozszerzana.

Dodano po 35 sekundach:

Spróbowałem też na iPadzie, gdzie mam łącze mobilne z Playa. Również da się zalogować.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
longmanus
Bywalec
Bywalec

Uwierz, to nie jest kwestia "żeby moje było na wierzchu" - napisałem na tym forum 17 postów, żaden nie był marudny ew. bez sensu, np. to że do i z FxPro można przelewać przelewami Sepa - czego nie wtedy nie wiedzieliście, a co od tamtego czasu polecacie - możesz się cofnąć i sprawdzić :-), sam też skorzystałem na paru Waszych podpowiedziach - ale po to właśnie są /powinny być/ fora - prawda ?.
Nie było moim celem wywoływanie jakiejkolwiek paniki, jestem daleki od spiskowych teorii o demonicznych brokerach - jak się wieszało przez tydzień napisałem do Was jednego grzecznego maila, p.t. "czy coś wiadomo ?".
Reasumując - dalej NIE mogę się zalogować, sprawdziłem wszystko co mi wpadło do łba, poczatowałem z supportem co też rozwiązania nie przyniosło /przynajmniej nie doraźnego, tak to ujmę/, co nie zmienia postaci rzeczy że wydaje mi się że podejście "wszystko działa - nie znasz się" nie jest ok i oczekiwałem czegoś innego - generalnie pece & love :-) - ja naprawdę lubię tego brokera, ale niech się uporają w końcu - bo twierdzenie "wszystko jest ok, sprawdźcie przeglądarki" jest dla mnie niczym innym jak chowaniem głowy w piasek i szczerze mówiąc mało mnie interesuje ilu ludziom działa, mnie nie działa, co więcej doświadczenie podpowiada mi że nie ma w tym mojej winy - naprawdę...
Obrazek

ODPOWIEDZ