FxPro (ECN) - wątek II

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
9
56%
Poza paroma minusami są ok
5
31%
Przeciętny
0
Brak głosów
Mają wiele wad
0
Brak głosów
Stanowczo odradzam
2
13%

Liczba głosów: 16

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Ok ale zrozum, że mam codziennie wielu rozmowców, którzy często nie wpadają na najprostsze rozwiązanie jak np. "rozciągnięcie" okna na platformie by znaleźć taką opcję więc zanim zaczniemy dogłębniej badać problem (który np. u nas nie występuje), wolimy upewnić się co do takich kwestii.
Dobrze, tak więc skoro problem u Ciebie dalej występuje to daj mi trochę czasu, a skonsultuję się ze znajomymi informatykami i prześlę zapytanie do działu IT brokera, bo być może oni będą mieli jakiś pomysł gdzie może tkwić przyczyna. Niestety jest już późno więc odpowiedź nadejdzie pewnie w poniedziałek.

Jeśli chcesz coś zmienić w panelu klienta lub zlecić jakąś zmianę i będziesz miał możliwość to spróbuj wejść na stronę z innego łącza, choćby komórkowego. Jeśli nie to pozostaje kontakt poprzez e-mail z odpowiednim działem.

Tak jak piszę, jest to o tyle nietypowe, że problem nie występuje u wszystkich (a wręcz mniejszości osób z którymi to konsultowałem). Sam przyznaję szczerze, że już nie przychodzi mi nic do głowy dlatego muszę to skonsultować z innymi osobami. Na tę chwilę to wszystko co mogę zrobić.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
longmanus
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: longmanus »

Wysłałem już ip tracking do supportu, nie ma sensu żeby to dublować - obydwaj zdajemy sobie sprawę że jeśli będziemy marudzić x2 to wcale nie oznacza że sprawa będzie załatwiona 2 razy szybciej :-), a poza tym jak słusznie zauważyłeś mają weekend - miejmy nadzieję że po tym będzie lepiej, po poprzednim była znaczna poprawa.
Wiem i współczuję /trochę/, ludzie marudzą i nie zawsze mają rację, ew. złapią slipa na 3 pipsy i jest mega-afera, Cypr też nie zawsze pracuje tak jak powinien, a wy jesteście pomiędzy - uroki pośrednictwa...
Jak mówiłem - peace & love, mnie poniosło - dlaczego ?, mam nadzieję że rozumiesz, Ty podszedłeś zbyt "na luzie" - wiem jak trudna jest praca z ludźmi i rozumiem, a teraz mam ochotę na miły weekend bez świeczek, fibo i lini trendów - czego i Tobie życzę :-)

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Jak najbardziej rozumiem i nie ma problemu :). Ale w takim razie tylko jedna prośba - jak otrzymasz odpowiedź od działu IT i znajdzie się rozwiązanie problemu to proszę podziel się nim z użytkownikami, bo jest kilka osób w podobnej sytuacji.

Pozdrawiam i udanego odpoczynku :).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
pelikan
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: pelikan »

Czy fxpro zamierza w najbliższym czasie wprowadzić mikro loty dla kont MM (MT4) ?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

pelikan pisze:Czy fxpro zamierza w najbliższym czasie wprowadzić mikro loty dla kont MM (MT4) ?
Nie ma takich planów. Prędzej minimalny krok w transakcji o 0.01, czyli by można zawierać transakcje o wolumenie 0.11 lota itd - sugerowaliśmy im to ostatnio. Może coś z tego będzie.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
longmanus
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: longmanus »

Dział IT wprawdzie mi jeszcze nic nie odpisał, ale przed chwilą bez problemowo zalogowałem się do Directa :-), włączyłem przy okazji metatradera żeby coś sprawdzić i ze zdziwieniem stwierdziłem /a była jakaś 22, czyli mogło jeszcze nie działać/ że zalogowałem się do serwera w ciągu ułamka sekundy - jeszcze mi się wykresy dobrze nie załadowały, a tu "brzdęk" i cały pasek połączenia zielony :-), nie będę za dużo się cieszył żeby nie zapeszyć... ;-)

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Otrzymałem informację, że już ostatecznie wszystkie problemy z połączeniem zostały rozwiązane dlatego jeśli ktokolwiek będzie miał jakieś kłopoty np. z wejściem do Panelu Klienta, składaniem zleceń, zamykaniem pozycji to proszę o kontakt z supportem (e-mail z nr transakcji, nr konta na support@fxpro.com) . W razie problemów z logowaniem:
1. otworzyć CMD,
2. po otwarciu programu wpisanie tracert direct.fxpro.com
3. kiedy proces dobiegnie końca zrobienie zrzutu ekranu i wysłanie go na support@fxpro.com

Od strony FxPro wszystko działa jak trzeba.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
iwan
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: iwan »

raposo pisze:Otrzymałem informację, że już ostatecznie wszystkie problemy z połączeniem zostały rozwiązane
to prawda , chodzi jak burza.
Szukasz czegoś wartosciowego na forum? Zacznij od Kosza bo moze tam zostało to wyrzucone dla powiększenia wolnej przestrzeni dyskowej.

Awatar użytkownika
iwan
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: iwan »

nie wiem co chlopcy z fxpro zrobili ze sprzetem i laczami, ale egzekucja zlecen jest blyskawiczna. Szacun.
Szukasz czegoś wartosciowego na forum? Zacznij od Kosza bo moze tam zostało to wyrzucone dla powiększenia wolnej przestrzeni dyskowej.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

iwan pisze:ale egzekucja zlecen jest blyskawiczna.
Prześlę im jutro Twoje sugestie by trochę opóźniali transakcje... :D
By_żyło_się_lepiej pisze:Macie taką lukę na H4? ... U innych brokerów nie ma ...
A właśnie to faktycznie dziwne. Też ją mam w FxPro ale na wszystkich innych interwałach tego nie widać. Nie wiem skąd się mogła wziąć. W dodatku tylko na EUR/USD. Zgłoszę im to.

Dodano po 1 godzinach 13 minutach:

FxPro wie o błędzie - rano będzie naprawiany więc jutro luka powinna zniknąć.

Dodano po 15 godzinach 8 minutach:

Jak napisali, tak zrobili. Luki już nie ma.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ