SL3TP10

Reklamy oraz linki do ciekawych miejsc w sieci zajmujących się rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
sl3tp10
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: sl3tp10 »

Witam,

Informuję, że na blogu umieściłem screeny z dzisiejszego dnia.

Muszę przyznać, że dzisiejszy dzień był bardzo trudny do tradingu zgodnego z przedstawianymi przeze mnie zasadami, co niestety odczuły osoby które odbywały dziś ze mną konsultację. Po dokładnej analizie jaką wykonałem przed chwilą, przy postępowaniu zgodnie z zasadami wg których programowany jest mój bot, dzienny wynik byłby na plusie. Przyznaje jednak, że podczas gry manualnej byłoby bardzo trudno. Jutrzejszy dzień także zapowiada się podobnie ze względu na oczekiwane informacje gospodarcze.

Pozdrawiam
Treści publikowane przeze mnie nie stanowią "rekomendacji" w rozumieniu przepisów Rozporządzenia Ministra Finansów (Dz. U. z 2005 r. Nr 206, poz. 1715).

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

sl3tp10 pisze:Po dokładnej analizie jaką wykonałem przed chwilą, przy postępowaniu zgodnie z zasadami wg których programowany jest mój bot, dzienny wynik byłby na plusie.
Czytasz czasami po piszesz ?:) "PO FAKCIE" każdy może powiedzieć , "tu nie do konca z zasadami" " tu mogłem wejść" "tu sie pośpieszyłem" ;)

Dodano po 31 minutach:

Twoj system może i jest świetny ale niestety nadaje sie tylko do zbudowania na jego podstawie EA gdzie nie zawsze jest pewność że sie sprawdzi ,człowiek jest wstanie coś osiągnąć wyciskając max z ruchów, po moich screenach widać że wykorzystuje około 40% ruchu ceny ale to i tak 20 razy więcej niż ty ;), druga sprawa nie jestem wstanie wyobrazić sobie milionera skalpera :p

Nie wiem czy to forum ma taką przypadłość czy ludzie lubią adrenalinę szczególnie czytając wątek DT z postem "uwaga okazja na L" "zasięg 10 pispów" :) tak przyjaciele do niczego się nie dojdzie, nie tędy droga :)

A tak powinny wyglądać screeny osoby która stara sie coś przekazać innym albo udzielać rad bo dzień na prawdę nie był trudny, wręcz wszystko było podane jak na tacy dlatego pozycje mam zdublowane na innych parach co bardzo rzadko mi sie zdarza :)

+276 pipek dziś :) grałem na H1 screeny z mniejszych TF aby było widać trejdy

Przemyśl to i przestań obiecywać ludziom grala dzięki któremu będą musieli jak sam to ujełeś "siedzieć cały dzień przy komputerze bo sygnały nie zawsze sie trafiają" :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
sl3tp10
Gaduła
Gaduła

Nie utworzyłem tego wątku po to aby inni mogli pokazywać tu swoje trade'y po xxx pipsów. Bardzo się cieszę, że czasem Ci się uda tak wejść i gratuluje Ci szczerze, ale stwórz z tego jeszcze system do regularnego zarabiania i nie pokazuj pozycji tylko zyskownych ale wszystkie z danego dnia. Chociażby w takiej formie jak ja.

System ten przedstawiam od początku zaznaczając, że ja zamierzam korzystać z niego w sposób automatyczny. Ręczne wchodzenie w takie pozycje jest praktycznie w każdym przypadku możliwe ale wymaga trochę większego doświadczenia i opatrzenia z sygnałami o czym informuję każdego zainteresowanego na początku. Ja buduję na tej podstawie program gdyż do osiągnięcia stabilnej codziennej zyskowności wymagane jest wejście w jak największą ilość pozycji. Sposób wykorzystania tego systemu jest dla każdego dowolny i nic nie stoi na przeszkodzie żeby każdy używał go na automacie.

Pozdrawiam
Treści publikowane przeze mnie nie stanowią "rekomendacji" w rozumieniu przepisów Rozporządzenia Ministra Finansów (Dz. U. z 2005 r. Nr 206, poz. 1715).

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Chodzi o malowanie w paincie? ;) w przeciwieństwie do ciebie mogę tu wkleic myfxbooka, zreszta nie raz juz to robiłem druga sprawa to są wszystkie moje trejdy z dzis , i taki jest mój system 100-300 pipek dziennie, co zostało juz niejednokrotnie przezemnie udowodnione czy to przez myfxbook czy przez prowadzenie jurnala, ty niestety ani jednej z tych rzeczy nie zrobiłeś wiec dziwne jest to ze zarzucasz mi oszustwo ;) a trejdy z dzis wkleilem po to aby pokazać jak wypada twoja prezentacja ( paint ze strzalkami ) na tle prawdziwej prezentacji i prawdziwego systemu

I druga sprawa czy dla osób które szkolisz rownież udostępniać EA?

Awatar użytkownika
sl3tp10
Gaduła
Gaduła

Ink. pisze:
Ink. pisze:Chodzi o malowanie w paincie? w przeciwieństwie do ciebie mogę tu wkleic myfxbooka, zreszta nie raz juz to robiłem druga sprawa to są wszystkie moje trejdy z dzis , i taki jest mój system 100-300 pipek dziennie, co zostało juz niejednokrotnie przezemnie udowodnione czy to przez myfxbook czy przez prowadzenie jurnala, ty niestety ani jednej z tych rzeczy nie zrobiłeś wiec dziwne jest to ze zarzucasz mi oszustwo a trejdy z dzis wkleilem po to aby pokazać jak wypada twoja prezentacja ( paint ze strzalkami ) na tle prawdziwej prezentacji i prawdziwego systemu
Gratuluje. Musisz być na prawdę bogatym człowiekiem bo większości wystarczy 10 pipsów dziennie ;)
Ink. pisze:I druga sprawa czy dla osób które szkolisz rownież udostępniać EA?
Nie. Każdy może zrobić to niewielkim kosztem we własnym zakresie.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

10 pipsow taa, ciekawe przy jakim locie ;p niech tylko będzie poślizg przy SL i MC zaliczone ;)

A skoro twój system jak sam twierdzisz ma opierać się tylko i wyłącznie na stworzeniu EA bo jak sam mówisz manualnie cieżko się gra twoim systemem to powiedz mi czy uczciwe jest szkolenie tylko gry manualnej a EA zostawienie tylko dla siebie??

Awatar użytkownika
sl3tp10
Gaduła
Gaduła

Ink. pisze:A skoro twój system jak sam twierdzisz ma opierać się tylko i wyłącznie na stworzeniu EA bo jak sam mówisz manualnie cieżko się gra twoim systemem to powiedz mi czy uczciwe jest szkolenie tylko gry manualnej a EA zostawienie tylko dla siebie??
Zasady które opisuje są bardzo proste do zaprogramowania i stanowią do tego dobrą bazę do własnych modyfikacji szczególnie w zakresie strategii zamykania pozycji. Dla nikogo nie powinno być problemem zadbanie we własnym zakresie o stworzenie na tej podstawie swojego własnego EA dostosowanego indywidualnie do własnych preferencji odnośnie ryzyka.Poza tym, napisałem, że trudno było trade'ować ręcznie dzisiaj ponieważ rynek był okropnie nerwowy i niezdecydowany, co szczególnie odbija się na niskich TF. Takie dni niestety są ciężkie i trzeba się z tym pogodzić. Przy normalnym rynku wejścia są proste i każdy po pewnym czasie spędzonym przy wykresach sekundowych mógłby być w stanie w ten sposób grać.

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

sl3tp10 pisze:Dla nikogo nie powinno być problemem zadbanie we własnym zakresie o stworzenie na tej podstawie swojego własnego EA dostosowanego indywidualnie do własnych preferencji odnośnie ryzyka.
Wyjaśnił mi bo nie rozumiem, jakich preferencji ryzyka? SL 3, jedyne zmienne tutaj to lot a nie konstrukcja EA ;)

Awatar użytkownika
sl3tp10
Gaduła
Gaduła

Ink. pisze:Wyjaśnił mi bo nie rozumiem, jakich preferencji ryzyka? SL 3, jedyne zmienne tutaj to lot a nie konstrukcja EA
Witam,
mając na myśli podejście do ryzyka chodzi mi o ewentualne zawężanie SL poniżej tych 3 pipsów. Ja często tak robię, żeby zminimalizować jakiekolwiek straty jednak często odbija się to na skuteczności gdyż przy nerwowym rynku niektóre dobre pozycje zamykane są przedwcześnie. Drugą sprawą jest też podejście do realizowania zysków. W tym miejscu zawsze zostawiam miejsce dla indywidualnego podejścia osoby z którą rozmawiam, aczkolwiek sugeruje kilka możliwych opcji.

Po wczorajszej słabości dzisiejszy dzień zaczął się bardzo obiecująco co prezentują screeny przedstawiające analizę pod kątem zgodności z prezentowanymi przeze mnie zasadami, które umieściłem właśnie na blogu.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: brother »

sl3tp10 dlaczego po raz kolejny wklejasz swoje rysunki, a nie prawdziwe transakcje zawarte na podstawie twojego systemu? męczysz się z rysowaniem, a nie chce ci się użyć opcji zapisz wykres?
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/

ODPOWIEDZ