Pie

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

Supply / Demand

Korzystam
138
64%
Nie korzystam
79
36%

Liczba głosów: 217

pozytyw
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: pozytyw »

No a jeśli np. mamy poziom baaardzo stary, cena przestała go daaaaawno "widzieć", my też go już nie widzimy ale pewnego dnia np. o 14.00 po jakichś ważnych danych nagle w miejscu tego poziomu cena szybuje po czym zaczyna respektować to miejsce to jest to stary czy nowy poziom? :think:
Wiem, wiem - czepiam się strasznie bo w takiej sytuacji nie ma to żadnego znaczenia, ważne jest że poziom działa :P
Spiesz się powoli.

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

A co rozumiesz przez pojęcie "cena go nie widzi" ? ;p włącz np wykres W1 to tam masz poziomy sprzed 1roku lub i więcej, czas nie ma tu wiele do gadania, ważne jest czy poziom był juz testowany

pozytyw
Pasjonat
Pasjonat

Ink. pisze:A co rozumiesz przez pojęcie "cena go nie widzi" ? ;p włącz np wykres W1 to tam masz poziomy sprzed 1roku lub i więcej, czas nie ma tu wiele do gadania, ważne jest czy poziom był juz testowany
"Nie widzi " czyli przechodzi przez niego bez wahania a konkretniej nie ma w tym miejscu "zatargu" podaży z popytem i cena kroczy dalej we wcześniej "ustalonym" kierunku.
Spiesz się powoli.

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

pozytyw pisze:
Ink. pisze:A co rozumiesz przez pojęcie "cena go nie widzi" ? ;p włącz np wykres W1 to tam masz poziomy sprzed 1roku lub i więcej, czas nie ma tu wiele do gadania, ważne jest czy poziom był juz testowany
"Nie widzi " czyli przechodzi przez niego bez wahania a konkretniej nie ma w tym miejscu "zatargu" podaży z popytem i cena kroczy dalej we wcześniej "ustalonym" kierunku.
A no w takim razie poziom jest już nieistotny, i nie bierzemy go pod uwage

Awatar użytkownika
RoLudlum
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: RoLudlum »

Jeśli czujesz się nie pewnie to po prostu przyjmij zasadę że poziom jest dla Ciebie istotny gdy widzisz jak został wyznaczony

Zastanawianie się czy poziom na którym cena właśnie się znajduje jest istotny lub też już nie. W tym miejscu po prostu podejmujesz decyzję "wchodzę", "nie wchodzę" i grasz według jakiegoś scenariusza.
"Unia Europejska uznała apokalipsę 21.12.2012 za niezgodną z dyrektywą Parlamentu Europejskiego."
Deklaracja Niepodległości USA - 1337słów.
Dyrektywa UE o przewozie cukierków karmelkowych 25911 słów

Awatar użytkownika
gutek04
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: gutek04 »

Ja traktuje to w ten sposób: jesli cena choć o 1p. przekroczyła dany poziom (tj. teoretyczna linie SL) to jest on juz dla mnie nieważny, a jesli na jego miejscu tworzy się nowy to automatycznie jest u mnie słabszy i niezbyt czesto traktowany jako ten do gry... (wyzszy TF mówi wszystko)

pozytyw
Pasjonat
Pasjonat

Dzięki Wam.
Coś mi się wydaje, że przerobienie całego wątku jeden raz to za mało (dla mnie). Zaczynam od nowa :doh:
Spiesz się powoli.

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

ja tam ten wątek doczytałem do 15 strony :p

Awatar użytkownika
Darkst
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Darkst »

Praktyka zastąpi więcej niż tysiąc słów...

Jak tam widzicie edka na najbliższe godziny/dni ?

Obrazek
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

pozytyw
Pasjonat
Pasjonat

Drugie wejście z tego poziomu spóźnione. Nie było mnie a nie miałem oczekującego.
R 1:3

[IMG=http://img97.imageshack.us/img97/2186/eurusdi.png][/IMG]

Uploaded with ImageShack.us

Darkst: "Jak tam widzicie edka na najbliższe godziny/dni ?"

Ja go nawet nie widzę na najbliższe 5 minut :D
Spiesz się powoli.

ODPOWIEDZ