na własnych błędach
Ja nie mówię ze ta L była złym pomysłem bo jest spora szansa na korektę. Ale z każda dodatkowa pozycja przyblizasz się do MC bo jedna czy dwie to mogły i mogły by sobie wisieć a tak jest problem
musisz sobie odpowiedzieć na pytanie czy grając chcesz :
Zarabiać powoli lecz systematycznie czy
Zarabiać dużymi strzalami ze znacznie większa możliwością spotkania pana MC

Zarabiać powoli lecz systematycznie czy
Zarabiać dużymi strzalami ze znacznie większa możliwością spotkania pana MC

po zanegowaniu formacji ( poziom około 3440 ) powinieneś pozamykać te pozycjebimbambom pisze:w sumie to dobrze że dziś poza rynkiem byłem bo niewiele się działo.
zamieszczam analizę z m15.
jak widać jesteśmy w konsolidacji / fladze.
Wg mnie powinno się z tego wybić w górę. Zanim to jednak nastąpi może najpierw zrobić fałszywe wybicie w dół do dolnej linii kanału.
bimbambom specjalnie dla ciebie wstałem z wygodnego łóżeczka ,włączyłem komputer i wysyłam tobie o to ten skrypt któremu przypisujesz skrót klawiszowy np (ctr + C, czy co tam przypiszes) i tą kombinacją automatycznie będzie zamykać wszystkie otwarte w danym momencie pozycje
Zrozum moje poświecenie , dlatego nieskromnie poproszę o pochwale
jak byś miał problem co i jak z tym skryptem zrobić śmiało pytaj
Zrozum moje poświecenie , dlatego nieskromnie poproszę o pochwale

jak byś miał problem co i jak z tym skryptem zrobić śmiało pytaj

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
faktycznie pomyliłem się z analizą bo w rzeczywistości było już fałszywe wybicie w dół z konsolidacji.traper123 pisze:po zanegowaniu formacji ( poziom około 3440 ) powinieneś pozamykać te pozycjebimbambom pisze:w sumie to dobrze że dziś poza rynkiem byłem bo niewiele się działo.
Wg mnie powinno się z tego wybić w górę. Zanim to jednak nastąpi może najpierw zrobić fałszywe wybicie w dół do dolnej linii kanału.
Jak wyjdę z piramidy to wrzucę screena.
spojrzałeś na tą formacje jako na flagę ( która później przekształciła się w chorągiewkę ) która sugeruje kontynuację ruchu, ale tak naprawde to szanse na wybicie w górę lub w dół są mniej więcej takie same ( z lekką przewagą na góre ), "zdrowiej" jest spojrzeć na to jako na trójkąt symetryczny i czekać na wybicie w którąś stronę. przed fałszywkami zabezpieczą Cię szybkie BE ( np. po 15-20 pips )bimbambom pisze:faktycznie pomyliłem się z analizą bo w rzeczywistości było już fałszywe wybicie w dół z konsolidacji.traper123 pisze:po zanegowaniu formacji ( poziom około 3440 ) powinieneś pozamykać te pozycjebimbambom pisze:w sumie to dobrze że dziś poza rynkiem byłem bo niewiele się działo.
Jak wyjdę z piramidy to wrzucę screena.