na własnych błędach
Ja nie mówię ze ta L była złym pomysłem bo jest spora szansa na korektę. Ale z każda dodatkowa pozycja przyblizasz się do MC bo jedna czy dwie to mogły i mogły by sobie wisieć a tak jest problem  musisz sobie odpowiedzieć na pytanie czy grając chcesz :
 musisz sobie odpowiedzieć na pytanie czy grając chcesz :
Zarabiać powoli lecz systematycznie czy
Zarabiać dużymi strzalami ze znacznie większa możliwością spotkania pana MC

musisz sobie odpowiedzieć na pytanie czy grając chcesz :
 musisz sobie odpowiedzieć na pytanie czy grając chcesz :Zarabiać powoli lecz systematycznie czy
Zarabiać dużymi strzalami ze znacznie większa możliwością spotkania pana MC

po zanegowaniu formacji ( poziom około 3440 ) powinieneś pozamykać te pozycjebimbambom pisze:w sumie to dobrze że dziś poza rynkiem byłem bo niewiele się działo.
zamieszczam analizę z m15.
jak widać jesteśmy w konsolidacji / fladze.
Wg mnie powinno się z tego wybić w górę. Zanim to jednak nastąpi może najpierw zrobić fałszywe wybicie w dół do dolnej linii kanału.
bimbambom specjalnie dla ciebie wstałem z wygodnego łóżeczka ,włączyłem komputer i wysyłam tobie o to ten skrypt któremu przypisujesz skrót klawiszowy np (ctr + C, czy co tam przypiszes) i tą kombinacją automatycznie będzie zamykać wszystkie otwarte w danym momencie pozycje
Zrozum moje poświecenie , dlatego nieskromnie poproszę o pochwale
jak byś miał problem co i jak z tym skryptem zrobić śmiało pytaj

Zrozum moje poświecenie , dlatego nieskromnie poproszę o pochwale

jak byś miał problem co i jak z tym skryptem zrobić śmiało pytaj

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

faktycznie pomyliłem się z analizą bo w rzeczywistości było już fałszywe wybicie w dół z konsolidacji.traper123 pisze:po zanegowaniu formacji ( poziom około 3440 ) powinieneś pozamykać te pozycjebimbambom pisze:w sumie to dobrze że dziś poza rynkiem byłem bo niewiele się działo.
Wg mnie powinno się z tego wybić w górę. Zanim to jednak nastąpi może najpierw zrobić fałszywe wybicie w dół do dolnej linii kanału.
Jak wyjdę z piramidy to wrzucę screena.
spojrzałeś na tą formacje jako na flagę ( która później przekształciła się w chorągiewkę ) która sugeruje kontynuację ruchu, ale tak naprawde to szanse na wybicie w górę lub w dół są mniej więcej takie same ( z lekką przewagą na góre ), "zdrowiej" jest spojrzeć na to jako na trójkąt symetryczny i czekać na wybicie w którąś stronę. przed fałszywkami zabezpieczą Cię szybkie BE ( np. po 15-20 pips )bimbambom pisze:faktycznie pomyliłem się z analizą bo w rzeczywistości było już fałszywe wybicie w dół z konsolidacji.traper123 pisze:po zanegowaniu formacji ( poziom około 3440 ) powinieneś pozamykać te pozycjebimbambom pisze:w sumie to dobrze że dziś poza rynkiem byłem bo niewiele się działo.
Jak wyjdę z piramidy to wrzucę screena.