na własnych błędach

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
pozytyw
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: pozytyw »

Zwracam honor. Byłem przekonany, że cena jeszcze raz zrobi cofkę do 1.3457. Wątpiłem, że tak łatwo odpuści...
Pytanie tylko czy tak łatwo przebije 1.3425
Spiesz się powoli.

Awatar użytkownika
bimbambom
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: bimbambom »

pozytyw pisze:Zwracam honor. Byłem przekonany, że cena jeszcze raz zrobi cofkę do 1.3457. Wątpiłem, że tak łatwo odpuści...
Pytanie tylko czy tak łatwo przebije 1.3425
chyba robi cofkę.
Wogóle to po mojemu jesteśmy w konsoli więc można troche poskalpować :wink:

pozytyw
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: pozytyw »

Z M5 na to wygląda ale może poczekać na potwierdzenie na M15? Na M5 u góry pewnie się odbije ale czy dość nisko? A w ogóle to jeszcze może spaść do 1.3422..
Spiesz się powoli.

Awatar użytkownika
bimbambom
Gaduła
Gaduła

pierwsza pozycja zamknięta fatalnie.
Odnowiłem longi trochę niżej i za większego lota

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Martingale, uśrednianie strat, formacje na M5, gra bez planu, bez zabezpieczenia pozycji... czuję, że jeszcze nie wyczerpałem zbioru :)

Nie szkoda Ci czasu na to? O tym co tu wyczyniasz zostało tyle napisane i powiedziane... W pół dnia byś to przerobił i mógł iść dalej . :roll:

Awatar użytkownika
bimbambom
Gaduła
Gaduła

juz na BE +1 i +4 pips :wink:
do TP zabrakło 1 pipsa ale może jeszcze dojdzie

Awatar użytkownika
bimbambom
Gaduła
Gaduła

no i wystarczy na dziś.
W sumie takie wejścia jak te dwa ostatnie najbardziej mi odpowiadają.
Tak chciałbym grać w przyszłości :D

MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MkubuxK »

bimbambom pisze:no i wystarczy na dziś.
W sumie takie wejścia jak te dwa ostatnie najbardziej mi odpowiadają.
Tak chciałbym grać w przyszłości :D
Sporo szczęścia jak dla mnie. Usuń średnią bo nie korzystasz z niej ani jako wyznacznik trendu ani jako s/r. Odnawiałeś odnawiałeś i wpadło. Tak to wygląda. MACD również wyrzuć bo również nie korzystasz z niego. 1 i druga transakcja były ok ( pierwsza co najwyżej z ciaśniejszym stopem mogła być grana, tuż pod średnią ) 3 zagrana na wykupionym rynku i czwarta i piąta przypadek. Więcej prezycji Bimbambom bo następnym razem nie uda się w ten sposób !
fx-forum

malsehen
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: malsehen »

Stforex pisze: formacje na M5
Jak gram np. na M5 lub niżej, to jakich formacji mam używać, z h4 ?

Awatar użytkownika
bimbambom
Gaduła
Gaduła

malsehen pisze:
Stforex pisze: formacje na M5
Jak gram np. na M5 lub niżej, to jakich formacji mam używać, z h4 ?
osobiście odradzam patrzenie na sztywno obrane interwały.

Ja edka oglądam na h1(czasem h4) m15, m5, m1 i obserwuję też wykes tickowy :wink:
MkubuxK pisze:Sporo szczęścia jak dla mnie. Usuń średnią bo nie korzystasz z niej ani jako wyznacznik trendu ani jako s/r. Odnawiałeś odnawiałeś i wpadło. Tak to wygląda. MACD również wyrzuć bo również nie korzystasz z niego. 1 i druga transakcja były ok ( pierwsza co najwyżej z ciaśniejszym stopem mogła być grana, tuż pod średnią ) 3 zagrana na wykupionym rynku i czwarta i piąta przypadek. Więcej prezycji Bimbambom bo następnym razem nie uda się w ten sposób !
faktycznie sporo szczęścia, bo ta moja dobra passa trwa ponad dwa tygodnie...
Usunąłem i tak już 8 średnich więc tą sobie jeszcze zostawie.
Nie korzystałem z niej jako S/R na m1, ale na m5 jak najbardziej wykorzystałem ją w dwóch ostatnich wejściach oraz jako TP dla shorta. Więc proszę mi nie zarzucać, że nie korzystam ze średnich.
Z macd również korzystam, przyjżyj się uważniej. Staram się mieć po swojej stronie dywergencje.

Wogóle to w pierwszej transakcji liczyłem, że wstrzelę się w większy ruch, dlatego nie ustawiałem ciasnego stopa ani nie przestawiałem szybko na BE.
Trzecie zagranie faktycznie było na wykupionym rynku, ale każde zagranie na wybicie jest wchodzeniem na wykupionym(wyprzedanym) rynku.
czwarta i piąta pozycja to było wyczekane wejście na podstawie price action na wykresie tickowym więc było bardzo precyzyjne.
Spokojnie mógłbym postawić stoplossa 5 pipsów + spread i nie wyciełoby mnie...
Stforex pisze:Martingale, uśrednianie strat, formacje na M5, gra bez planu, bez zabezpieczenia pozycji... czuję, że jeszcze nie wyczerpałem zbioru

Nie szkoda Ci czasu na to? O tym co tu wyczyniasz zostało tyle napisane i powiedziane... W pół dnia byś to przerobił i mógł iść dalej .
Masz rację, wszystko zostało już napisane.
Wcale nie próbuję stworzyć czegoś nowego.
Staram się przekładać wiedzę teoretyczną na praktykę.
Nie wiem dalczego, ale prowadząc journala on-line bardzo dużo się nauczyłem, dużo więcej niż grając realną kasą bez tego journala...
pozytyw pisze:Z M5 na to wygląda ale może poczekać na potwierdzenie na M15? Na M5 u góry pewnie się odbije ale czy dość nisko? A w ogóle to jeszcze może spaść do 1.3422..
pozytyw, nie bardzo wiem dlaczego tak. Może pokażesz na wykresie?

ODPOWIEDZ