SL3TP10
Nie będę komentował ostatnich postów. Polecam lekturę tego tematu od początku + mój blog + zapraszam do kontaktu mailowego aby pogadać o szczegółach.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Treści publikowane przeze mnie nie stanowią "rekomendacji" w rozumieniu przepisów Rozporządzenia Ministra Finansów (Dz. U. z 2005 r. Nr 206, poz. 1715).
jaja sobie robie
to nie mozliwe
na 99% juz bardziej
pomarzyc piekna rzecz, gdyby odkryc taka korelacje i zbierac pewne 10 pipow per a day
ahhhhh
zastanawiam sie czy najpierw braklo by mi brokow czy sposobow wydawania kasy
ale gdyby szanowny autor watku znal taka metode lub jej podobna to podtrzymuje swoja propozycje
to nie mozliwe
na 99% juz bardziej
pomarzyc piekna rzecz, gdyby odkryc taka korelacje i zbierac pewne 10 pipow per a day
ahhhhh
zastanawiam sie czy najpierw braklo by mi brokow czy sposobow wydawania kasy

ale gdyby szanowny autor watku znal taka metode lub jej podobna to podtrzymuje swoja propozycje

Jeżeli widział Pan screeny jakie zamieszczałem i miejsca wejść w pozycje wydają się Panu interesujące to proszę o kontakt. Jedyne co mogę Panu zagwarantować na 100% to to, że nauczę Pana jak wchodzić w takich miejscach. Sposób wykorzystania tych pozycji także mogę zasugerować jednakże tu zostawiam zawsze miejsce na indywidualne podejście każdego człowieka.Dagu pisze:ale gdyby szanowny autor watku znal taka metode lub jej podobna to podtrzymuje swoja propozycje
Treści publikowane przeze mnie nie stanowią "rekomendacji" w rozumieniu przepisów Rozporządzenia Ministra Finansów (Dz. U. z 2005 r. Nr 206, poz. 1715).
sl3tp10 z jedynego konkretnego screenu jaki wstawiłeś wychodzi że ty sam nie potrafisz tych miejsc wykorzystać więc jak chcesz nauczyć tego innych ?sl3tp10 pisze:Jedyne co mogę Panu zagwarantować na 100% to to, że nauczę Pana jak wchodzić w takich miejscach. Sposób wykorzystania tych pozycji także mogę zasugerować jednakże tu zostawiam zawsze miejsce na indywidualne podejście każdego człowieka.

Nie mowie że twoja technika nie dziala ale po wątku ktory może nie wygląda ale z grubsza przeczytałem wychodzi tylko że system jest czysto teoretyczny a proby jego sprawdzenioa w praktyce kończyly sie zbyt szybkim zamykaniem pozycji i tylko kilkoma wejsciami dziennie
Osobiste podejscie jest naturalne i doskonale je rozumiem
sam wszytsko zmieniam zeby byla dla mnie jak najwygodniejsze
powyzsze stwierdzenia to jedynie puste dywagacje oplecione nitka nadzieji ; )
nie ukrywam ze w niedlugim czasie bede zainteresowany jakims/ jeszcze nie wiem jakim szkoleniem
mam swoj system ktorego zasad sie trzymam i jest on przyjemnie dochodowy
niestety zobowiazuje mnie do siedzenia od otwarcia londynu do polowy NY
czesto jest tak ze juz w kilka (1 - 3) godzin jestem wolny i jedyne co musze robic to pilnowanie pozycji celem zamkniecia jej na dobrym proficie
naturalna koleja rzeczy ow wolny czas chcialbym spozytkowac w jakis bardziej racjonalny sposob, wobec powyzszego prosze o przedstawienie nastepujacych danych
srednia ilosc wejsc per a day
wykluczenia dobowe/godzinowe
czas zawierania najkorzystniejszych zlecen od do
RR usredniajac
SL usredniajac
TP usredniajac
statystyka wejsc wygrane/przegrane
cena dalszego mentoringu w razie potrzeby
i ty chyba wszytsko na ta chwile
naturalnie wszytsko zalezy od osoby dlatego o podanie panskiej staqtystyki
jezeli nei chce pan ujawniac tych informacji prosze o wyslanie ich na pw
co do wykresow, wiem mniej wiecej o co chodzi tyle ze na historii to nawet moj chomik potrafi a na zywo nigdy nie wiem gdzie dokladnie jest lokalne wsparcie opor dopoki sie nie narysuje samo a wtedy jest juz po wszytskim
pozdrawiam
sam wszytsko zmieniam zeby byla dla mnie jak najwygodniejsze
powyzsze stwierdzenia to jedynie puste dywagacje oplecione nitka nadzieji ; )
nie ukrywam ze w niedlugim czasie bede zainteresowany jakims/ jeszcze nie wiem jakim szkoleniem
mam swoj system ktorego zasad sie trzymam i jest on przyjemnie dochodowy
czesto jest tak ze juz w kilka (1 - 3) godzin jestem wolny i jedyne co musze robic to pilnowanie pozycji celem zamkniecia jej na dobrym proficie
naturalna koleja rzeczy ow wolny czas chcialbym spozytkowac w jakis bardziej racjonalny sposob, wobec powyzszego prosze o przedstawienie nastepujacych danych
srednia ilosc wejsc per a day
wykluczenia dobowe/godzinowe
czas zawierania najkorzystniejszych zlecen od do
RR usredniajac
SL usredniajac
TP usredniajac
statystyka wejsc wygrane/przegrane
cena dalszego mentoringu w razie potrzeby
i ty chyba wszytsko na ta chwile
naturalnie wszytsko zalezy od osoby dlatego o podanie panskiej staqtystyki
jezeli nei chce pan ujawniac tych informacji prosze o wyslanie ich na pw
co do wykresow, wiem mniej wiecej o co chodzi tyle ze na historii to nawet moj chomik potrafi a na zywo nigdy nie wiem gdzie dokladnie jest lokalne wsparcie opor dopoki sie nie narysuje samo a wtedy jest juz po wszytskim
pozdrawiam
Dziękuje za sensowne pytania. Na część postaram się odpowiedzieć ale niestety nie mogę tego zrobić w stosunku do wszystkich pytań ponieważ tak jak pisałem dokładne statystyki będę miał dopiero kiedy będę testować system na automacie.
średnia ilość wejść: około 20 (w okresie największej płynności rynku czyli Londyn + część Ameryki). Przez cały dzień sygnałów może być dużo więcej
wykluczenia dobowe/godzinowe: być może nie rozumiem tego pytania. Jeżeli chodzi o okresy w których nie zajmuje pozycji to generalnie unikam okresów publikacji danych i konsolidacji definiowanych zgodnie z zasadami na któych opieram swoją grę.
czas zawierania zleceń: generalnie okres najwyższej płynności czyli Londyn i część Ameryki. W tych godzinach gram ręcznie. Automat będzie działać przez całą dobę ponieważ zasady wejść są takie same i wynikają bardziej z chwilowego charakteru rynku niż ogólnie z godziny w jakiej transakcja jest zawarta. W godzinach nocnych (poslkiego czasu) być może konieczna będzie korekta stop lossa na nieco większy gdyż ruchy sekundowe cechują się nieco większą zmiennością w obrębie jednej świeczki.
SL: automatycznie ustawiony na 3 pipsy jednakże ja osobiście ręcznie przesuwam go na odpowiedni wg mnie poziom obrony więc średni SL wychodzi mi około 2-2.5 pipsów.
TP: TP mam zawsze ustawione na 10 pipsów ale kieruję się zasadą, że po przekroczeniu 4-5 pipsów przesuwam linię stop loss tak aby zachować te 4-5 pipsów zysku. Jeżeli ruch jest odpowiednio dynamiczny dochodzi do 10 pipsów. Jeżeli natomiast rynek ma w tym miejscu moment zawahania zostaje z 4-5 pipsami zysku. Mi tyle w zupełności wystarczy ponieważ wychodzę z założenia, że nie można być pewnym zasięgu żądnego ruchu.
RR: wynikający z założeń SL i TP więc ok 1:2 lub większy.
Cena dalszego mentoringu: bez opłat - w rozsądnych granicach jestem dostępny do konsultacji przez cały czas (rozsądne granice = nie mogę poświęcać kilku godzin dziennie osobom które już zakończyły podstawowy czas konsultacji.. Mówię o godzince, dwóch, raz czy dwa razy w tygodniu) - wszystko można ze mną indywidualnie ustalić
Statystykę wejść wygrane przegrane tak jak napisałem będę mógł przedstawić dopiero po ukończeniu testów systemu automatycznego
Dodano po 2 minutach:
średnia ilość wejść: około 20 (w okresie największej płynności rynku czyli Londyn + część Ameryki). Przez cały dzień sygnałów może być dużo więcej
wykluczenia dobowe/godzinowe: być może nie rozumiem tego pytania. Jeżeli chodzi o okresy w których nie zajmuje pozycji to generalnie unikam okresów publikacji danych i konsolidacji definiowanych zgodnie z zasadami na któych opieram swoją grę.
czas zawierania zleceń: generalnie okres najwyższej płynności czyli Londyn i część Ameryki. W tych godzinach gram ręcznie. Automat będzie działać przez całą dobę ponieważ zasady wejść są takie same i wynikają bardziej z chwilowego charakteru rynku niż ogólnie z godziny w jakiej transakcja jest zawarta. W godzinach nocnych (poslkiego czasu) być może konieczna będzie korekta stop lossa na nieco większy gdyż ruchy sekundowe cechują się nieco większą zmiennością w obrębie jednej świeczki.
SL: automatycznie ustawiony na 3 pipsy jednakże ja osobiście ręcznie przesuwam go na odpowiedni wg mnie poziom obrony więc średni SL wychodzi mi około 2-2.5 pipsów.
TP: TP mam zawsze ustawione na 10 pipsów ale kieruję się zasadą, że po przekroczeniu 4-5 pipsów przesuwam linię stop loss tak aby zachować te 4-5 pipsów zysku. Jeżeli ruch jest odpowiednio dynamiczny dochodzi do 10 pipsów. Jeżeli natomiast rynek ma w tym miejscu moment zawahania zostaje z 4-5 pipsami zysku. Mi tyle w zupełności wystarczy ponieważ wychodzę z założenia, że nie można być pewnym zasięgu żądnego ruchu.
RR: wynikający z założeń SL i TP więc ok 1:2 lub większy.
Cena dalszego mentoringu: bez opłat - w rozsądnych granicach jestem dostępny do konsultacji przez cały czas (rozsądne granice = nie mogę poświęcać kilku godzin dziennie osobom które już zakończyły podstawowy czas konsultacji.. Mówię o godzince, dwóch, raz czy dwa razy w tygodniu) - wszystko można ze mną indywidualnie ustalić
Statystykę wejść wygrane przegrane tak jak napisałem będę mógł przedstawić dopiero po ukończeniu testów systemu automatycznego
Opierając się na omawianych przeze mnie zasadach, do wejścia w pozycję jest się przygotowanym co najmniej na kilka minut wcześniej i sygnał jest od razu widoczny, także nie ma różnicy czy patrzy się na wykres live czy na historię. Ewentualne opóźnienie w zajęciu pozycji może wynikać tylko z własnego niedopatrzenia i może mieć najwyżej parę sekund.Dagu pisze:co do wykresow, wiem mniej wiecej o co chodzi tyle ze na historii to nawet moj chomik potrafi a na zywo nigdy nie wiem gdzie dokladnie jest lokalne wsparcie opor dopoki sie nie narysuje samo a wtedy jest juz po wszytskim
Dodano po 2 minutach:
W przypadku omawianych przeze mnie zasad w każdym momencie jest się świadomym tego czy czas jest aktualnie dobry czy niekorzystny do zawierania pozycji więc można nastawić się na szukanie ich z poziomu sekund lub spokojnie odejść od kompa na dłuższą chwilę. Takie dobre okresy zdarzają się każdego dnia co najmniej kilkukrotnie więc jest to dobre rozwiązanie dla ludzi którzy np nie mogą spędzać przy forexie całego dnia.Dagu pisze:mam swoj system ktorego zasad sie trzymam i jest on przyjemnie dochodowy
jeszcze jedna seria pytan
czy automat wchodzi w sklad zestawu ?
czy beda dostepne testy tikowe (jakosc modelowania 99%) na danych z dukasa?
rozumiem ze do tego typu dzialan wystarczy dobry brok, nie musze szukac najszybszego ?
interesuje mnie wartosc wielkosci zajmowanej pozycji (maslo maslane ; )
ryzyko juz sobie oblicze
to wszytsko co mnie interesuje
pozdrawiam i sukcesow zycze
rozumiem ze do tego typu dzialan wystarczy dobry brok, nie musze szukac najszybszego ?
ryzyko juz sobie oblicze
Nie rozumiem, chcesz mi powiedzieć że gdy cena osiągnie powiedzmy 5-6 pipek przestawiasz na BE +4 lub 5 pipek czyli SL 1 pipka na TF m1 i dziwisz sie że kończy sie na zysku 4/5 pipek ??? a w ogolę chyba mało brokerów umożliwia stawiania tak ciasnych SLsl3tp10 pisze: TP: TP mam zawsze ustawione na 10 pipsów ale kieruję się zasadą, że po przekroczeniu 4-5 pipsów przesuwam linię stop loss tak aby zachować te 4-5 pipsów zysku. Jeżeli ruch jest odpowiednio dynamiczny dochodzi do 10 pipsów. Jeżeli natomiast rynek ma w tym miejscu moment zawahania zostaje z 4-5 pipsami zysku. Mi tyle w zupełności wystarczy ponieważ wychodzę z założenia, że nie można być pewnym zasięgu żądnego ruchu.
.

Nie, automat nie wchodzi w skład zestawu. Na konsultacjach przedstawiam zasady działania tego systemu więc każdy może we własnym zakresie opracować swoją automatyczna strategię wedle własnych preferencji. Ja sam nie jestem programistą więc opracowanie automatu trochę mnie kosztuje.Dagu pisze:eszcze jedna seria pytan
ryzyko juz sobie oblicze
Jeżeli zacznę testować ten system to będzie to test na platformie Dukasa ponieważ na niej docelowo ma on działać. Wszystkie statystyki będą pochodzić z tej właśnie platformy.
W sprawie brokera mogę napisać tylko tyle, że ja nie używałem jeszcze szybszego niż Dukas jednakże ma on też swoje wady które uwidaczniają się przy grze na realu. Na razie jestem z nich ogólnie zadowolony więc nie zamierzam szukać innego. Generalnie aby grać ręcznie w sposób jaki omawiam konieczny jest dobry brok oferujący szybką platformę z dostępem do wykresów sekundowych i możliwością automatycznego ustawiania SL i TP oraz chart trading czyli m.in. możliwością ręcznego przesuwania SL i TP.
Wartość zajmowanej pozycji - wg własnej preferencji co do ryzyka. Ja startuje od najmniejszej i stopniowo zwiększam wielkość pozycji aż do osiągnięcia 0,5% ryzyka kapitału na transakcję. Nie ukrywam, że zasady te być może ulegną zmianie kiedy sam zobaczę dokładne możliwości systemu automatycznego.
Dla wielu osób wykresy sekundowe są zbyt szybkie więc nie dziwie się że brzmi to niewiarygodnie ale w każdym przypadku tam na prawdę jest dużo czasu na przestawienie SL. A w Dukascopy SL może być naprawdę bardzo mały i nie ma w tym żadnych ograniczeń (przynajmniej ja takowych jeszcze nie zaobserwowałemInk. pisze: w ogolę chyba mało brokerów umożliwia stawiania tak ciasnych SL

Poza tym ja się "nie dziwie" że kończy się na takim zysku - ja się z tego cieszę ponieważ tak jak pisałem: mi to w zupełności wystarcza.