SL3TP10

Reklamy oraz linki do ciekawych miejsc w sieci zajmujących się rynkiem Forex.
VinciPro
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: VinciPro »

Kuuurde, dobry jesteś :roll: Na screenach TP widać 3.5 a nie 10... Anyway wiesz że trochę brzydko robisz i wiesz czemu :)
Uniwersytet Spekulacji - szkolenia GPW i FX

Awatar użytkownika
sl3tp10
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: sl3tp10 »

VinciPro pisze:Kuuurde, dobry jesteś :roll: Na screenach TP widać 3.5 a nie 10... Anyway wiesz że trochę brzydko robisz i wiesz czemu :)
Tematyka TP osiąganego w transakcjach była już poruszana w tym temacie. Na screenach zaprezentowałem tylko wejścia zgodne z zasadami bez zaznaczania miejsc wyjścia z pozycji.

VinciPro
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: VinciPro »

A kiedykolwiek trafisz 10 pipsów w jednym trejdzie? :D
Uniwersytet Spekulacji - szkolenia GPW i FX

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

sl3tp10 pisze:
VinciPro pisze:Kuuurde, dobry jesteś :roll: Na screenach TP widać 3.5 a nie 10... Anyway wiesz że trochę brzydko robisz i wiesz czemu :)
Tematyka TP osiąganego w transakcjach była już poruszana w tym temacie. Na screenach zaprezentowałem tylko wejścia zgodne z zasadami bez zaznaczania miejsc wyjścia z pozycji.
Co z tego że wejście zgodne z zasadami skoro transakcja już zgodna z zasadami nie była i nie masz ani jednego trejdu od początku do końca spełniającego zasady ;)

Druga sprawa skoro mowisz że nie możesz znaleść okresu gdzie miałeś wejscia oparte o te zasady ponieważ testujesz inne strategie to powiedz mi gdzie jest miejsce w którym testowałeś SL3TP10 ?? najwyraźniej nie ma :p czyli można śmialo uznać że strategia istnieje ale tylko w wersji teoretycznej :)

Songo89K
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Songo89K »

No i doczekaliśmy się konkurencji do systemu MAX jak widać;)

Vinci odpowiem w Twoim stylu:
"Czy kiedykolwiek trafia 10 pips? zapisz się na konsultację,wszystkiego się dowiesz podczas szkolenia" ;)

EDIT:
Ink z tego co pamiętam,tu nei chodzi o sztywny SL3 a TP10,tylko o proporcję.
Ostatnio zmieniony 02 gru 2011, 09:37 przez Songo89K, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
sl3tp10
Gaduła
Gaduła

Wielokrotnie to jest możliwe. Jednak teraz to nie jest dla mnie najważniejsze. Ważne jest wypracowanie jak najwyższej skuteczności wejść nawet jeżeli miałyby to być wejścia po 4-5 pipsów. Takie przyjąłem sobie założenie i tego będę się konsekwentnie trzymał.

Dodano po 2 minutach:
Ink. pisze:Druga sprawa skoro mowisz że nie możesz znaleść okresu gdzie miałeś wejscia oparte o te zasady ponieważ testujesz inne strategie to powiedz mi gdzie jest miejsce w którym testowałeś SL3TP10 ?? najwyraźniej nie ma czyli można śmialo uznać że strategia istnieje ale tylko w wersji teoretycznej
Ale ja już pisałem że SL3TP10 to tylko nazwa. TP10 ja osobiście mam ustawione na sztywno do każdej transakcji bo tyle w zupełności mi wystarczy. Panowie, przeczytajcie od początku temat jeżeli chcecie zadawać takie pytania.
Treści publikowane przeze mnie nie stanowią "rekomendacji" w rozumieniu przepisów Rozporządzenia Ministra Finansów (Dz. U. z 2005 r. Nr 206, poz. 1715).

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Songo89K pisze: EDIT:
Ink z tego co pamiętam,tu nei chodzi o sztywny SL3 a TP10,tylko o proporcję.
No przecież o tym pisalem :p
sl3tp10 pisze: Ale ja już pisałem że SL3TP10 to tylko nazwa. TP10 ja osobiście mam ustawione na sztywno do każdej transakcji bo tyle w zupełności mi wystarczy. Panowie, przeczytajcie od początku temat jeżeli chcecie zadawać takie pytania.
TP 10 na sztywno a ani jednego trejdu ktory zaliczył TP10 ?;p o tym własnie pisze :) dla mnie to są sprzeczności

Awatar użytkownika
sl3tp10
Gaduła
Gaduła

Więc wg Ciebie lepiej jest czekać na jeden czy dwa trade'y dziennie które dadzą Ci pewne 10 pipsów zamiast złapać kilkanaście po 4-5 pipsów ? (Zakładając oczywiście że na giełdzie nic nie jest pewne i jedna z tych dwóch pozycji może nie wyjść)

A tak nawiasem mówiąc.. po co pisać takie bzdury o tym że moje pozycje w ogóle nie osiągają TP10 skoro na ostatnich przedstawionych przeze mnie screenach znaczna część tych pozycji (siedem) miała możliwość zostać zamknięta z zyskiem około lub powyżej 10 pips ?

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

sl3tp10 pisze:Więc wg Ciebie lepiej jest czekać na jeden czy dwa trade'y dziennie które dadzą Ci pewne 10 pipsów zamiast złapać kilkanaście po 4-5 pipsów ?
Nie dla mnie jest lepiej czekać 100 pipek :p ale mówimy o twoim systemie i widze tu pewną sprzeczność, promujesz TP10 jako sztywny TP jako 70% skuteczności i wejścia które smiało pozwalają uzyskać taki wynik a nie posiadasz trejdu z takim wynikiem.

I odpowiedz mi na pytanie co to za system który na wykresie sekundowym z całego dnia daje 2 tylko wejścia TP10 ?, rozumiem M15, M30 bo tam trzeba czekać ale S10 ?? ;p

Druga sprawa skoro system ma 70% skuteczności przy TP10 to po co brać 3,5 pipki skoro można śmiało i dość pewnie według tego co piszesz poczekać na te 10 pipek

Dagu

Nieprzeczytany post autor: Dagu »

sorry ze sie wpierni****

ale jezeli pokazesz mi trik jak zarobic 2 x 10 pips dziennie na 100%
to zaplace ci za to nawet 20 tys.

potrafisz ?

ODPOWIEDZ