Ile pipsów dziennie?... Tylko bez fantazjowania

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

Archanioł pisze:
Ink. pisze:A skąd wiesz jakim lotem wchodze ? przy odpowiednim doborze pozycji wąskim SL na 10-20 pipek moge smiało walnąć grubego lota takiego jak skalper ktory stawia SL 10 pipek przy TP 20 pipek, tylko popownaj sobie przychód tamtego pana a mnie wiem wiem szczęka może opaść
Dobra Ink. nie wiem czy wiesz, ale nasz kraj ma problemy finansowe. Przy Twoich zyskach to chyba tylko z Twojego podatku bylibyśmy w stanie załatać dziurę budżetową i uregulować dług publiczny, a on jakoś ciągle rośnie ...

Z mojej strony EOT.
Nie mam ochoty na dalsze przegadywanie się ...
No niestety nie zalepimy dziury z mojego podatku ;) ale nie martw sie ubogich czasami wspomogę:p

Songo89K
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Songo89K »

Ink. pisze: No niestety nie zalepimy dziury z mojego podatku ;) ale nie martw sie ubogich czasami wspomogę:p
No i skrzynke sobie zapełniłeś :lol:

Dagu

Nieprzeczytany post autor: Dagu »

sorry ze sie wtracam ale ktos tam wczesniej pisal
jak dobrze zrozumialem uprawia skalping i chce osiagac 20% miesiecznie

otoz moje pytanie brzmi
jaja sobie robisz ?
czy zbierasz znaczki ?

Songo89K
Pasjonat
Pasjonat

Daqu,z tego co ja zauważyłem,to czytasz po łebkach.Zobacz sobie kto chce osiągać te 20%.A potem siezastanów czy trzymanie pozycji od października to jest skalping :)

Dagu

Nieprzeczytany post autor: Dagu »

ok nie wtracam sie zwracam honor
poprostu zobaczylem obok siebie skalpowanie i 20% miesiecznie
troche zniszczylo to moje dziecinstwo ale jakos sie pozbieram

powodzenia zycze i masy kasy przy malych pewnych pipsach

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Archanioł pisze:
Stforex pisze:interesuje mnie ile pipsów jesteś w stanie wyciągnąć
Kolego po co zadajesz pytania jeśli odpowiedzi na te pytania i tak o niczym nie świadczą i niczego nie wnoszą. Jeden Ci odpowie 10, drugi 100, trzeci 1.000 a jeszcze jeden 10.000. Każdy odpowie prawdę.
Jak dotąd nikt tego nie powiedział. Nie ma sensu, żebyś tworzył nowe, wyimaginowane horyzonty w tym temacie.
I co Ci dały takie odpowiedzi skoro u każdego z tych gości 1 pips oznacza zupełnie coś innego?
Próbowałem to wyjaśnić w tym temacie już chyba dwa razy. Jeśli raczysz się cofnąć nieco i przełączyć umysł na czytanie, to może Ci się uda. A jeśli nie, to trudno. Wystarczy, że nie będziesz tu robił śmietniku.
Tutaj masz statement z realnego konta http://www.myfxbook.com/members/bandrea ... -ma/164293
Facet 1 listopada zrobił 7602 pipsy ...
I to już coś wnosi do dyskusji. Niestety te 7602 pipsy wnikają z zamknięcia kilku pozycji trzymanych między sierpniem a październikiem. To nie jest to samo co "dziennie".
P.S.
A zdjęcie wkleiłeś bardzo adekwatne, tak wszyscy zareagowali czytając Twoje pytanie ...
Lepiej się już więcej nie wymądrzaj... :P

---------------------------------------------------------

Odnoszę wrażenie, że poczuli się urażeni Ci, którzy nie grają na pipsy? Ale to nie jest konkurs piękności panowie szlachta. Nikt nie będzie oceniał waszego IQ po ilości pipsów. Temat miał być zabawny i przy okazji chciałem znaleźć jakieś przekrojowe informacje o tym co możliwe (bo volatility dla każdej z par jest znana, ale nic konkretnego nie mówi). Niestety widzę, że co niektórych stringi obcierają i się zrobiła niezdrowa atmosfera. Ale co tam, trzeba wyładować stresy z trejdowania, a jak... :roll:

Songo89K
Pasjonat
Pasjonat

Być może dzienniki Kerimba będą odpowiedzią na Twoje pytanie.
Inna sprawa prześledzenie niektórych journali.Inaczej odpowiedzi chyba się nie doczekasz:)

Nie wiem za bardzo dlaczego ten temat okazał się takim problemem.Może po prostu nie do końca zrozumiano o co Ci chodzi.

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Być może dzienniki Kerimba będą odpowiedzią na Twoje pytanie.
Inna sprawa prześledzenie niektórych journali.Inaczej odpowiedzi chyba się nie doczekasz:)
Świetny pomysł. Bardzo dziękuję!
Nie wiem za bardzo dlaczego ten temat okazał się takim problemem.Może po prostu nie do końca zrozumiano o co Ci chodzi.
Chyba tak było.

Pozdrawiam.

m@rek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: m@rek »

Sie nerwowo zrobiło, a czemu...

Pytanie jest chyba proste - o pipsy/dzień.Zarazem skierowane do tych, którzy otwierają pozycje każdego dnia.
I nie jest od rzeczy, bo - pomijając całą złożoność strategii,loty,equity, przyrost depo, itp. - ilość pips może być miarą skuteczności stosowanego EA.
I chyba o to autorowi chodziło. O gołe,czyste pipki :P .

malsehen
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: malsehen »

Dagu pisze:ok nie wtracam sie zwracam honor
poprostu zobaczylem obok siebie skalpowanie i 20% miesiecznie
troche zniszczylo to moje dziecinstwo ale jakos sie pozbieram
Za mało, za dużo ?

ODPOWIEDZ