Archanioł pisze:Stforex pisze:interesuje mnie ile pipsów jesteś w stanie wyciągnąć
Kolego po co zadajesz pytania jeśli odpowiedzi na te pytania i tak o niczym nie świadczą i niczego nie wnoszą. Jeden Ci odpowie 10, drugi 100, trzeci 1.000 a jeszcze jeden 10.000. Każdy odpowie prawdę.
Jak dotąd nikt tego nie powiedział. Nie ma sensu, żebyś tworzył nowe, wyimaginowane horyzonty w tym temacie.
I co Ci dały takie odpowiedzi skoro u każdego z tych gości 1 pips oznacza zupełnie coś innego?
Próbowałem to wyjaśnić w tym temacie już chyba dwa razy. Jeśli raczysz się cofnąć nieco i przełączyć umysł na czytanie, to może Ci się uda. A jeśli nie, to trudno. Wystarczy, że nie będziesz tu robił śmietniku.
I to już coś wnosi do dyskusji. Niestety te 7602 pipsy wnikają z zamknięcia kilku pozycji trzymanych między sierpniem a październikiem. To nie jest to samo co "dziennie".
P.S.
A zdjęcie wkleiłeś bardzo adekwatne, tak wszyscy zareagowali czytając Twoje pytanie ...
Lepiej się już więcej nie wymądrzaj...
---------------------------------------------------------
Odnoszę wrażenie, że poczuli się urażeni Ci, którzy nie grają na pipsy? Ale to nie jest konkurs piękności panowie szlachta. Nikt nie będzie oceniał waszego IQ po ilości pipsów. Temat miał być zabawny i przy okazji chciałem znaleźć jakieś przekrojowe informacje o tym co możliwe (bo volatility dla każdej z par jest znana, ale nic konkretnego nie mówi). Niestety widzę, że co niektórych stringi obcierają i się zrobiła niezdrowa atmosfera. Ale co tam, trzeba wyładować stresy z trejdowania, a jak...