SL3TP10

Reklamy oraz linki do ciekawych miejsc w sieci zajmujących się rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

pawelklos no to teraz Cię zjedzą :)
A na poważnie miło że ktoś w końcu zaczyna pisać swoje opinie bo dotychczas przeważnie byliśmy w czarnej d.....
Oczywiście jedna jaskółka wiosny nie czyni i dalej nam za dużo nie mówi o cały szkoleniu.
No i oczywiście jest to Twoja w jakiś tam sposób subiektywna opinia oparta na dotychczasowym doświadczeniu.
Ktoś z żadnym albo też z większym od Twojego może mieć inną opinie.
Tak na przyszłość fajnie by była oprócz takiej krótkiej wstawki pochwalnej więcej szczegółów.
Np. ile trwa szkolenie, w jakich godzinach, w jaki sposób, po jakim czasie można już załapać o co chodzi, czy trenujesz razem ze szkolącym, czy to demo czy real, czy jest to kompleksowe szkolenie czyli MM, psychologia, system, jeśli tak ile czasu na co jest przeznaczane, na jakim poziomie są szkolenia poszczególnych części itd. itd. itd.
Można by pomyśleć nad jakimś szablonem feedbacków, wtedy by to dawało pełniejszy obraz niż krótkie stwierdzenie "nie jest to wcale oszustwo".
Przy szkoleniu moim zdaniem jest też istotną informacją doświadczenie kursanta.
Wtedy każdy by mógł się odnieść do swojej osoby czy mu to spasuje.

Pozdrawiam
Darek
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Shadi »

W zasadzie przez 13 stron tego wątku dążyliśmy do tego aby w końcu coś zostało zaprezentowane. SL3TP10 niestety nie rozumiał tego że było tutaj już wielu genialnych zawodników... niestety.. gdzieś poszli sobie. Kilka screenów z painta na początku wątku inaczej by dyskusje potoczyło.

Dalej optuję jednak o wybranie danego okresu np za tydzień i pokazanie paru wejść o tak co by nam szarakom pokazać wejścia.

Ps. Dlaczego taką stawką grane było ?

Awatar użytkownika
sl3tp10
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: sl3tp10 »

Tig3r pisze: ale zaszalałeś z wielkością pozycji.. Zysk na trade poniżej 1 USD po prostu powala..
Bardzo mądre zdanie godne moderatora. Proszę mi powiedzieć czym różniłoby się technicznie wejście w tym samym miejscu ale pozycją większą nawet 100x ?
Shadi Pozycje są wykonywane na tak małej stawce aby maksymalnie zwiększyć obciążenie kosztami transakcyjnymi. Jest to bardzo ważny element testów tego systemu. Jeżeli ktoś bawił się na demku np Dukascopy mając wirtualne 50000 USD a później przeszedł na realną kasę powiedzmy poniżej 5000 USD to wie o czym mówię. Kwestia kosztów transakcyjnych to wg mnie także bardzo ważny element skutecznej strategii i na konsultacjach poświęcam temu dużą uwagę.
Tig3r pisze:Tzn że zawierałeś pozycje niezgodne z założeniami? przeciwko systemowi czy jak?
Nie. Pisałem już że od dłuższego czasu testuje różne warianty dotyczące MM i ryzyka, a na na konsultacjach skupiam się tylko na jednym z nich - tym najbardziej pewnym i najprostszym do gry manualnej.
Shadi pisze:SL3TP10 niestety nie rozumiał tego że było tutaj już wielu genialnych zawodników... niestety.. gdzieś poszli sobie.
Ale ja nie kieruje moich słów do genialnych zawodników bo wierzę, że oni nie potrzebują mojej pomocy. Kieruje je do ludzi którzy czują, że w ich strategii czegoś brakuje i chcieliby uzyskać parę wartościowych porad.
Treści publikowane przeze mnie nie stanowią "rekomendacji" w rozumieniu przepisów Rozporządzenia Ministra Finansów (Dz. U. z 2005 r. Nr 206, poz. 1715).

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Shadi »

sl3tp10 pisze:
Shadi pisze:SL3TP10 niestety nie rozumiał tego że było tutaj już wielu genialnych zawodników... niestety.. gdzieś poszli sobie.
Ale ja nie kieruje moich słów do genialnych zawodników bo wierzę, że oni nie potrzebują mojej pomocy. Kieruje je do ludzi którzy czują, że w ich strategii czegoś brakuje i chcieliby uzyskać parę wartościowych porad.
Tej części wypowiedzi nie zrozumiałeś chyba :)

Awatar użytkownika
sl3tp10
Gaduła
Gaduła

daromanchester pisze:Np. ile trwa szkolenie, w jakich godzinach, w jaki sposób, po jakim czasie można już załapać o co chodzi, czy trenujesz razem ze szkolącym, czy to demo czy real,
Na część z tych pytań pozwolę sobie odpowiedzieć.
Konsultacje trwają standardowo ok 20 godzin jednak jeżeli ktoś tego potrzebuje to oczywiście jest możliwość dodatkowych bezpłatnych spotkań. Szkolenie odbywa się za pomocą Skype'a. Podczas współdzielenia ekranu wszystkie zagadnienia opisuje na przykładzie platformy demo Dukascopy Bank. Demo dlatego, że w niektórych przypadkach prezentuje też fałszywe sygnały i wejścia które są stratne pomimo że początkowo wyglądały bardzo dobrze. W każdym przypadku dokładnie przedstawiam szkolonej osobie różnice pomiędzy kontem demo a real ponieważ niestety nawet w przypadku Dukascopy są one widoczne szczególnie podczas szybkiego skalpu. Szkolony będzie więc wiedział czego może się spodziewać po przejściu na real.

Na pozostałe pytania nie jestem w stanie odpowiedzieć gdyż to zależy już od opinii szkolonych osób. pawelklos ma duże doświadczenie więc bardzo szybko zaczął rozumieć o czym mówię i sam od razu widzi potencjalne możliwości wykorzystania tego do tradingu. W jego przypadku nie musiałem omawiać podstaw które są bardzo ważne. Oczywiście osoby mniej zaawansowane wdrażam do wszystkiego od samego początku jeżeli jest to konieczne.
Treści publikowane przeze mnie nie stanowią "rekomendacji" w rozumieniu przepisów Rozporządzenia Ministra Finansów (Dz. U. z 2005 r. Nr 206, poz. 1715).

Awatar użytkownika
Archanioł
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Archanioł »

pawelklos pisze:dzięki panu TRO wiem od dawna że tp 5 pips wchodzi ponad 95% czasu
Nie wiem czy dobrze zrozumiałem. Mógłbyś nieco rozwinąć, co TRO miał na myśli?

Dodano po 11 minutach:
sl3tp10 pisze:jest jasne, że im więcej osób zacznie grać w ten sposób tym system będzie bardziej skuteczny.
To mnie zainteresowało. Mógłbyś rozwinąć temat? Z reguły wszyscy uważają, że jak podzielą się swoim systemem, to przestanie on działać ...

Songo89K
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Songo89K »

pawelklos pisze:Jestem w trakcie tego szkolenia i nie jest to wcale żadne oszustwo. (...)
Tak więc radzę już innym przestać sobie kpić z ludzi którzy mają coś ciekawego do przedstawienia.

Pozdrawiam
Paweł,ja tylko oceniałem ofertę,zakładałem że może tak być,ale po tym co widzimy w tym temacie,nie ma podstaw żeby zainteresować się tym szkoleniem.

Napisałeś "SL może wynosi 1-2 czasem 3-4 pips" pewnie że może,jednak czy nie wyrzuci Cię i poleci w Twoją stronę? wystarczy poobserwować zagrania innych ze szkoły skalpingu,tam SL MOŻE wynośić również podobnie,kosząc przy tym 50-80 pips.Tylko czy zmniejszanie go do minimum nie bedzie wiązało sie z tym że przy dużej płynności będzie się często łapało SL,mimo że cena będzie repektowała dalej dany poziom.

Dlatego co niektórzy mogą już chyba spać spokojnie,a kursantów może kiedyś zobaczymy w jakimś journalu,
pozdrawiam

EDIT:
Archanioł pisze: To mnie zainteresowało. Mógłbyś rozwinąć temat? Z reguły wszyscy uważają, że jak podzielą się swoim systemem, to przestanie on działać ...
Eee z tego co słyszałem,to wcale nie,no chyba że każdy z tych osób grałby grubymi mln/mld.

Awatar użytkownika
sl3tp10
Gaduła
Gaduła

Archanioł pisze:To mnie zainteresowało. Mógłbyś rozwinąć temat? Z reguły wszyscy uważają, że jak podzielą się swoim systemem, to przestanie on działać ...
Wg mnie zasada samospełniającej się przepowiedni jest jedną z najważniejszych zasad rządzących wszystkimi rynkami, jeżeli nie najważniejszą, a w przypadku idei stojącej za moimi konsultacjami jest to bardzo widoczne ;)

Awatar użytkownika
ka7
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ka7 »

tez mnie to zaciekawilo skoro swieczki (transakcje) wygladaja tak samo na wszystkich tfach. to dlaczego tp5 wchodzi w 95% przypadkow a tp 50 czy tp 500 juz nie?czy nie wystarczyloby troche dluzej poczekac?? :think: a moze gdy ma sie z gory zdefiniowany stosunek r:r gdzie sl=100 a tp=5. wtedy to oka :P
Trzeba określić cele I zrobić to mądrze,To do czego dążę to sława i pieniądze,Chce mieć tak jak książę:Posiadłość i pałac,Własną podobiznę w skałach,Tak jak prezydenci w Stanach ,Spędzać życie na muzyce i niekończących balach,

Awatar użytkownika
Archanioł
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Archanioł »

ka7 pisze:tez mnie to zaciekawilo skoro swieczki (transakcje) wygladaja tak samo na wszystkich tfach. to dlaczego tp5 wchodzi w 95% przypadkow a tp 50 czy tp 500 juz nie?czy nie wystarczyloby troche dluzej poczekac??
Logika wskazuje, że ruchy po 5 pipsów (zanim cena zawróci do momentu wejścia) występują dużo częściej niż ruchy po 50 pipsów czy 500. Tylko interesuje mnie jak TRO to policzył i czy dotyczy to transakcji zawartej w dowolnym momencie i w dowolną stronę?

ODPOWIEDZ