SL3TP10

Reklamy oraz linki do ciekawych miejsc w sieci zajmujących się rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
sl3tp10
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: sl3tp10 »

Shadi pisze:Może będę zadawał po jednym pytaniu i tak łatwiej dojdę do odpowiedzi które mnie że tak powiem - delikatnie nurtują.

Grałeś te trade, czy tylko można było grać te trade?
albo od razu 2 pytania ale jedno wynika z 2giego.
Jeżeli grałeś te trade to czy mógłbyś ot chociażby pokazać to w takiej formie (jeżeli nie - dlaczego)?:
http://i42.tinypic.com/fnwbyd.gif

Dzisiaj nie grałem gdyż równolegle realizuje wiele projektów na raz a trading jest tylko jednym z nich więc nie poświęcam temu już teraz każdego dnia. Nie mogę pokazywać wejść w taki sposób jak zaprezentowałeś gdyż aktualnie jestem na etapie programowania tego systemu i udostępniam platformę programistom, którzy testują różne konfigurację MM oraz punkty wejść i wyjść z pozycji, w zależności od zakładanego poziomu ryzyka. Takich strzałek miewam więc na wykresie bardzo dużo i nie mam możliwości odfiltrowania tylko tych, które są zgodne z zasadami które omawiam na konsultacjach i które prezentuje na blogu.
Dzisiejszego dnia okres który pokazałem na screenach to typowy silny trend wzrostowy na M1. W takich warunkach niemalże wszystkie sygnały do wejścia w pozycję wyglądają wzorcowo. Zdarzają się także fałszywe sygnały które również zaznaczyłem na screenach ale przy tak niskim SL nie mają one wielkiego wpływu na wynik.
By_żyło_się_lepiej pisze:A skąd waść wiedziałeś, że one cię tego nauczą?
Wiesz. Ciężko powiedzieć. Może po prostu mam taki charakter, że potrafię zaufać ludziom. A może po prostu coś zainteresowało mnie w ich wypowiedziach. Na pewno też obie te osoby promowały zagadnienia które ja obrałem sobie za cele do nauczenia się.

Dodano po 3 minutach:
By_żyło_się_lepiej pisze:Ooooooo ... i masz kolegę ... http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... 316#384316
Ja nie jestem człowiekiem sprzedającym swoje usługi w sposób: dla Pana 2 szkolenia, a dla Pana dwa systemy na wynos. Do każdego podchodzę indywidualnie i nie wciskam kitu w postaci jakiegoś tam Ichimoku. Kurcze, przecież to chyba normalne świeczki tylko w jakiejś innej formie, prawda? Szczerze mówiąc nigdy o tym więcej nie czytałem :P
Treści publikowane przeze mnie nie stanowią "rekomendacji" w rozumieniu przepisów Rozporządzenia Ministra Finansów (Dz. U. z 2005 r. Nr 206, poz. 1715).

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Shadi »

sl3tp10 pisze:Dzisiaj nie grałem gdyż równolegle realizuje wiele projektów na raz a trading jest tylko jednym z nich więc nie poświęcam temu już teraz każdego dnia. Nie mogę pokazywać wejść w taki sposób jak zaprezentowałeś gdyż aktualnie jestem na etapie programowania tego systemu i udostępniam platformę programistom, którzy testują różne konfigurację MM oraz punkty wejść i wyjść z pozycji, w zależności od zakładanego poziomu ryzyka. Takich strzałek miewam więc na wykresie bardzo dużo i nie mam możliwości odfiltrowania tylko tych, które są zgodne z zasadami które omawiam na konsultacjach i które prezentuje na blogu.
Ok, w takim razie mam inna prośbę. Mógłbyś poświęcić kawałek dnia w tygodniu - tym czy następnym i jednak zrobić te trade manualnie i nam je tu zaprezentować? (powiedzmy 10 wejść pod rząd - z opisem - tu sl tu tp tu 3pipsy bo..)
Myślę, że wiele by to zmieniło.
Czas nieważny - obyś tylko zdeklarował się. Np tak zrobię to w tym tyg.

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

By_żyło_się_lepiej pisze: WTF? Widzisz Shadi i masz odpowiedź ... [może] ... I [może] on ma to obcykane ale nadal testuje ustawienia MM i inne [może] ... [Może] kiedyś skończy wszystkie projekty ... Biorąc pod uwagę wypowiedzi, to raczej będzie to [może] a nie na pewno ...
ano dlatego proszę i proszę ciągle:) Wiesz mi to ryba ogólnie - to czym ja zamiatam to nie wiem ile musiałbyś mi pips dopłacać abym zmienił system.. :)
Ja tam ciągle mam nadzieję w tego pana że się opamięta i jednak podniesie rękawicę.

Awatar użytkownika
sl3tp10
Gaduła
Gaduła

Shadi pisze:Ok, w takim razie mam inna prośbę. Mógłbyś poświęcić kawałek dnia w tygodniu - tym czy następnym i jednak zrobić te trade manualnie i nam je tu zaprezentować? (powiedzmy 10 wejść pod rząd - z opisem - tu sl tu tp tu 3pipsy bo..)
Myślę, że wiele by to zmieniło.
Czas nieważny - obyś tylko zdeklarował się. Np tak zrobię to w tym tyg.
Z przyjemnością spełniłbym teraz tę prośbę ale niestety w najbliższym czasie będzie to nie możliwe z powodów jakie opisałem wyżej. Mogę zadeklarować, że zaprezentuje tego typu wejścia kiedy już zakończę współpracę z programistami. Wtedy, mam nadzieje będę mógł też zaprezentować różne warianty w zależności od zakładanego. To tyle co mam do powiedzenia w kwestii prezentowania wejść live. Ciesze się że ma Pan Shadi już swój sprawdzony system, który Panu odpowiada. W takim razie jestem pewien że Pan z pewnością nie potrzebuje moich konsultacji. Proszę zatem umyślnie nie zniechęcać do mnie innych ludzi gdyż może Pan przez to niechcący pozbawić kogoś możliwości poznania bardzo wartościowych wg mnie zasad. Dziękuje oczywiście za ciągłe zainteresowanie moim tematem.
Treści publikowane przeze mnie nie stanowią "rekomendacji" w rozumieniu przepisów Rozporządzenia Ministra Finansów (Dz. U. z 2005 r. Nr 206, poz. 1715).

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

sl3tp10 pisze: Z przyjemnością spełniłbym teraz tę prośbę ale niestety w najbliższym czasie będzie to nie możliwe z powodów jakie opisałem wyżej. Mogę zadeklarować, że zaprezentuje tego typu wejścia kiedy już zakończę współpracę z programistami. Wtedy, mam nadzieje będę mógł też zaprezentować różne warianty w zależności od zakładanego. To tyle co mam do powiedzenia w kwestii prezentowania wejść live. Ciesze się że ma Pan Shadi już swój sprawdzony system, który Panu odpowiada. W takim razie jestem pewien że Pan z pewnością nie potrzebuje moich konsultacji. Proszę zatem umyślnie nie zniechęcać do mnie innych ludzi gdyż może Pan przez to niechcący pozbawić kogoś możliwości poznania bardzo wartościowych wg mnie zasad. Dziękuje oczywiście za ciągłe zainteresowanie moim tematem.
cieszę się że prawie się dogadaliśmy.
Tylko wiesz jak to jest. Jeżeli coś jest tylko powiedziane - to mało znaczy - lepiej mieć to na papierze, a jeszcze lepiej podpisane ;)
Mój ostatni post w tym wątku do czasu aż Pan SL3TP10 nie da swoich wejść, bo w tej chwili to tylko rozmowa o tym samym.

Edit. zapomniał bym. Powyższym prosiłbym jednak o nie namawianie do tego czasu ludzi o konsultacje, a grzeczne czekanie - bo dowody przedstawione zostaną wkrótce :)

Songo89K
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Songo89K »

To teraz tego nie rozumiem.Chcesz komuś poświęcić x godzin,ale nie masz kilku minut na wejście?Na pisanie,czytanie postów chyba tracisz więcej czasu.

" Mogę zadeklarować, że zaprezentuje tego typu wejścia kiedy już zakończę współpracę"

Nie chcę Cię obrazić,ale to trochę wygląda (co do mojego przykładu z telefonem w pudełku) :
Kupujcie kupujcie telefon w pudełku,a jak sprzedam x sztuk,to pokaże Wam zawartość.
Pytanie tylko czy za bramką nr 1 kryje się nagroda czy "zonk" .
Dlatego oferta jest bardzo niepoważna,bo albo chce się zareklamować i dać podstawy klientowi żeby w przypadku wykiwania mógł powiedzieć "wyglądało ok" ,pokazać że klient jest dla Ciebie ważny,i nie chcesz żeby myślał że może mieć do czynienia z oszustem ,albo zakłada się temat,stwierdza się że inne szkolenia są be,moje gwarantuje łapanie najlepszych ruchów.itd..

Dlatego mało ważne co tak na prawdę sprzedajesz,ale robisz to w stylu po prostu zwykłego oszusta.Nie mówię że nim jesteś,ale niczym ta oferta się nie różni od ofert takich oszustów.
Obiecujesz,"gwarantujesz",a jak ktoś chce jakiś dowód,potwierdzenie,jakie kolwiek,najdrobniejsze ...to albo tego nie deklarowałeś...albo nie masz czasu...

Nie dajesz żadnych podstaw do zaufania,a do myślenia że można łatwo utopić kasę,całe multum.

Nie oceniam Ciebie,tylko ofertę.
Dlaczego nie poukładasz sobie wszystkiego,i jak już będziesz odrobiony,wszystko będzie jasne,pokazanie kilku zagrań to nie będzie jakaś niemożliwa do zrobienia rzecz ?

Podsumowując,oferta nie wygląda na poważna,nawet jeżeli taka jest.
Ty masz to gdzieś,chętni i tak są.Pytanie tylko czy masz ich aż tylu że nie potrzebujesz wiecej,i nie interesuje Cię to jak odbierana jest Twoja oferta(podobnie jak u Urbańskiego) czy niestety ta gorsza wersja.

Awatar użytkownika
sl3tp10
Gaduła
Gaduła

Poświęciłem trochę czasu i przeszukałem historię moich transakcji aby znaleźć moment w którym wchodziłem wyłącznie na podstawie zasad które opisuje. Poniżej wykres z dnia 1 listopada tego roku wraz z tabelką Position report. Nie analizowałem dokładnie tych wejść więc być może korzystałem w nich z nieco wyższego SL ale na pewno nie było to więcej niż 4 pipsy. Jutro jeżeli znajdę na to czas to postaram się wrzucić screeny z tych pozycji z wykresu 10 sekundowego.

Od razu uprzedzam ewentualne uwagi w stylu, że to nie tak jak obiecuje bo zyski dużo niższe od TP10. Tak, ale to tylko jeden z wariantów który testuje. W tym przypadku wyjścia z pozycji realizowałem po kilku pipsach bez oczekiwania na jakikolwiek sygnał. W wielu przypadkach taka strategia spisuje się najlepiej.

Dodano po 7 minutach:

Być może znajdę jeszcze parę okresów w których uda mi się wyizolować tylko pozycje zgodne z prezentowanymi zasadami. Poinformuje o tym jutro...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Tig3r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Tig3r »

:D ale zaszalałeś z wielkością pozycji.. Zysk na trade poniżej 1 USD po prostu powala.. :)

Ok dość dygresji:
Songo89K pisze:Być może znajdę jeszcze parę okresów w których uda mi się wyizolować tylko pozycje zgodne z prezentowanymi zasadami
Tzn że zawierałeś pozycje niezgodne z założeniami? przeciwko systemowi czy jak?
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..

Kasia86
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Kasia86 »

Widze że użytkownik sl3tp10 przyjął strategie dyskusji "na zicmara" - tak długo konfabulować i odpowiadac wymijająco aż drugiej stronie przestanie sie chcieć odpisywać 8)

pawelklos
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pawelklos »

Jestem w trakcie tego szkolenia i nie jest to wcale żadne oszustwo. A pomysł na trading jest ciekawy. Dzisiaj nawet na żywo trafił się nam przykład wejścia gdzie stop loss mógłby być 1 lub 2 pips. Inne wejścia 3-4 pips stop loss wystarcza.

Tak więc radzę już innym przestać sobie kpić z ludzi którzy mają coś ciekawego do przedstawienia. Stop loss na tak niskich poziomach jest tylko dlatego że TF jest bardzo mały i taki stop wystarcza, nie rzadko można go zmniejszyć lub przenosić np. na be.

Dodatkowo dla tych którzy nie wiedzieli lub nie interesują się statystyką to dzięki panu TRO wiem od dawna że tp 5 pips wchodzi ponad 95% czasu. - to taka ciekawostka.

Pozdrawiam

ODPOWIEDZ