Gorzej,że niejednokrotnie pierwszy pullback pojawia się po 100-150 pipsach.Trzymasz wtedy dalej?A co jak zapomnisz o danych i walnie 60 pips w kilka sekund?bimbambom pisze:Zresztą wolę zamykać na jakimś pullbacku, wtedy mniejsza jest strata niż przy ustalonym z góry poziomie.
Każdy jest inny,i każdy ma swoją technikę,na jednego to działa lepiej na drugiego gorzej.
U mnie jak już dochodziło do -20-30 ciężko było zamknąć,bo czekałem na większy pullback...jak już się pojawiał,to myślałem że podejdzie wyżej,i w ten sposób pożegnałem depo już z 3-4 razy.
Niestety,jak się gra na demo to ma się gdzieś że można złapać MC(a jak zrozumiałem właśnie grasz na demo).
U mnie emocje nawet na demo działają,ale masz świadomość że kilka sekund i kasa jest z powrotem,na realu tego nie będziesz miał,więc jeżeli grasz bez jakiego kolwiek systemu,tylko tak sobie strzelasz to nie ma to najmniejszego sensu(według mnie).
Ważne żeby zrozumieć działanie SLa,to nie ma Ci wyniszczać konta,nie ma być ustawiony tak żeby RR wynosił 1:3,itd. To ma być limit jaki ryzykujesz w danej transakcji(kosztem jakiegoś zysku) a także limit kiedy nie będziesz się denerwował jak transakcje nie wejdzie,nie będziesz czuł bólu.No i dodatkowo,miejsce w którym sobie powiesz "acha,rynek nie poszedł tak jak chciałem,coś jest nie tak,najwyższa pora zabierać manaty".
No ale powodzenia życzę.