BlackHorse FX - ECN/ STP/Currenex

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
euro12
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: euro12 »

zz pisze: Dajmy im szansę....,nawet jeżeli poeksperymentujemy na niewielkich kwotach... i się uda...,// czego im z całego serca życzę..// to naszym bankom tak wstawimy w dupę że będą po 22 latach będą żygać...// ja się o to postaram....///
@zz zmień dilera 8)

@Kovis pisze tylko o gwarancjach bankowych na wypadek upadku banku, a nic nie pisze jak upadnie jego firma lub BMFN

1 - otwiera sie rachunek w BMFN i to z nimi ma sie umowe!
2 - wplata jest na konto w Czechach ktorego jest wlascicielem BMFN czy Blackhors?
3 - wplata jest na konto w Londynie ktorego jest wlascicielm BMFN, Blackhorse czy firma dopiero kupiona w tym Londynie?

Jak zniknie kasa z konta to tylko pozostnie się modlic bo gdzie jej szukac w Czechach, Anglii,Bułgarii,Rosji czy na Cyprze gdzie @Kovis ma kolejna spółke !

To bardziej wyglada na pranie kasy!

Awatar użytkownika
ka7
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ka7 »

ty euro tez nie przesadzaj, ja akurat kibicuje kovisowi, zadalem rzeczowe pytanie i mam nadzieje uzyskac na nie dopowiedz nie wiedzialem ze akurat podlaczy sie wstawiony zz, oczywiscie to moja wina jak zwykle, zapominialem , ze to sobota wieczor 8)
Trzeba określić cele I zrobić to mądrze,To do czego dążę to sława i pieniądze,Chce mieć tak jak książę:Posiadłość i pałac,Własną podobiznę w skałach,Tak jak prezydenci w Stanach ,Spędzać życie na muzyce i niekończących balach,

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

ka7 pisze: w zla pore zadalem swoje pytanie
Odpowiedż moja jest bardzo jasna i bardzo ../// bardzo..// precyzyjna.
Jeszcze raz ..// Masz rację..//
Jednak przez 22 lata nikt w Polsce tego ważnego tematu nie podjął tematu..// poza Kovisem...Alior Bank ,BZ WBK..,//jeszcze jeden bank którego nazwy nie mogę wyjawić.,.//..
Reasumując...dajmy im szansę...,a jak zabezpieczenia nie będą nam odpowiadały to tak wstawimy naszym bankom tak w pizd...ę że się nie pozbierają...i wymusimy na naszych bankach w końcu ... usługi bankowe...// wreszcie..///
Czy to jest realne?...Wierzę gorąco że tak...
Już widzę zmianę na korzyść,,...ewidentnie...,niestety nie mogę Tobie napisać kiedy ta zmiana nastąpi...

Pozdrawiam.

Dodano po 6 minutach:
euro12 pisze: Jak zniknie kasa z konta to tylko pozostnie się modlic bo gdzie jej szukac w Czechach, Anglii,Bułgarii,Rosji czy na Cyprze gdzie @Kovis ma kolejna spółke !
Zgoda...
Jednak nie widzałem przez całe całe 22 lata...aby ktokolwiek z Was tak ostro protestował jak przez ostatnie parę dni jak Kovis próbuje // na ile potrafi..// stworzyć jakieś sensowne wreszcie rozwiązanie....// jest to co najmniej dziwne...//
Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
jamesfisher
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jamesfisher »

zz pisze:Jednak nie widzałem przez całe całe 22 lata...aby ktokolwiek z Was tak ostro protestował jak przez ostatnie parę dni jak Kovis próbuje // na ile potrafi..// stworzyć jakieś sensowne wreszcie rozwiązanie....// jest to co najmniej dziwne...//
Pozdrawiam.
Może to z powodu zazdrości, ... ta polska mentalność. Dajmy Kovisowi szansę. Stara się coś stworzyć.

Awatar użytkownika
Kovis
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Kovis »

euro12 pisze: Wyszlo jak zwykle dziadostwo i tyle !
Jakoś nie wierze ze przewalutowanie w banku kosztuje tylko 1,5gr !
euro12 - zanudzasz- ciesze się bardzo, że zaistniałeś na forum podczas naszego startu - jak wiadomo konkurencja nie śpi :P
ale może przyjrzyj się własnej firmie, bo oprócz rachunków w plnach -to widywałem tylko okienko "proszę czekać", albo pismo do Klientów "wypowiadamy umowę" bo Pana styl gry nam nie odpowiada... ;)

p.s. zapraszam na nasza prezentacje z "własną" platformą - porównamy jak wskakują zlecenia. ;)

dużo udanych trejdów - bez pomocy dealera z drugiej strony życzę :)
serdecznie pozdrawiam

Dodano po 9 minutach:
euro12 pisze: @Kovis pisze tylko o gwarancjach bankowych na wypadek upadku banku, a nic nie pisze jak upadnie jego firma lub BMFN

1 - otwiera sie rachunek w BMFN i to z nimi ma sie umowe!
2 - wplata jest na konto w Czechach ktorego jest wlascicielem BMFN czy Blackhors?
3 - wplata jest na konto w Londynie ktorego jest wlascicielm BMFN, Blackhorse czy firma dopiero kupiona w tym Londynie?

Jak zniknie kasa z konta to tylko pozostnie się modlic bo gdzie jej szukac w Czechach, Anglii,Bułgarii,Rosji czy na Cyprze gdzie @Kovis ma kolejna spółke !
To bardziej wyglada na pranie kasy!
1 - BMFN - posiada kilka licencji i jeśli "upadnie" to wtedy gwarancje bankowe zwracają Ci $ lub Euro do kwoty 100.000Euro.
Jedną z większych firm chcesz posądzić o to że rzuci się na Twoje 1000$... zabawny jesteś. Jeśli masz mniejsze zaufanie to nie przekraczaj kwoty 100.000Euro wtedy nic Ci nie grozi, ewentualnie otwórz 2rachunki :)
2 - Jeszcze nie jest możliwa wpłata w Czechach na nasze rachunki.
3 - Jeszcze nie jest możliwa wpłata w Londynie na nasze rachunki.
Nowa spółka czeka na nr licencji FSA dlatego nie są jeszcze możliwe wpłaty.

Wracając do punktu pierwszego - każdy Klient ma własny rachunek w banku więc tam jego środki leżą i nic nie ma prawa zniknąć chyba że bank chcesz posądzić o kradzież.

Kolego ze stwierdzeniem / pranie kasy - przeginasz - anonimowo bardzo łatwo się oskarża. Więc zachowaj umiar - bo robi się to mało zabawne.
Jeśli czegoś nie rozumiesz zapytaj.

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

euro12 bardziej uważaj na słowa bo stąpasz po cienkiej granicy.

Kovis rozumiem Twoje oburzenie ale w moim odczuciu jeszcze tej granicy nie przekroczył.
euro12 pisze:To bardziej wyglada na pranie kasy!
Gdyby napisał że pierzesz kasę to by już na wyspie Banicja się znajdował.
Chociaż ten wykrzyknik na końcu bardziej wskazuje na stwierdzenie.
W każdym bądź razie euro12 uważaj na słowa bo ostatnio mieliśmy już sytuację podobną do tej i skończy się najprawdopodobniej w sądzie.
I wierz mi że zmienny adres IP z playa i poczta na 10 minutowej skrzynce Ci nie pomoże.

Kovis jeśli dalej uważasz że potrzeba sprawę wyjaśnić skontaktuj się Tig3r.

Pozdrawiam
Darek
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

Awatar użytkownika
Kovis
Gaduła
Gaduła

ka7 pisze:zakladamy ,ze kasa wyparowala z kata, do ktorego regulatora w jakim kraju sie udajemy, ewentualnie zakladamy sprawe sadowa w przypadku blackhorse ?
Nadzór jak wszędzie na świecie pilnuje firmy brokerskie, aby nic złego się nie wydarzyło - i ściga firmę tam gdzie funkcjonuje/funkcjonowała - w tym wypadku dla Klientów z EU - jest to Bank w Bułgarii -nadzór FSC. (z tego co pamiętam Citibank -potwierdzę i jutro po handlu dopisze).
Umowa jest obecnie z BMFN - ponieważ posiadają większe zaufanie niż Blakchorse Fx, ale co ważniejsze dzięki współpracy z nimi załatwiliśmy gwarancje bankowe wynoszące 100.000Euro dla każdego Klienta oraz ich kapitał znacznie przewyższa naszą - posiadają ponad 25biur na całym świecie i ponad 50.000klientów. Ciężko pisać o "upadku" lub "praniu" $ skoro żyją z prowizji (my akurat zajmujemy się rachunkami Currenex). Oczywiście nie takie banki i firmy padały, więc ustaliliśmy dla bezpieczeństwa minimalny depozyt w wysokości 1000$. Przy niemałej dźwigni 200:1 naprawdę można już odpowiednie transakcje wykonywać.

p.s.
Oczywiście każdemu nie dogodzimy, ale nie taki był zamiar ;) euro12 nadal będzie na demo bezpiecznie pomnażał środki - ba on współpracuje z Chuckiem Norrisem / i wypłaca zyski z rachunku demo :lol:

euro12
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: euro12 »

No popatrzcie czlowiek napisal watpliwosci i przypuszczenia, a tu juz bana chca dac!

Jaka konkurencja - mam pytania a nie dostaje konkretnych odpowiedzi !

Dalej nie dostalem odpowiedzi na pytanie - kto ma dostep do kont w czechach czy w przyszlosci w Londynie - BMFN, Blackhorse, czy inna firma?

Po co te konta w Czechach czy nie ma mozliwosci wplacania odrazu do BMFN?

Jaka macie umowe z BMFN kto za co odpowiada - platforma,wplaty/wyplaty,plynnosc itp itd?
Kovis pisze:euro12 nadal będzie na demo bezpiecznie pomnażał środki - ba on współpracuje z Chuckiem Norrisem / i wypłaca zyski z rachunku demo :lol:
skad o tym wiesz ?-to byla tajemnica zawodowa!

Awatar użytkownika
Kovis
Gaduła
Gaduła

euro12 pisze: Dalej nie dostalem odpowiedzi na pytanie - kto ma dostep do kont w czechach czy w przyszlosci w Londynie - BMFN, Blackhorse, czy inna firma?
Po co te konta w Czechach czy nie ma mozliwosci wplacania odrazu do BMFN?
Jaka macie umowe z BMFN kto za co odpowiada - platforma,wplaty/wyplaty,plynnosc itp itd?
Tak jak pisałem - umowa jest z BMFN - równoznaczne z przejęciem odpowiedzialności za depozyty przez nich. (jesteśmy narazie za mali żeby takie wielkości oferować).
W przyszłości chcemy przejść na własną umowę - czekamy jeszcze na dwie dodatkowe licencje. Konta w Czechach, aby przelewy były szybsze i przewalutowanie tańsze. Cały czas są wpłaty do BMFN. Umowa z BMFN posiada klauzule poufności więc nie mogę pisać o jej zawartości.

Awatar użytkownika
Ciepły-Lech
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Ciepły-Lech »

Jak widać jestem nowym użytkownikiem, forumowiczem, a raczej tak mam wyglądać :lol:
Przygodę z Forexem zacząłem tradycyjnie od różnych rachunków demo : w firmie Xtb, oczywiście na start pozniej bossa i alior. Poznałem Kovisa... zagadałem ... i mi troche pomógł walce z wykresem.
Jestem na forum od prawie roku, ale nie wiedziałem aby ktos tak walczyl, aby coś dla "nas" stworzyć (dla siebie rowniez bo handluje nawet na prezentacjach), oczywiście szacun dla wszystkich modow i paru guru tego forum, ale Panowie dostajemy kolejne dary w postaci niezależnego brokera ecn;)

Nie rozumiem jegomości, którzy mają jakieś problemy do platformy, sprawidziliscie jak działa czy tylko tak sobie piszecie z nudów ?
Alior ma jednego dostawce - jest jeden broker, który czasami odcina dostawę kwotowań nawet na demo, do tego maja dd - wiec gdzie tutaj mowa o ndd w pl? Ja od kilku sesji wrzucam zlecenia na czarnego konia i wskakuja - ja nie martwie sie o gwarancje i tysiace dokumentow jak innni - moze dlatego ze handluje tylko kilkoma tysiacami dolarow, a nie milionami, ale nie widziałem aby ktos realizował tak szybko zlecenia (handluje wieczorami po pracy - albo w trakcie pracy). Wiec poki mogę będę ich używał. Handlowalem wcześniej na mt4 i ta currenex jest duzo prostsza, przynajmniej dla mnie /klik i jestem w kupnie. :D

założyłem rachunek w Blackhorse fx - bo przekonal mnie spread na kablu - jest o niebo lepszy, ale o sam spread nie chodzi - moim zdaniem najwazniejsza jest szybkosc tego ze klikam i mam - czesto handluje na danych i czekam tylko jak bedzie tutaj - na pewno dam znac Panowie co bedzie.

Zlecenia wchodzą momentalnie... grając na bossie lub aliorze (o xtb nie wspomne) czekałem czasami z 15/20 sekund nie wiem jak dla was ale dla mnie to nerwica przy tygodniu na takich warunkach.

Dlatego podsumowujac POLECAM - sprawdzic. Jesli ktos liczy swoje $ to milo sie zaskoczy. Ja sprawdzam wszystko co wychodzi na rynku, nie zatrzymam sie na blackhorse, wyjdzie bz czy inny bzdet na pewno sprawdze. Lubie wiedziec na czym jade.
Niżej załanczam fotke (zrzut ekranu) z uruchomionej platformy live żeby ze opowiadam bajki.

Pozdro dla ekipy Blackhorse fx
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ