Admiral Markets - Wątek II
Witam serdecznie jako nowy.
Mam 2 pytania odnośnie założenia rachunku realnego:
- jeśli jestem obecnie bez stałych dochodów jak mam wypełnić formularz otwarcia rachunku w kwestii rocznego przychodu, płynnych i łącznych aktywów?
- czy można pominąć wysyłanie innych dokumentów jak skan dowodu, umowa itp. czy raczej jest to nieodzowne?
Jakie jest wasze zdanie w tym temacie?
Z góry dzięki za odpowiedź
Mam 2 pytania odnośnie założenia rachunku realnego:
- jeśli jestem obecnie bez stałych dochodów jak mam wypełnić formularz otwarcia rachunku w kwestii rocznego przychodu, płynnych i łącznych aktywów?
- czy można pominąć wysyłanie innych dokumentów jak skan dowodu, umowa itp. czy raczej jest to nieodzowne?
Jakie jest wasze zdanie w tym temacie?
Z góry dzięki za odpowiedź
w rubryczce zatrudnienie wybierz poprostu "nie pracuje"grayek pisze: - jeśli jestem obecnie bez stałych dochodów jak mam wypełnić formularz otwarcia rachunku w kwestii rocznego przychodu, płynnych i łącznych aktywów?

w aktywach i dochodzie wpisz np 5000zl. po za tym i tak jest to tylko informacja
nie no, a jak chcesz inaczej konto otworzyc bez umowy i dokumentu?grayek pisze:czy można pominąć wysyłanie innych dokumentów jak skan dowodu, umowa itp.
wypelniasz formularz w internecie...drukujesz umowe..podpisujesz..skanujesz i zalaczasz jako zalacznik w "gabinecie inwestora". dowod lub paszport tak samo skanujesz i tak samo zalaczasz

ogolnie to jak sie postarasz i sprezysz mozesz wszystko zalatwic w ciagu jednego dnia.
(lacznie z aktywacja rachunku i wplywem srodkow na konto bo konto bankowe w PLN maja w polskim WBK)
Hej
Mam pytanie...
Chce wypłacić środki z Admiral ... w jakiej formie mam wpisać adres banku ?
Wpisałem ulice, miasto kod ...przestawiałem kolejność i ciągle mnie nie puszcza
Reszta pól ok , tylko adres na czerwono ...
Dodano po 2 minutach:
Ok mam oO - wyłączyć Polskie znaki ....
Mam pytanie...

Dodano po 2 minutach:
Edek123 pisze:Hej
Mam pytanie...
Ok mam oO - wyłączyć Polskie znaki ....
witam
zauważyłem ostatnio problemy za składaniem zleceń w Admiralu, moja strategia polega na tym że gram na zleceniach oczekujących chwilę po danych makro. Do tej pory wszystko chodziło bez większych zarzutów, niekiedy zdarzały się małe "dziury", ale wszystko w granicach rozsądku, ostatnio jednak przestali realizować moje zlecenia, po porostu w historii przy zleceniu mam opis "cancelled by dealer".
Spotkał ktoś się z może czymś takim?
Oczywiście zareklamowałem pierwszą taką sytuację do pomocy technicznej, ale odpisali mi tylko że gram na danych makro, i najczęściej realizacja zleceń nie jest możliwa. Właśnie miałem podobną sytuację, nie było żadnej wielkiej reakcji na dane, ale znowu nie zrealizowali mojego zlecenia...
Jest może ktoś kto ma podobne doświadczenia, korzystam z konta Standard i może rozwiązaniem byłoby przesiąść się na konto Pro?
pozdrawiam
zauważyłem ostatnio problemy za składaniem zleceń w Admiralu, moja strategia polega na tym że gram na zleceniach oczekujących chwilę po danych makro. Do tej pory wszystko chodziło bez większych zarzutów, niekiedy zdarzały się małe "dziury", ale wszystko w granicach rozsądku, ostatnio jednak przestali realizować moje zlecenia, po porostu w historii przy zleceniu mam opis "cancelled by dealer".
Oczywiście zareklamowałem pierwszą taką sytuację do pomocy technicznej, ale odpisali mi tylko że gram na danych makro, i najczęściej realizacja zleceń nie jest możliwa. Właśnie miałem podobną sytuację, nie było żadnej wielkiej reakcji na dane, ale znowu nie zrealizowali mojego zlecenia...
Jest może ktoś kto ma podobne doświadczenia, korzystam z konta Standard i może rozwiązaniem byłoby przesiąść się na konto Pro?
pozdrawiam
Żaden broker nie da Ci pewności otworzenia czy zamknięcia zleceń przy publikacji danych makro.oromek pisze:witam
pozdrawiam
To by było zbyt proste bo każdy bo się pakował "all in" na danych, tp 10 pipsów i byłby zarobiony.
Przez jakiś czas admiral pozwalał na tym zarabiać teraz jak widać już to się zmieniło.
Możesz próbować zakładać rachunki u innych MM.
Strategia ta jest dobra jako dodatkowa ale nie jako główna, nie da rady się z tego utrzymać.