Admiral Markets - Wątek II
Na admiralu tak sie dzieje jak maja problemy techniczne. Wtedy przez te kilka minut ticki znikaja z wykresu. Pan z pomocy technicznej kiedys mi odpowiedzial na identyczne pytanie - utracone ticki znikaja z naszych wykresow bo nie ma ich na serwerze wlasnie przez ten problem techniczny i juz ich nie bedzie. Troche denerwujace ale da sie zyc.
Ja mam inny problem i prosze o pomoc.
Jesli mialem na zlocie okreslone StopLoss i SellStop a podczas notowan miedzy 3:29 a 3:30 kurs gwaltownie spadl tworzac luke z 1707,25 do 1689,65, i jesli moje zlecenia SL i SS lezaly gdzies w obszarze tej luki to czy mam prawo do reklamacji? Poniewaz wlasnie przez luke system AM zabral mi okolo 1317 pips ze StopLoss i okolo 1000 pips z SellStop.
Wynika z tego ze przez to ze nie w systemie nie bylo odpowiedniej plynnosci straciłem okolo 2300 pips.
Czy po takim zdarzeniu mam prawo do reklamacji?
Jesli mialem na zlocie okreslone StopLoss i SellStop a podczas notowan miedzy 3:29 a 3:30 kurs gwaltownie spadl tworzac luke z 1707,25 do 1689,65, i jesli moje zlecenia SL i SS lezaly gdzies w obszarze tej luki to czy mam prawo do reklamacji? Poniewaz wlasnie przez luke system AM zabral mi okolo 1317 pips ze StopLoss i okolo 1000 pips z SellStop.
Wynika z tego ze przez to ze nie w systemie nie bylo odpowiedniej plynnosci straciłem okolo 2300 pips.
Luka oznacza, że taka cena nie wystąpiła na rynku, a skoro jej nie było to nie mogli wykonać SL po tej cenie tylko po pierwszej możliwej. Dlatego też już (chyba?) żaden broker nie gwarantuje wykonania zleceń oczekujących w luce, w tym AM.Q600 pisze:Czy po takim zdarzeniu mam prawo do reklamacji?
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
Do reklamacji masz prawo ale będzie negatywnie rozpatrzona w2 razy miałem taką sytuację i zawsze niestety jej nie uznawali.Q600 pisze:Na admiralu tak sie dzieje jak maja problemy techniczne. Wtedy przez te kilka minut ticki znikaja z wykresu. Pan z pomocy technicznej kiedys mi odpowiedzial na identyczne pytanie - utracone ticki znikaja z naszych wykresow bo nie ma ich na serwerze wlasnie przez ten problem techniczny i juz ich nie bedzie. Troche denerwujace ale da sie zyc.
-
- Gaduła
Grałem kiedyś w AM Club i warunki są takie:
-ponad 15 minut transakcja
-ponad 2xspread jako wynik transakcji (zarówno na minus jak i na plus), czyli na EurUsd musi być minimum 5 pipsów
Takie antyskalpowanie, bo do 1 lota to wchodzą zlecenia nawet jak się cena zmieni o jeden tick w naszą stronę to zlecenie wejdzie bez rekwoty. Egzekucja na Stand jedna z najgorszych, bo VD opóźnia do 3 sekund.
No i AM to shit przez te zrywanie połączenia. Także nie polecam w obecnej chwili.
-ponad 15 minut transakcja
-ponad 2xspread jako wynik transakcji (zarówno na minus jak i na plus), czyli na EurUsd musi być minimum 5 pipsów
Takie antyskalpowanie, bo do 1 lota to wchodzą zlecenia nawet jak się cena zmieni o jeden tick w naszą stronę to zlecenie wejdzie bez rekwoty. Egzekucja na Stand jedna z najgorszych, bo VD opóźnia do 3 sekund.
No i AM to shit przez te zrywanie połączenia. Także nie polecam w obecnej chwili.
-
- Gaduła
popieram, dla przykladu.dzis np zanim wszedlem w zlecenie 2 rekwoty, przy wyjsciu bylo lepiej, 10rekwot, a i tak wyszlo ze zlecenia na stopie.Szwajcar pisze:...Egzekucja na Stand jedna z najgorszych, bo VD opóźnia do 3 sekund.
-
- Uczestnik
Reklamacja
Witajcie
Mam pytanie jak wygląda sprawa reklamacji w Admiral Markets ??
Czy ktoś z Was składał już reklamację i wygrał sprawę ??
Jak rozpatrują reklamację , zwracają poniesione straty, czy powołują do życia zamknięte niesłusznie pozycję ??
Pozdrawiam
Dodano po 51 sekundach:
Witajcie
Jak rozpatrują reklamację , zwracają poniesione straty, czy powołują do życia zamknięte niesłusznie pozycję ??
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Dodano po 51 sekundach:
Witajcie
Pozdrawiam