Admiral Markets - Wątek II

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
6
17%
Poza paroma minusami są ok
16
44%
Przeciętny
9
25%
Mają wiele wad
2
6%
Stanowczo odradzam
3
8%

Liczba głosów: 36

Awatar użytkownika
omet
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: omet »

Tyle narzekań na brokera a zapewne chodzi o to ze broker chce aby wszyscy grali na ECN a nie na rachunku standard i tyle .

Admiral Markets
Sprawdź najnowszą ofertę Admiral Markets
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

marek300
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: marek300 »

Witam wszystkich,

ponieważ to mój pierwszy post to proszę o wyrozumiałość. Rynkiem forex zajmuję się około 2 lat z czego na demie ok. 1,5 roku, właśnie na AM bo chyba jako jedyni nie kasują rachunków demo po okresie 1 mc więc ułatwiało mi to sprawę w kreowaniu własnej strategii.
Po przeczytaniu wszystkich wątków dot. AM (co zajęło mi trochę czasu :) ), mam pytanie: czy w praktyce AM naprawdę jest aż taki zły ? Wiem, że zaraz ktoś napisze - spróbuj to się przekonasz. Te zagrywki z poślizgami, z przenoszeniem co niektórych do Dealing Desku no i te luki cenowe to faktycznie wojna podjazdowa na kontach standard. Czy ktoś może przytoczyć jakieś statystyki np w skali okręślonego czasu ile miał rekwot, luk cenowych i ogólnie dziwnych zachowań platformy na koncie standard i jaka jest w praktyce różnica do konta pro ? Czy tam też jest taka nagonka na grających i tyle nieprawidłowości ?. To w sumie takie jedno większe pytanie. A drugie: czy inni brokerzy też nie honorują luk cenowych jakie mogą wystąpić w trakcie "gry" ?

kfz
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: kfz »

Wiesz kolego, jak baletnica nie umie tańczyć, to mówi, że ma majtki zaciasne.
Podobnie jest z tymi narzekającymi na brokera. Jestem m.inn. na tej platformie już kilka lat i jest podobnie jak u każdego innego, w miare uczciwego broka.
Poslizgi, rekwoty, to normalna rzecz, ważne żeby nie było to nagminne bez powodu, a u AM, ja przynajmniej, tego nie widze. Luki cenowe - nigdzie, u normalnego pośrednika, nie dostaniesz gwarancji realizacji ceny na luce - bo niby dlaczego? Luka to luka, to nie wymysł broka, tylko rynek, a ty nie zawierasz zakładu w totolotku, tylko grasz na rynku i musisz uwzględnić warunki przez ten rynek dyktowane. Różnica do konta pro, jest taka, że masz ceny bezpośrednie, teoretycznie nie grasz z brokerem, ale z innym graczem, ale jak mówie , teoretycznie, bo nie dam głowy, że w takiej małej firmie jak AM, jest to zawsze takie pewne. Myśle, że jak nie chcesz inwestować więcej jak jakieś 10k dolców,
Am nie jest złym pomysłem. Radzę jednak, podobnie jak portfel, dywersefikować
również dostawców .

marek300
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: marek300 »

Okey, dzięki. Mam jeszcze kilka pytań:
1.
Czy ktoś mógłby jeszcze wyjaśnić koszty transakcji podając konkretny przykład pomiędzy kontem standard a pro ? Co to jest 0,004% wartości transakcji w przypadku konta pro, jak to należy rozumować ?

2.
Czy to prawda, że w przypadku konta PRO, SL oraz TP można ustawić dopiero po dokonanym zleceniu ? Czyli de facto w ramach jego modyfikacji ?

3.
Czy mając konto PRO można na nim handlować przez platformę Android na telefonie komórkowym. Czy ktoś to testował i jakie są efekty ?

eddek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: eddek »

Nie mogę otworzyć konta demo. Też tak macie dzisiaj?

Awatar użytkownika
Darkst
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Darkst »

Korzysta ktos z MT4 Mobile ? Bo zainstalowalem to na swoim telefonie (omnia 2) i nie wyswietla mi wszystkich par walutowych tylko 6 najbardziej plynnych.

axb
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: axb »

mam na omni też, ale muszisz to przestawić - zaraz spojrze może sobie przypomne

Dodano po 4 minutach:

wybierasz Quotes i na jednej parze przytrzymujesz dłużej ryski - pojawia ci sie lista wybierz show all

Awatar użytkownika
Darkst
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Darkst »

axb dzięki serdeczne.

Awatar użytkownika
mysje_hood
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mysje_hood »

w gabinecie inwestora jest informacja podatkowa za 2010. orietuje sie ktos czy i kiedy pojawi sie informacja podatkowa za 2011?
Obrazek

nadja
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: nadja »

Witam. Jaką mieliście dzisiaj najniższą wartość ceny BID na real EURUSD - 1,2666?

ODPOWIEDZ