Ja o ile dobrze widze to miałem 1.2677 o 0:30 ich czasunadja pisze:Witam. Jaką mieliście dzisiaj najniższą wartość ceny BID na real EURUSD - 1,2666?

Jezeli bedziesz uzywal rozwanego mm to raczej taka sytuacja sie nie zdarzy jednak musisz to miec na uwadze. Przez tel moga sobie mowic co chca ale podpisujesz umowe i jestes rozliczany wg niej.jonasz pisze:Witam wszystkich. Mam zamiar założyć konto u AM, ale niepokoi mnie jedna rzecz. W umowie świadczenia usług dla osoby fizycznej jest jeden punkt w którym przyjmuje do wiadomości " iż obrót kontraktami różnic kursowych oraz pozostałymi produktami inwestycyjnymi jest działalnością wysoce spekulacyjną...co może skutkować utratą środków w kwocie większej niż wielkość środków zdeponowanych na moim rachunku". Dzwoniłem do AM i zapewniano mnie że takie sytuacje zdarzają się bardzo rzadko i nie mam czym się przejmować i jeżeli tak się zdarzy to jedunie wyzerują mi konto, ale jest to słowo przeciwko mojemu podpisowi na umowie.
Gdzieś czytałem że ktoś miał taką sytuację że był 800 na plusie a po weekendowej przerwie 1200 minus. Rozumie że w tym czasie nie powinienem zostawiać otwartej pozycji bo zdarzają się duże skoki ceny ale jako nowicjusz interesuje mnie jak naprawde jest w takiej sytuacji.
To ciekawe co piszesz. Chciałbym zobaczyć taki wymóg. Zaraz zresztą go poszukam. Jeśli to prawda, to zastanawiam się co chodziło ustawodawcy po głowie, żeby tworzyć przepis na mocy którego prywatna firma dowiaduję się jakie mam przychody. Jeśli ta informacja jest dla państwa, to niech sobie sprawdzą w US...jonasz pisze:Jeżeli chodzi o zarobki to na tyle na ile ja gdzieś tam doczytałem to jest to wymóg ustawodawcy
Bardziej chodziło o określnie profilu inwestora i jego "ryzykowności" dla brokera oraz dla samego siebie. Przerabiałem brokerów, którzy przykładali do tego dużą wagę i jeśli zaznaczałeś, że zarabiasz małą kwotę, a chcesz wpłacić dużą (w stosunku do zarobków/posiadanych aktywów) to stwierdzali, że FX jest zbyt ryzykowny dla Ciebie, a Ty dla ich firmy (np. niewypłacalność na skutek debetu po jakiejś luce) i odmawiali otwarcia konta. True storyMatteo pisze:żeby tworzyć przepis na mocy którego prywatna firma dowiaduję się jakie mam przychody.