Admiral Markets - Wątek II

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
6
17%
Poza paroma minusami są ok
16
44%
Przeciętny
9
25%
Mają wiele wad
2
6%
Stanowczo odradzam
3
8%

Liczba głosów: 36

ferdekfx6600
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ferdekfx6600 »

nadja pisze:Witam. Jaką mieliście dzisiaj najniższą wartość ceny BID na real EURUSD - 1,2666?
Ja o ile dobrze widze to miałem 1.2677 o 0:30 ich czasu :583:
Pozdrawiam i pipsów życzę

Admiral Markets
Sprawdź najnowszą ofertę Admiral Markets
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

nadja
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: nadja »

chodzi o wartość kursu o godzinie 23.23 ; 23.24 i 23.38 ich czasu

ferdekfx6600
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ferdekfx6600 »

jesli chodzi o 23.2x to było 1,2666
Pozdrawiam i pipsów życzę

jonasz
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: jonasz »

Witam wszystkich. Mam zamiar założyć konto u AM, ale niepokoi mnie jedna rzecz. W umowie świadczenia usług dla osoby fizycznej jest jeden punkt w którym przyjmuje do wiadomości " iż obrót kontraktami różnic kursowych oraz pozostałymi produktami inwestycyjnymi jest działalnością wysoce spekulacyjną...co może skutkować utratą środków w kwocie większej niż wielkość środków zdeponowanych na moim rachunku". Dzwoniłem do AM i zapewniano mnie że takie sytuacje zdarzają się bardzo rzadko i nie mam czym się przejmować i jeżeli tak się zdarzy to jedunie wyzerują mi konto, ale jest to słowo przeciwko mojemu podpisowi na umowie.
Gdzieś czytałem że ktoś miał taką sytuację że był 800 na plusie a po weekendowej przerwie 1200 minus. Rozumie że w tym czasie nie powinienem zostawiać otwartej pozycji bo zdarzają się duże skoki ceny ale jako nowicjusz interesuje mnie jak naprawde jest w takiej sytuacji.

Awatar użytkownika
mysje_hood
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mysje_hood »

jonasz pisze:Witam wszystkich. Mam zamiar założyć konto u AM, ale niepokoi mnie jedna rzecz. W umowie świadczenia usług dla osoby fizycznej jest jeden punkt w którym przyjmuje do wiadomości " iż obrót kontraktami różnic kursowych oraz pozostałymi produktami inwestycyjnymi jest działalnością wysoce spekulacyjną...co może skutkować utratą środków w kwocie większej niż wielkość środków zdeponowanych na moim rachunku". Dzwoniłem do AM i zapewniano mnie że takie sytuacje zdarzają się bardzo rzadko i nie mam czym się przejmować i jeżeli tak się zdarzy to jedunie wyzerują mi konto, ale jest to słowo przeciwko mojemu podpisowi na umowie.
Gdzieś czytałem że ktoś miał taką sytuację że był 800 na plusie a po weekendowej przerwie 1200 minus. Rozumie że w tym czasie nie powinienem zostawiać otwartej pozycji bo zdarzają się duże skoki ceny ale jako nowicjusz interesuje mnie jak naprawde jest w takiej sytuacji.
Jezeli bedziesz uzywal rozwanego mm to raczej taka sytuacja sie nie zdarzy jednak musisz to miec na uwadze. Przez tel moga sobie mowic co chca ale podpisujesz umowe i jestes rozliczany wg niej.

Awatar użytkownika
Matteo
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Matteo »

Witam,

Przy zakładaniu konta rzeczywistego na AM wymagają uzupełnienia "formularza otwarcia rachunku indywidualnego". O ile dane osobowe muszą być prawdziwe, o tyle bardzo dziwią mnie pytania dotyczące m.in. miejsca pracy, źródła dochodu czy rocznych przychodów. Poniżej jest punkt do zaznaczania "Potwierdzam, że wszystkie podane informacje są prawdziwe i kompletne". Zdaję sobie sprawę, że większość tych danych AM nie uda się zweryfikować, ale czy nie uważacie, że mogą być one później ewentualnym problemem dla wypłat? Tak samo punkt "doświadczenie inwestycyjne" czy "cele inwestycyjne" powodują powstawanie w mojej głowie myśli o gorszym traktowaniu. Niby mogę tam wpisać cokolwiek, ale miałem u nich rachunek już spory czas temu (a takiej ankiety wtedy nie było), więc to trochę mnie ogranicza.
Jak myślicie? To tylko moja paranoja czy może być coś na rzeczy?:)

jonasz
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: jonasz »

Jeżeli chodzi o zarobki to na tyle na ile ja gdzieś tam doczytałem to jest to wymóg ustawodawcy

pawelklos
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pawelklos »

kontrakty terminowe w AM są przekłamane :) o około 3pkt notowania nie zgadzają się z rzeczywistością - przypadek? Poza tym opłata jest średnio 2,5 większa niż na giełdzie.

Awatar użytkownika
Matteo
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Matteo »

jonasz pisze:Jeżeli chodzi o zarobki to na tyle na ile ja gdzieś tam doczytałem to jest to wymóg ustawodawcy
To ciekawe co piszesz. Chciałbym zobaczyć taki wymóg. Zaraz zresztą go poszukam. Jeśli to prawda, to zastanawiam się co chodziło ustawodawcy po głowie, żeby tworzyć przepis na mocy którego prywatna firma dowiaduję się jakie mam przychody. Jeśli ta informacja jest dla państwa, to niech sobie sprawdzą w US... :?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Hmm... Raczej nie tyle ustawodawcy, co dyrektywy MiFiD ;). Mają obowiązek zapytać ale nie weryfikować więc na dobrą sprawę można podać co się chce. Oczywiście potwierdzamy wszystko akceptując klauzulę, że podaliśmy tylko prawdziwe dane... ;)

Dodano po 2 minutach:
Matteo pisze:żeby tworzyć przepis na mocy którego prywatna firma dowiaduję się jakie mam przychody.
Bardziej chodziło o określnie profilu inwestora i jego "ryzykowności" dla brokera oraz dla samego siebie. Przerabiałem brokerów, którzy przykładali do tego dużą wagę i jeśli zaznaczałeś, że zarabiasz małą kwotę, a chcesz wpłacić dużą (w stosunku do zarobków/posiadanych aktywów) to stwierdzali, że FX jest zbyt ryzykowny dla Ciebie, a Ty dla ich firmy (np. niewypłacalność na skutek debetu po jakiejś luce) i odmawiali otwarcia konta. True story :).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ