Droga tradera

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Awatar użytkownika
Mihau
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Mihau »

Aekold pisze:- po 2 latach pieniedze przestaly byc problemem
- nie wiem czy kupic sobie samolot czy jacht
Gdyby pieniądze nie były problemem to kupiłbyś jedno i drugie ;)

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

skco pisze:ridera

To dlatego że wprawdzie długotrwały trening czyni mistrza ale jednak trzeba wiedzieć jak prawidłowo trenować.
Ja jestem zdania ,że nie każdy się nadaje do danej pracy. Sam nie wiem ,czy podołam na dłuższą metę :) Póki co lubię to ,to mnie interesuję i dobrze się czuję robiąc to :) Trzeba się przyzwyczaić do czekania na dobry trejd . Ale gdyby nie drobne kroki ,które pchały mnie do przodu to nie wiem czy dziś bym trejdował :) Drugą sprawą jest determinacja ,ale są jakieś granice .
a7531 pisze:Witam,

Wcale nie znaczy ,że tak szczęsliwie zakończy się droga każdego tradera.
Przez 6 lat swojej działalności na Forexie kilkanaście razy przeszedłem tą ciernistą drogę i nadal jeżeli wysyłam kasę to tylko w jedną stronę.
Doszedłem do jednej prawdy, pewne jest to ,że na każdej transakcji zarobią brokerzy.
Wiesz chociaż co jest problemem ? Bo może kwestia tkwi tylko w systemie ?
Mihau pisze:
Aekold pisze:- po 2 latach pieniedze przestaly byc problemem
- nie wiem czy kupic sobie samolot czy jacht
Gdyby pieniądze nie były problemem to kupiłbyś jedno i drugie ;)
Nawet jakby mnie było na stać na jacht i samolot to bym nie kupił :) Po co się tak izolować od społeczeństwa? :D

Awatar użytkownika
Mihau
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Mihau »

ridera pisze: Po co się tak izolować od społeczeństwa?
Pisze to ktoś kto twierdzi, że przyjemność sprawia mu siedzenie 24 godziny przed wykresami :D

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

Mihau pisze:
ridera pisze: Po co się tak izolować od społeczeństwa?
Pisze to ktoś kto twierdzi, że przyjemność sprawia mu siedzenie 24 godziny przed wykresami :D
Obecnie tak :D Ale to się zmienia powoli :) Przecież nie zamierzam całe życie trejdować po 24h na dobę :D

Awatar użytkownika
HunterPL
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: HunterPL »

super opis drogi, wg mnie mentor jest potrzebnny... sam mam 2. To nie znaczy ze im place albo spotykam na codzien(w m,oim przypadku)jednego co tydzien)... wystarczy ze czasem "studiuje" ich trady i daze do ich poziomu inwestowania. mysle ze dla wielu inwestorow np. fxlamer albo mr yogi )i inni to przyklad) byli w pewnym chociaz malym stopniu kiedys wzorem.
Pieniądze są krwią tego świata...

Awatar użytkownika
Dawiis
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Dawiis »

Prawdą jest to, że każdy musi uczyć się na swoich błędach.
Łatwo powiedzieć ucz się na błędach a najlepiej kogoś innego ale to nie działa, puki raz się nie sparzysz nie będziesz wiedział, że ogień parzy.

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

Nasz fach nie jest łatwy.. jak już raz zacząłeś przepadłeś..to klątwa.. jesteś na to skazany do ostatniego ticka,a rynek nigdy nie przestaje tickować..nigdy czaisz? Całe życie w stresie.. na sekundę spuścisz gardę i po tobie.. SL lub MC to tylko krótka przerwa ..za głupotę się płaci.. za miesiąc wpłacisz nowy depozyt i dalej.. Albo zapomnij o tym wszystkim..
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

MajorGC
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MajorGC »

reptile powinni to wpisac na liste twardych narkotykow. Ale dzialanie ma bardziej w sumie zblizone do papierosow. Wyniszcza z czasem.

Przeczytalem liste ponownie i z jednej strony moglbym umiescic sie w punkcie 42, bo mentora nadal nie spotkalem, ale z drugiej strony rownie dobrze moglbym cofnac sie do punktu 10tego czy ktoregos z nizszych, bo nadal widze ze dluga droga przede mna. Tym bardziej ze czasem zaskakuje sie kompletnie idiotycznym zachowaniem w stosunku do rynku.
"Zanim zareagujesz - pomyśl, zanim wydasz - zarób, zanim sie poddasz - spróbuj." Ernest Hemingway

Awatar użytkownika
muzyk1989
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: muzyk1989 »

ja jestem na 11/12 kroku i ludzie... aż tyle jeszcze do pokonania? :) spoko, damy radę, w końcu jesteśmy tu żeby być milionerami/miliarderami!
Trade what You see, NOT what you expect.
Gram na H4.

Awatar użytkownika
RoLudlum
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: RoLudlum »

ridera pisze:
muzyk1989 pisze:ja jestem na 11/12 kroku i ludzie... aż tyle jeszcze do pokonania? :) spoko, damy radę, w końcu jesteśmy tu żeby być milionerami/miliarderami!
Raczej milionerami ,do miliardera nie dociągniesz :D Prędzej zejdziesz na zawał niż zarobisz pierwszy miliard:D
Nie słyszałeś że pierwszy milion trzeba ukraść aż boje się pomyśleć co trzeba zrobić aby zdobyć pierwszy miliard :wink:
"Unia Europejska uznała apokalipsę 21.12.2012 za niezgodną z dyrektywą Parlamentu Europejskiego."
Deklaracja Niepodległości USA - 1337słów.
Dyrektywa UE o przewozie cukierków karmelkowych 25911 słów

ODPOWIEDZ