archiwum

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

Tniesz szybko straty?

Tak
111
54%
Nie
96
46%

Liczba głosów: 207

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: brother »

Mr.T mam pytanie jak podchodzisz do LT co jest dla ciebie potwierdzeniem odbicia bądź przebicia?dla przykładu wstawiam wykres EURUSD właśnie dotarliśmy do linii trendu trochę niżej jest kolejna długoterminowa i pytanie czy czekać na przebicie i grać szorta przy powrocie czy brać longa?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Mr.T

Nieprzeczytany post autor: Mr.T »

jeśli chodzi o tą LT długoterminową to była już przebita i dla mnie jest nie ważna,więc tą z H4 jak najbardziej można brać pod uwagę,poza tym cena wymęczyła wręcz dojście do tej LT więc duże prawdopodobieństwo odbicia się od niej było,do tego było to 3 odbicie,zresztą jak zauważyłeś pewnie -odbiło się.

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

wszedłem na h4 wyjąłem +15 pips i czekam na retest czy słusznie to się okaże
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/

malsehen
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: malsehen »

Mi niestety nie leżą LT, o to LT H4 na edku , o której rozmawiacie :

Gdybym grał na odbicie od niej, grałbym po zaznaczonych w kółkach pinbarach z M5, przy Sl'u 10 pips, niestety miałbym dwie straty.

Fakt, faktem, że nie uwzględniałem tu żadnych wsparć/oporów.

Awatar użytkownika
szulczas
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: szulczas »

malsehen pisze:niestety miałbym dwie straty
po 2szt LT chcialbys wyciagnac jakies wnioski?? :shock:

przerob z 200szt albo z 2000szt. odbic i wtedy mozesz cos powiedzic... bo w Twoim przypadku to troche malo testow

Awatar użytkownika
HunterPL
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: HunterPL »

popatrz na ta pozycje Mr T prosze i powiedz w jaki sposob wyciagasz z juz zajetej pozycji wszystko co sie da...? ja za cholere nie wiem jak to robic...
Pieniądze są krwią tego świata...

Songo89K
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Songo89K »

Hunter sposobów jest wiele,i sporo tematów o tym.
Możesz grać do jakiegoś S/R,do poziomu S/D,do LT.Jak się bawisz Fibo,to również może pomóc,ale raczej jako potwierdzenie.
To chyba tak najprościej.
Bodajże leciała LT wzrostowa na h4,gdzieś w okolice 1,3520 .A tak poza tym to 1.3500 ,okrągły poziom=dobre miejsce do nawrotki.
Tak więc okolica 1.3516-1.3484 było to nagromadzenie SR,LT,SD,fibo też by się znalazło.

\/Ok,to sry :wink:
Ostatnio zmieniony 15 lis 2011, 22:42 przez Songo89K, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
HunterPL
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: HunterPL »

Songo89K pisze:Hunter sposobów jest wiele,i sporo tematów o tym.
Możesz grać do jakiegoś S/R,do poziomu S/D,do LT.Jak się bawisz Fibo,to również może pomóc,ale raczej jako potwierdzenie.
To chyba tak najprościej.
Bodajże leciała LT wzrostowa na h4,gdzieś w okolice 1,3520 .A tak poza tym to 1.3500 ,okrągły poziom=dobre miejsce do nawrotki.
Tak więc okolica 1.3516-1.3484 było to nagromadzenie SR,LT,SD,fibo też by się znalazło.
wiem ale pytam Mr T... chce poznac jego sposob.
Pieniądze są krwią tego świata...

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

co ciekawe odbiło się także od tej drugiej niestety trade mi uciekł bo luktom, który po raz pierwszy włączyłem miał stopa ustawionego na 2 pipsy i mnie wywaliło, tak czy inaczej obydwie linie zadziałały
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/

Mr.T

Nieprzeczytany post autor: Mr.T »

HunterPL pisze:jaki sposob wyciagasz z juz zajetej pozycji wszystko co sie da...?
nie ma idealnego sposobu,patrzę i stwierdzam teraz czy pózniej,rysuję LT ,patrzę na inne pary,inne TF,s/r ogólnie próbuje zgadnąć :wink:

ODPOWIEDZ