archiwum
Mr.T mam pytanie jak podchodzisz do LT co jest dla ciebie potwierdzeniem odbicia bądź przebicia?dla przykładu wstawiam wykres EURUSD właśnie dotarliśmy do linii trendu trochę niżej jest kolejna długoterminowa i pytanie czy czekać na przebicie i grać szorta przy powrocie czy brać longa?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
Mr.T
jeśli chodzi o tą LT długoterminową to była już przebita i dla mnie jest nie ważna,więc tą z H4 jak najbardziej można brać pod uwagę,poza tym cena wymęczyła wręcz dojście do tej LT więc duże prawdopodobieństwo odbicia się od niej było,do tego było to 3 odbicie,zresztą jak zauważyłeś pewnie -odbiło się.
Mi niestety nie leżą LT, o to LT H4 na edku , o której rozmawiacie :
Gdybym grał na odbicie od niej, grałbym po zaznaczonych w kółkach pinbarach z M5, przy Sl'u 10 pips, niestety miałbym dwie straty.
Fakt, faktem, że nie uwzględniałem tu żadnych wsparć/oporów.
Gdybym grał na odbicie od niej, grałbym po zaznaczonych w kółkach pinbarach z M5, przy Sl'u 10 pips, niestety miałbym dwie straty.
Fakt, faktem, że nie uwzględniałem tu żadnych wsparć/oporów.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Hunter sposobów jest wiele,i sporo tematów o tym.
Możesz grać do jakiegoś S/R,do poziomu S/D,do LT.Jak się bawisz Fibo,to również może pomóc,ale raczej jako potwierdzenie.
To chyba tak najprościej.
Bodajże leciała LT wzrostowa na h4,gdzieś w okolice 1,3520 .A tak poza tym to 1.3500 ,okrągły poziom=dobre miejsce do nawrotki.
Tak więc okolica 1.3516-1.3484 było to nagromadzenie SR,LT,SD,fibo też by się znalazło.
\/Ok,to sry
Możesz grać do jakiegoś S/R,do poziomu S/D,do LT.Jak się bawisz Fibo,to również może pomóc,ale raczej jako potwierdzenie.
Bodajże leciała LT wzrostowa na h4,gdzieś w okolice 1,3520 .A tak poza tym to 1.3500 ,okrągły poziom=dobre miejsce do nawrotki.
Tak więc okolica 1.3516-1.3484 było to nagromadzenie SR,LT,SD,fibo też by się znalazło.
\/Ok,to sry
Ostatnio zmieniony 15 lis 2011, 22:42 przez Songo89K, łącznie zmieniany 1 raz.
wiem ale pytam Mr T... chce poznac jego sposob.Songo89K pisze:Hunter sposobów jest wiele,i sporo tematów o tym.
Pieniądze są krwią tego świata...
-
Mr.T