E-booki, książki - szukam, kupie, sprzedam, zamienie.

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Awatar użytkownika
DonZ
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: DonZ »

Witam. Do forex podchodzę jak pies do jeża ale w końcu zasiądę do tego i oczywiście jako nowicjusz potrzebuję się uzbroić w wiedzę teoretyczną. Więc moje pytanie dotyczy konkretnej lektury, jaką polecacie? Czy warto poświęcić swój czas i pieniądze na książki ze zlotemysli.pl (mam na myśli trze trzy Analiza techniczna, Podstawy giełdy walutowej i Strategie i systemy tranzakcyjne), czy zabierać się za coś innego? I moje pytanie dotyczące powyższego postu, chodzi o Edukacje BOŚ?

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: brother »

Tak chodzi o BOŚ, książek które podałeś akurat nie miałem okazji czytać, ale z reguły w żadnej książce nie ma wiedzy, która nie byłaby dostępna za darmo np na tym forum.
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/

Awatar użytkownika
muzyk1989
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: muzyk1989 »

czytałem te trzy książki. Może pupy nie urywają, ale na początek OK. :)
Trade what You see, NOT what you expect.
Gram na H4.

Awatar użytkownika
DonZ
Stały bywalec
Stały bywalec

a coś więcej jak to przemielę? tak wole na zapas mieć, szkoda że nik jako pierwszego posta nie dał tutaj całego podsumowania książek z podziałem na dobry początak, strategie, itp. byłoby łatwiej :)

Songo89K
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Songo89K »

Ehh,cały temat jest poświęcony książkom,ebookom itd.Pare minut i wiesz wszystko.
Inna sprawa,na forum masz wszystko,z wolnej chwili można przelecieć"wszystkie pytania dozwolone",oprócz tego dział dla początkujących,blogi naszych userów,a także filmiki .
Dołóż sobie system "Naked trading".
Do tego obserwacja rynku,praktykowanie i pozostaje uzbroić się w cierpliwość.

Awatar użytkownika
ka7
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ka7 »

mial ktos moze stycznosc z ebookiem dbphoenixa lub jest w jego posiadaniu?, w sieci znalazlem tylko sample, sam autor z tego co znalazlem przestal sie udzielac na wszelakich forach i tym samym nie ma za bardzo mozliwosci uzyskania go poprzez kontakt z autorem,
Trzeba określić cele I zrobić to mądrze,To do czego dążę to sława i pieniądze,Chce mieć tak jak książę:Posiadłość i pałac,Własną podobiznę w skałach,Tak jak prezydenci w Stanach ,Spędzać życie na muzyce i niekończących balach,

fuller
Uczestnik
Uczestnik

Sprzedam ksiązki ok 50 bestsellerów

Nieprzeczytany post autor: fuller »

Sprzedaje ksiązki ok 50 bestsellerów dot forex i gieldy po okazyjnej cenie
zapraszam
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=6980703

Awatar użytkownika
DonZ
Stały bywalec
Stały bywalec

Witam. Przeglądam tak strategie i często czytam o tym że inwestując zakładamy że ryzykujemy 3 czy tam 30% kapitału. Nie znam żadnych książek o ryzyku i jego zarządzaniu. Więc szukam jeszcze czegoś naprawdę dobrego i polecanego o zarządzaniu ryzykiem kapitałem itp. Jakieś sugestie? Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
admkowal
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: admkowal »

Witam. Przeglądam tak strategie i często czytam o tym że inwestując zakładamy że ryzykujemy 3 czy tam 30% kapitału. Nie znam żadnych książek o ryzyku i jego zarządzaniu. Więc szukam jeszcze czegoś naprawdę dobrego i polecanego o zarządzaniu ryzykiem kapitałem itp. Jakieś sugestie? Pozdrawiam.
Może to Cię zainteresuje:
http://www.seykota.com/tribe/risk/index.htm
its not what you trade its how you trade it
trading is waiting
--
więcej info na temat tradingu - strona www w profilu

AK

kosinho
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: kosinho »

Jaką książkę polecacie o formacjach świecowych?

ODPOWIEDZ