Czytałem tylko jedną stricte o świecach - Steve'a Nison'a. Ale zdecydowanie polecam. Zawsze chętnie do niej wracam.kosinho pisze:Jaką książkę polecacie o formacjach świecowych?
E-booki, książki - szukam, kupie, sprzedam, zamienie.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
Zgadza się. Miał chyba jeszcze jakieś inne publikacje nt. świec jednak ta pozycja jest najbardziej popularna.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
Mógłby ktoś podać jakąś dobrą literaturę o wyznaczaniu S/R i lini trendu, jakoś tak przeczytałem Podstawy Giełdy Walutowej, było tam o wyznaczaniu ale chyba za mało, czytam też PA od fxlamera tutaj na forum, też opisuje tam o S/R ale jakoś nie umiem tego poprawnie wyznaczyć, zdaje mi się że jest dobrze a okazuje się że jednak to co wyznaczam nie jest tym czym rzeczywiście powinno być. Chyba że dzisiaj (9-12-2011) rynek zaskoczył na EUR/USD wyznaczyłęm R na 1.33750 i nie wiem czy dobre czy źle ale przebiło...
może nie literatura, ale sporo można wynieść zwłaszcza o SR, wpisz sobie na youtube asmodeus8fx
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/
(...)
Dodano po 14 godzinach 21 minutach:
Witam wszystkich forumowiczów,
Poszukuję tytułów książek traktujących o analizie technicznej (w sposób bardziej poglądowy, ogólniejszy - chodzi mi o takie "biblie początkującego" ;d) - literatury jest bardzo dużo i gubię się w tym; potrzebne mi będą do pracy licencjackiej i edukacji własnej (praktycznie od podstaw); znam terminologię (studia ekonomiczno-finansowe), może być po polsku albo angielsku.
Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc
Dodano po 14 godzinach 21 minutach:
Witam wszystkich forumowiczów,
Poszukuję tytułów książek traktujących o analizie technicznej (w sposób bardziej poglądowy, ogólniejszy - chodzi mi o takie "biblie początkującego" ;d) - literatury jest bardzo dużo i gubię się w tym; potrzebne mi będą do pracy licencjackiej i edukacji własnej (praktycznie od podstaw); znam terminologię (studia ekonomiczno-finansowe), może być po polsku albo angielsku.
Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc