E-booki, książki - szukam, kupie, sprzedam, zamienie.

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MkubuxK »

Scrabie pisze:Szukam dobrej książki na temat makroekonomii, książka ta powinna mi pomóc zbudować dobry fundament pod dalszą naukę. Co byście polecili ??
"Makroekonomia podręcznik europejski" Charles Wypłosz Michael Burda. Podręcznik akademicki. Sucha teoria, bez wzorów. Ale jeśli chodzi o trading to przydatność prawie zerowa.
fx-forum

Bzzz
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Bzzz »

Witam.

Szukam E-boków na temat forexu.

Jeśli ktoś posiada ciekawe pozycje dla początkującego to proszę o wysłanie na dpm3@wp.pl

Z góry serdecznie dziękuje.

Pozdrawiam.

marubozu
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: marubozu »

siema, mam pytanie: zna ktoś moze jakas ksiazke na temat foramcji harmonicznych?

Spadkobierca
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Spadkobierca »

Może ktoś posiada w pdf i byłbym tak miły żeby zapodać coś z tego :

S/R Forex Trading - J. Kozak
Forex dla bystrzakow
Sukces na giełdzie - Marek Marcinkowski
"Forex w praktyce" Krzysztof Kochan
FxLamera Henryk Woźniak
Henryk Woźniak - Najlepsze systemy Forex
,,Oscylatory" Mark Etzkorn
Poziomy di Napolego
fxLamer PriceAction

To był bym baaardzo wdzięczny.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Spadkobierca pisze:S/R Forex Trading - J. Kozak
Spadkobierca pisze:FxLamera Henryk Woźniak
Spadkobierca pisze:fxLamer PriceAction
Autorów tych ksiązek spotkasz u nas na forum... Raczej nie ucieszą się, że szukasz PDFów... :D
Nie mają wygórowanych cen więc może by zaryzykować kupno... Część z pozostałych łatwo znaleźć w sieci.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Spadkobierca
Uczestnik
Uczestnik

hehehe
To może jakiś autor "zaryzykuje" dać mi PDF swojej książki jak takowy posiada a ja jeżeli informacje zawarte w książce pomogą zdobywać piniądze przekaże kwotę troche przekraczającą wartość książki. Nie formalna umowa

Awatar użytkownika
biotiq
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: biotiq »

Spadkobierca,
Też tak myślałem do jakiegoś czasu, ale po co masz dziadować? Te e-booki mogą dać Ci dużą dawkę dobrej wiedzy za małe pieniądze. Moim skromnym zdaniem ceny tych e-booków nie są wygórowane.

Dziwna jest psychika ludzka... 300 zeta za e-booka -za dużo, ale dałbym 150zł. Pojawia się godna pozycja za 150zł... E tam, lepiej by było za 98zł.... Pojawia się za 97zł i dalej chcesz za niższą.

W każdą dobrą książkę/e-booka trzeba włożyć kawał dobrej roboty, a za robotę kasa się należy - w tym przypadku niewygórowana :P

Nawet "Caritas" nie robi za darmo :)

Spadkobierca
Uczestnik
Uczestnik

Rozumiem. Lecz nie posiadam ciągłego źrudła dochodu i kiedy kupię pare e-booków nie będe miał 1/2 kwoty do inwestowania. Uczę się i ciężko dorwać robotę zwwłaszcza że i tak bym nie miał na nią czasu.
Tak więc szukam wszędzie cięcia kosztów.
Uważam że gdybym co miesiąc miał wypłatę poświęcał bym pewną kwotę
na edukację ale w tym wypadku niebardzo mi się to widzi.
I tak 100 na edukacje mam zamiar puścić.
W każdym razie widzę że nie uda mi się nic uzyskać w ten sposób.
Trudno

Dodano po 15 minutach:

Mógł bym się zamienić za "Stock Market Wizards by Jack Schwager"

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: brother »

czy ktoś z forum czytał książkę "fx lamera" nie wiem czy warto wydawać te 60 zł? przeczytałem wstępniak, ale jest napisany bardzo "ogólnie" i ciężko wywnioskować czy w książce znajdują się jakieś przydatne i konkretne informacje odnośnie price action.

Awatar użytkownika
xpep
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xpep »

brother pisze:czy ktoś z forum czytał książkę "fx lamera" nie wiem czy warto wydawać te 60 zł? przeczytałem wstępniak, ale jest napisany bardzo "ogólnie" i ciężko wywnioskować czy w książce znajdują się jakieś przydatne i konkretne informacje odnośnie price action.
ksiazki co prawda nie czytalem ale jestem pewien ze grala tam nie ma :wink: jest tam opisane price action co masz rowniez na forum tym czy innym albo przebijesz watek w ktorym jest duzo dodatkowych smieciowych gadek i zapytan albo masz ksiazke gdzie jest opisany konkret bez dodatkowych pierdol chcesz oszczedzic szukasz u wujka g haslo price action i zapewniam Cie ze znajdziesz wszystko co w ksiazce( poprawcie mnie jesli fxlamer ma jakies swoje wlasne patenty ) tyle ze nie podane na tacy

ODPOWIEDZ