"Makroekonomia podręcznik europejski" Charles Wypłosz Michael Burda. Podręcznik akademicki. Sucha teoria, bez wzorów. Ale jeśli chodzi o trading to przydatność prawie zerowa.Scrabie pisze:Szukam dobrej książki na temat makroekonomii, książka ta powinna mi pomóc zbudować dobry fundament pod dalszą naukę. Co byście polecili ??
E-booki, książki - szukam, kupie, sprzedam, zamienie.
fx-forum
Witam.
Szukam E-boków na temat forexu.
Jeśli ktoś posiada ciekawe pozycje dla początkującego to proszę o wysłanie na dpm3@wp.pl
Z góry serdecznie dziękuje.
Pozdrawiam.
Szukam E-boków na temat forexu.
Jeśli ktoś posiada ciekawe pozycje dla początkującego to proszę o wysłanie na dpm3@wp.pl
Z góry serdecznie dziękuje.
Pozdrawiam.
-
- Uczestnik
Może ktoś posiada w pdf i byłbym tak miły żeby zapodać coś z tego :
S/R Forex Trading - J. Kozak
Forex dla bystrzakow
Sukces na giełdzie - Marek Marcinkowski
"Forex w praktyce" Krzysztof Kochan
FxLamera Henryk Woźniak
Henryk Woźniak - Najlepsze systemy Forex
,,Oscylatory" Mark Etzkorn
Poziomy di Napolego
fxLamer PriceAction
To był bym baaardzo wdzięczny.
S/R Forex Trading - J. Kozak
Forex dla bystrzakow
Sukces na giełdzie - Marek Marcinkowski
"Forex w praktyce" Krzysztof Kochan
FxLamera Henryk Woźniak
Henryk Woźniak - Najlepsze systemy Forex
,,Oscylatory" Mark Etzkorn
Poziomy di Napolego
fxLamer PriceAction
To był bym baaardzo wdzięczny.
Spadkobierca pisze:S/R Forex Trading - J. Kozak
Spadkobierca pisze:FxLamera Henryk Woźniak
Autorów tych ksiązek spotkasz u nas na forum... Raczej nie ucieszą się, że szukasz PDFów...Spadkobierca pisze:fxLamer PriceAction

Nie mają wygórowanych cen więc może by zaryzykować kupno... Część z pozostałych łatwo znaleźć w sieci.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
-
- Uczestnik
Spadkobierca,
Też tak myślałem do jakiegoś czasu, ale po co masz dziadować? Te e-booki mogą dać Ci dużą dawkę dobrej wiedzy za małe pieniądze. Moim skromnym zdaniem ceny tych e-booków nie są wygórowane.
Dziwna jest psychika ludzka... 300 zeta za e-booka -za dużo, ale dałbym 150zł. Pojawia się godna pozycja za 150zł... E tam, lepiej by było za 98zł.... Pojawia się za 97zł i dalej chcesz za niższą.
W każdą dobrą książkę/e-booka trzeba włożyć kawał dobrej roboty, a za robotę kasa się należy - w tym przypadku niewygórowana
Nawet "Caritas" nie robi za darmo
Też tak myślałem do jakiegoś czasu, ale po co masz dziadować? Te e-booki mogą dać Ci dużą dawkę dobrej wiedzy za małe pieniądze. Moim skromnym zdaniem ceny tych e-booków nie są wygórowane.
Dziwna jest psychika ludzka... 300 zeta za e-booka -za dużo, ale dałbym 150zł. Pojawia się godna pozycja za 150zł... E tam, lepiej by było za 98zł.... Pojawia się za 97zł i dalej chcesz za niższą.
W każdą dobrą książkę/e-booka trzeba włożyć kawał dobrej roboty, a za robotę kasa się należy - w tym przypadku niewygórowana

Nawet "Caritas" nie robi za darmo

-
- Uczestnik
Rozumiem. Lecz nie posiadam ciągłego źrudła dochodu i kiedy kupię pare e-booków nie będe miał 1/2 kwoty do inwestowania. Uczę się i ciężko dorwać robotę zwwłaszcza że i tak bym nie miał na nią czasu.
Tak więc szukam wszędzie cięcia kosztów.
Uważam że gdybym co miesiąc miał wypłatę poświęcał bym pewną kwotę
na edukację ale w tym wypadku niebardzo mi się to widzi.
I tak 100 na edukacje mam zamiar puścić.
W każdym razie widzę że nie uda mi się nic uzyskać w ten sposób.
Trudno
Dodano po 15 minutach:
Mógł bym się zamienić za "Stock Market Wizards by Jack Schwager"
Tak więc szukam wszędzie cięcia kosztów.
Uważam że gdybym co miesiąc miał wypłatę poświęcał bym pewną kwotę
na edukację ale w tym wypadku niebardzo mi się to widzi.
I tak 100 na edukacje mam zamiar puścić.
W każdym razie widzę że nie uda mi się nic uzyskać w ten sposób.
Trudno
Dodano po 15 minutach:
Mógł bym się zamienić za "Stock Market Wizards by Jack Schwager"
ksiazki co prawda nie czytalem ale jestem pewien ze grala tam nie mabrother pisze:czy ktoś z forum czytał książkę "fx lamera" nie wiem czy warto wydawać te 60 zł? przeczytałem wstępniak, ale jest napisany bardzo "ogólnie" i ciężko wywnioskować czy w książce znajdują się jakieś przydatne i konkretne informacje odnośnie price action.