Ink. pisze:Jakie H4 ? H1
Kolega
glaca38 pisał o H4, więc przytoczyłem ten interwał w swojej odpowiedzi
To nie zmienia jednak faktu, iż moim zdaniem niższy poziom był bardziej wiarygodny. Po wybiciu z poziomu wyższego, przy którym tak się upierasz cena poleciała w dół zaledwie o 15pips, aby ponownie skonsolidować. Po wybiciu się z poziomu niższego poleciała o ponad 50pips.
Uważam, że prawdopodobieństwo reakcji ceny na poziom niższy było znacznie wyższe. Niestety nie grałem tego poziomu, bo nie miałem dzisiaj dostępu do internetu w "godzinach szczytu", ale zagranie w tym miejscu zakończyłoby się zyskowną transakcją przy RR 3:1
edit: Co do Twojego argumentu dotyczącego konsolidacji w poziomie S/D, przytaczam wypowiedź Adama z postu na pierwszej stronie tego wątku.
admkowal pisze:W tym samym miejscu wstępowała strefa demand. Jak ją zidentyfikować? Jest to strefa do którego cena doszła i odrzuciła. Podobnie jak wsparcie/ opór. Ale tu ważne jest jak cena opuściła poziom i ile czasu w nim spędziła. Logiczne jest że jeżeli spędziła krótko czasu i agresywnie z niego uciekła to oznacza, że pojawiła się tam instytucja lub grupa zdolna do dużego kupna/sprzedaży. To tak krótko.
Kończę, bo chyba nie powinniśmy tak bezpardonowo śmiecić w wątku Adama. W końcu to jego Journal.
Pozdrawiam!