Pie

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

Supply / Demand

Korzystam
138
64%
Nie korzystam
79
36%

Liczba głosów: 217

glaca38
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: glaca38 »

Ink. pisze:
glaca38 pisze:
Ink. pisze:Silny trend to jest down :) ale o tym to się już przekonamy w przyszłym tygodniu ;)
i tu sie kolego mocno zdziwisz :wink:
Nigdy się nie zdziwie bo moja analiza zakłada " odbije się lub przebije" co ma 100% skuteczności ;)

A o to ze trend spadkowy to miałem na myśli ze jeszcze spadniemy i to nisko;p ale niestety nie dzis i to analiza raczej longterm
hehe dobry z ciebie bajkopisarz z tym poziomeme skutecznosci :lol: tylko pamietaj zeby w przyszlym tygodniu od gory sl nie stawiac ,bo ci depo zabraknie :lol:

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

Wkleil bym ci screen z konta gdzie w ostatnich tygodniach mam 100% skuteczności ale pewnie nie uwierzysz :p

glaca38
Gaduła
Gaduła

widzialem twoj screen z konta juz w temacie bossa :lol: :lol:

glaca38
Gaduła
Gaduła

powinienes ksywe Merlin miec :D ,pamietasz tego czarnoksieznika :D :D

aspołeczny
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: aspołeczny »

Ink. pisze:Teraz liczę na ten poziom u gory z nadzieją na przebicie tego niższego dzięki czemu jazda w dół powinna być silniejsza :)
Ink. możesz mi powiedzieć dlaczego przekreśliłeś ten niższy poziom? Moim zdaniem to była prawdziwa strefa Supply, co również zostało potwierdzone silną reakcją ceny na ten poziom.

Awatar użytkownika
Keleris
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Keleris »

glaca38 pisze:
Ink. pisze:
glaca38 pisze: i tu sie kolego mocno zdziwisz :wink:
Nigdy się nie zdziwie bo moja analiza zakłada " odbije się lub przebije" co ma 100% skuteczności ;)

A o to ze trend spadkowy to miałem na myśli ze jeszcze spadniemy i to nisko;p ale niestety nie dzis i to analiza raczej longterm
hehe dobry z ciebie bajkopisarz z tym poziomeme skutecznosci :lol: tylko pamietaj zeby w przyszlym tygodniu od gory sl nie stawiac ,bo ci depo zabraknie :lol:
O co się chłopaki kłócicie? Grajcie co widzicie a nie co przewidujecie. Od przewidywania są analitycy ;)
98% czekanie, 1% wejście, 1% wyjście.

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

aspołeczny pisze:
Ink. pisze:Teraz liczę na ten poziom u gory z nadzieją na przebicie tego niższego dzięki czemu jazda w dół powinna być silniejsza :)
Ink. możesz mi powiedzieć dlaczego przekreśliłeś ten niższy poziom? Moim zdaniem to była prawdziwa strefa Supply, co również zostało potwierdzone silną reakcją ceny na ten poziom.

Wyższy miał " czystrza " strukturę, bardziej mi się podobała a po drugie był to poziom nad poziomem co było w miarę bezpieczne bo pierwszy poziom pochłania zdecydowana większość zleceń kupna wiec odbicie od wyższego jest bardziej prawdopodobne co oczywiście nie wykluczalo poziomu nizszego, pięknie dzis zadziałał ;)
Chociaż moim zdaniem było to dość pewne , pisałem o tym w DT zanim była reakcja na poziom a mianowicie chodzi o to ze poziom którego nie chciałem grać miał swój początek dokładnie o godzinie 8 gmt czyli podczas startu sesji londyńskiej dzis walczył przedewszystkim Londyn a raczej sam przeciw sobie grać nie będzie ;)

aspołeczny
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: aspołeczny »

Właśnie z tego co widzę, to ten wyższy poziom wcale nie miał "czystrzej struktury". Zejdź chociażby na interwał M5. Tam dokładnie widać, w którym miejscu powstało momentum tego ruchu. Jeśli mam być szczery to w ogóle nie wziąłbym pod uwagę tego wyższego poziomu. Poza tym istniało ryzyko, że jeśli ten niższy poziom zostanie przebity, to w razie odbicia od wyższego może zadziałać jako Demand ograniczając ten sposób Profit Margin.

glaca38
Gaduła
Gaduła

aspołeczny pisze:Właśnie z tego co widzę, to ten wyższy poziom wcale nie miał "czystrzej struktury". Zejdź chociażby na interwał M5. Tam dokładnie widać, w którym miejscu powstało momentum tego ruchu. Jeśli mam być szczery to w ogóle nie wziąłbym pod uwagę tego wyższego poziomu. Poza tym istniało ryzyko, że jeśli ten niższy poziom zostanie przebity, to w razie odbicia od wyższego może zadziałać jako Demand ograniczając ten sposób Profit Margin.
spojrz na H4 1.3828-58

glaca38
Gaduła
Gaduła

choc tu stopa wypadaloby nawet dac 1.3870

ODPOWIEDZ