hehe dobry z ciebie bajkopisarz z tym poziomeme skutecznosciInk. pisze:Nigdy się nie zdziwie bo moja analiza zakłada " odbije się lub przebije" co ma 100% skutecznościglaca38 pisze:i tu sie kolego mocno zdziwiszInk. pisze:Silny trend to jest downale o tym to się już przekonamy w przyszłym tygodniu
![]()
A o to ze trend spadkowy to miałem na myśli ze jeszcze spadniemy i to nisko;p ale niestety nie dzis i to analiza raczej longterm
Pie
-
aspołeczny
- Bywalec

Ink. możesz mi powiedzieć dlaczego przekreśliłeś ten niższy poziom? Moim zdaniem to była prawdziwa strefa Supply, co również zostało potwierdzone silną reakcją ceny na ten poziom.Ink. pisze:Teraz liczę na ten poziom u gory z nadzieją na przebicie tego niższego dzięki czemu jazda w dół powinna być silniejsza
O co się chłopaki kłócicie? Grajcie co widzicie a nie co przewidujecie. Od przewidywania są analitycyglaca38 pisze:hehe dobry z ciebie bajkopisarz z tym poziomeme skutecznosciInk. pisze:Nigdy się nie zdziwie bo moja analiza zakłada " odbije się lub przebije" co ma 100% skutecznościglaca38 pisze: i tu sie kolego mocno zdziwisz![]()
A o to ze trend spadkowy to miałem na myśli ze jeszcze spadniemy i to nisko;p ale niestety nie dzis i to analiza raczej longtermtylko pamietaj zeby w przyszlym tygodniu od gory sl nie stawiac ,bo ci depo zabraknie
98% czekanie, 1% wejście, 1% wyjście.
aspołeczny pisze:Ink. możesz mi powiedzieć dlaczego przekreśliłeś ten niższy poziom? Moim zdaniem to była prawdziwa strefa Supply, co również zostało potwierdzone silną reakcją ceny na ten poziom.Ink. pisze:Teraz liczę na ten poziom u gory z nadzieją na przebicie tego niższego dzięki czemu jazda w dół powinna być silniejsza
Wyższy miał " czystrza " strukturę, bardziej mi się podobała a po drugie był to poziom nad poziomem co było w miarę bezpieczne bo pierwszy poziom pochłania zdecydowana większość zleceń kupna wiec odbicie od wyższego jest bardziej prawdopodobne co oczywiście nie wykluczalo poziomu nizszego, pięknie dzis zadziałał
Chociaż moim zdaniem było to dość pewne , pisałem o tym w DT zanim była reakcja na poziom a mianowicie chodzi o to ze poziom którego nie chciałem grać miał swój początek dokładnie o godzinie 8 gmt czyli podczas startu sesji londyńskiej dzis walczył przedewszystkim Londyn a raczej sam przeciw sobie grać nie będzie
-
aspołeczny
- Bywalec

Właśnie z tego co widzę, to ten wyższy poziom wcale nie miał "czystrzej struktury". Zejdź chociażby na interwał M5. Tam dokładnie widać, w którym miejscu powstało momentum tego ruchu. Jeśli mam być szczery to w ogóle nie wziąłbym pod uwagę tego wyższego poziomu. Poza tym istniało ryzyko, że jeśli ten niższy poziom zostanie przebity, to w razie odbicia od wyższego może zadziałać jako Demand ograniczając ten sposób Profit Margin.
spojrz na H4 1.3828-58aspołeczny pisze:Właśnie z tego co widzę, to ten wyższy poziom wcale nie miał "czystrzej struktury". Zejdź chociażby na interwał M5. Tam dokładnie widać, w którym miejscu powstało momentum tego ruchu. Jeśli mam być szczery to w ogóle nie wziąłbym pod uwagę tego wyższego poziomu. Poza tym istniało ryzyko, że jeśli ten niższy poziom zostanie przebity, to w razie odbicia od wyższego może zadziałać jako Demand ograniczając ten sposób Profit Margin.